Hrnčeková bublanina jahodová s orechami a ďalším ovocím chutí fantasticky. Vyskúšajte jednoduchý recept z dielne kuchyne portálu Ženy v meste.

Hrnčeková orechová bublanina - fotorecept kliknite

Bublanina je rýchly a chutný koláč, ktorý si pripravíte za pár minút. Postačí vám iba hrnček. Aké ovocie zvolíte je iba na vás. Výbornou orechovou bublaninou nič nepokazíte a pohostíte nejednu návštevu.

Jednoduchú hrnčekovú orechovú bublaninu sa rozhodne oplatí vyskúšať. Príprava je rýchla a nenáročná. Je jemnučká, v zdravšej verzii s celozrnnou špaldovou múkou a orechami. Inšpirujte sa receptom kuchyne portálu Ženy v meste. Ak vám chutila, napíšte nám do komentárov. Ďakujeme. Tu je aj marhuľová bublanina.

Pripravili sme pre vás recept na najlepšiu bublaninu s jablkami, jemnučkú a bez lepku

 Bublanina s orechami a jahodami, jednoduchý recept

  • Čas prípravy: 10 minút
  • Čas pečenia: 30 minút
  • Počet porcií: 30 ks

 

 

Bublanina, orechová, hrnčeková a jahodová  - ingrediencie   

hrnček 250 ml

  • 1,5 hrnčeka celozrnná špaldová múka (polohrubá múka)
  • 1 hrnček mleté vlašské orechy
  • 1 hrnček kryštálový cukor (trstinový)
  • 1 ks vanilínový cukor
  • 1 ks prášok do pečiva
  • 1 hrnček vlažné mlieko
  • 1/2 hrnčeka oleja (roztopeného masla)
  • 3 ks vajcia
  • cca dve hrste obľúbeného ovocia (čerešne, jahody, višne, maliny, marhule)

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

 

Najlepšia hrnčeková orechová bublanina. Foto - Nela

 

Jahodová hrnčeková bublanina s orechami a ovocím - postup receptu

  1. Príprava hrnčekovej orechovej bublaniny je úplne jednoduchá. Najprv si pripravíme ovocie, ktoré očistíme, umyjeme, osušíme a podľa potreby nakrájame. Do jednej misky si pridáme celozrnnú múku, mleté orechy, kryštálový a vanilínový cukor, prášok do pečiva. Tieto prísady spolu premiešame.
  2. Žĺtky si oddelíme od bielkov. Žĺtky, olej, vlažné mlieko si vymiešame v druhej miske. Bielky vyšľaháme dotuha. Suché a mokré prísady spolu zmiešame. Potom opatrne zapracujeme sneh z bielkov, ktorý cesto nádherne odľahčí. Ak nemáme čas, bielky nemusíme šľahať, pridáme ich na začiatku so žĺtkami.
  3. Plech veľkosti cca 38x28 vystelieme papierom na pečenie, alebo vymastíme tukom a vysypeme múkou. Rozotrieme jemné orechové cesto. Na neho poukladáme ovocie podľa svojej chuti. Ja som zvolila čerešne, jahody a červené ríbezle. Bublaninu pečieme pri teplote 180 oC približne 30 minút podľa potreby. 

Tip na záver: Pripravte si orechovú bublaninu podľa svojej chuti. Či zvolíte čerešne, višne, jahody, marhule, alebo iné ovocie je iba na vás. Nemáte ovocie? Pridajte kúsky tmavej čokolády alebo nasekaných orieškov. Našu hrnčekovú orechovú bublaninu si určite zamilujete.

Dobrú chuť. 

Inšpirujte sa receptom na vynikajúci jogurtový koláč s ovocím, ktorý zmizne rýchlo