Fantastická pečená tekvica s cesnakom z kuchyne portálu Ženy v meste. Recept, ktorý sa oplatí vyskúšať. Tekvica je plná vitamínov a živín, potešte svoje zdravie.

Fantastická pečená tekvica s cesnakom - fotorecept kliknite

Aj toto leto nám nadelilo bohatú úrodu tekvice. Chcete pripraviť niečo naozaj veľmi chutné a nenáročné na prípravu? Tekvica je výborná na pečenie. Vyskúšajte osvedčený recept obľúbenej kuchyne portálu Ženy v meste. Prekvapte svoju rodinu.

Pečená tekvica s olivovým olejom a cesnakom je fantastická, zdravá a výživná. Hodí sa nielen ako príloha k rozličným jedlám, ale zachutí vám aj bez všetkého. Je to úžasná pochúťka. Garantujeme. Napíšte nám do komentárov ako vám chutila. Ďakujeme.

 

 

Pravá hokkaido polievka

Najlepšia hokkaido polievka

Tekvica hokkaido recepty

Pečené tekvica hokkaido

Hokkaido ako priloha

Hokkaido polievka so zázvorom

 

Inšpirujte sa originálnym receptom na pravú hokkaido polievku

Pečená tekvica s cesnakom recept

  • Čas prípravy: 40 minút
  • Počet porcií: 3-4

 

 

 

Jednoduchá pečená tekvica s cesnakom - ingrediencie

  • 2 ks menšia alebo 1 ks väčšia tekvica (biela, žltá, oranžová)
  • 4-6 polievkových lyžíc olivového oleja 
  • 4 strúčiky cesnaku (podľa chuti)
  • na dochutenie: soľ, celá rasca, mletá červená paprika, sušená zelenina bez soli (vegeta, ak používate), kurkuma (výborná na kĺby)
  • papier na pečenie

 

 

Fantastická pečená tekvica s cesnakom. Foto - Nela

 

Pečená tekvica s cesnakom - postup receptu       

  1. Najprv si očistíme tekvicu, ktorú zbavíme striedky a ošúpeme. Potom ju umyjeme a osušíme. Ja som mala domácu, oranžovú a bielu. Tekvicu nakrájame na kocky. Cesnak očistíme a roztlačíme, môžeme aj posekať nadrobno.
  2. Kocky tekvice dáme do väčšej misky, pridáme olivový olej (ja ho pridávam viac, cca 6 polievkových lyžíc), roztlačený cesnak a dochutíme korením. Dôkladne premiešame. Môžeme zvoliť aj obľúbené čerstvé bylinky. 
  3. Veľký plech vystelieme papierom na pečenie (uľahčí nám to čistenie plechu), rozložíme ochutené kocky tekvice a pečieme pri teplote 180 oC do zmäknutia, cca 20-30 minút  podľa potreby. Podávame na teplo i studeno.

Tip na záver: Pri čistení tekvice striedku s jadierkami rozhodne nevyhadzujte. Pripravte si z nej úžasný zeleninový vývar, ktorý vám bude pripomínať mäsový. Je veľmi chutný, ľahký a výživný. Kliknite na recept nižšie.

Dobrú chuť.

Vyskúšajte aj recept na vývar z dužiny tekvice, patizónu či cukety