Bublanina dvojfarebná s rebarborou a ovocím, ktorá je nadýchaná a ovocie ostane pekne na vrchu? Kuchyňa portálu Ženy v meste vám ponúka super recept na úžasnú dvojfarebnú bublaninu s rebarborou a ovocím, ktorú si určite obľúbite.

Dvojfarebná bublanina s rebarborou a ovocím

Na bublanine je úžasné to, že si ju môžete pripraviť podľa svojej chuti a ovocia, ktoré máte. Je vhodné zvoliť nielen čerstvé sezónne ovocie, ale aj zavárané, ktoré sa na vás usmieva z regálov a neviete čo s ním. 

Nechajte sa inšpirovať receptom na dvojfarebnú bublaninu s rebarborou a ovocím z dielne kuchyne portálu Ženy v meste.

Vyskúšajte super recept, ktorý mám od mojej dobrej kamarátky Tonky. Tým, že sa bublanina predpečie, ovocie ostane pekne na vrchu. Recept je so špaldovou múkou, ktorá je oveľa výživnejšia.

Nech sa páči, pripravte si úžasnú dvojfarebnú hrnčekovú bublaninu v zdravšej verzii. Tu je aj marhuľová bublanina. Vyskúšajte aj naše jednoduché cesto na koláč. Vybrali sme aj recept na babičkinu hrnčekovú bublaninu

Pripravili sme pre vás výbornú hrnčekovú čerešňovú bublaninu. Osvedčený RECEPT

Dvojfarebná bublanina s ovocím

  • Čas pečenia: 30 minút
  • Počet porcií: 30 ks

 

 

Hrnčeková dvojfarebná bublanina s rebarborou a ovocím - ingrediencie

hrnček 200 ml

  • 6 ks vajcia
  • 1 hrnček celozrnnej špaldovej múky + 1 hrnček hladkej špaldovej múky (2 hrnčeky polohrubej múky)
  • 3/4 hrnčeka trstinového (kryštálového) cukru
  • 3/4 hrnčeka vlažnej vody
  • 3/4 hrnčeka oleja
  • 1/2 bal. prášku do pečiva 
  • štipka soli
  • 2 polievkové lyžice kakaa
  • obľúbené ovocie (rebarbora, červené ríbezle, černice, maliny)
  • na posýpku: 3 polievkové lyžice masla, 3 polievkové lyžice trstinového (kryštálového) cukru, 3 polievkové lyžice hrubej múky

 

 

Úžasná dvojfarebná bublanina s rebarborou a ovocím. Foto - Nela

 

Hrnčeková dvojfarebná bublanina s rebarborou a ovocím - postup receptu

  1. Ak použijeme rebarboru, je potrebné ju ošúpať, umyť, nakrájať na menšie kúsky a zasypať cukrom. Musí postáť, aby pustila vlastnú šťavu a zbavila sa tak kyslosti. Oddelíme žĺtky od bielkov. Bielky vyšľaháme so štipkou soli dotuha. Osobitne vyšľaháme žĺtky s cukrom do peny, pomaly zašľahávame vlažnú vodu a olej. Šľahanie nám bude trvať trošku dlhšie, cca 15 minút, ale cesto bude po upečení jemné a nadýchané. Potom vareškou opatrne zapracujeme sneh z bielkov a nakoniec múku zmiešanú s práškom do pečiva.
  2. Z cesta odoberieme 1/3, do ktorého opatrne primiešame kakao. Plech veľkosti cca 37x27 vystelieme papierom na pečenie alebo ho vymažeme tukom a vysypeme múkou. Na pečiaci papier rozotrieme svetlé cesto. Na neho poukladáme lyžicou kôpky z kakaového cesta po celej ploche. Vidličkou urobíme do cesta vlnky cez celú dĺžku, ale aj šírku. Cesto sa premieša a vznikne nám pekný vzor. Rúru predhrejeme na 200 oC. Pozor, cesto do rúry vkladáme bez ovocia, pretože ho necháme na začiatku predpiecť 5 minút.
  3. Po tejto dobe predpečené cesto vyberieme a na vrch poukladáme obľúbené ovocie. Keď sme zvolili rebarboru, je potrebné ju vyžmýkať Šťavu vylejeme. Na ovocie môžeme rozdrobiť maslovú posýpku. Bublaninu vrátime opäť do rúry, teplotu znížime na 180 oC a koláč pečieme ešte podľa potreby, približne 20 minút. Po upečení ju posypeme práškovým cukrom. V tomto horúcom počasí ju môžeme ešte vylepšiť zmrzlinou alebo ovocnou dreňou, dozdobiť medovkou. Aj vyšľahaná šľahačka alebo kyslá smotana je príma.

Tip na záver: Chcete, aby bola bublanina na vrchu aj vo vnútri chrumkavá? Na ovocie rozdrobte maslovú posýpku. Keď si posýpku pripravíte, uložte ju trošku do chladu, aby stuhla, bude sa lepšie drobiť. Do cesta môžete vmiešať aj nasekané orechy, bublaninu pekne prevoňajú.

Dobrú chuť. 

Vybrali sme pre vás recept na rýchlu špaldovú bublaninu s ovocím