Najlepšia jablková bublanina, jemnučká. Vianočný recept. Bublanina patrí medzi najčastejšie hľadané recepty na slovenskom internete. Vyskúšajte tento náš recept na jablkovú bublaninu z kuchyne portálu Ženy v meste.

Jablková bublanina, jemnučká - fotorecept kliknite

Bublanina je veľmi obľúbená, lebo jej príprava je nenáročná a môžete si ju pripraviť  podľa svojej  chuti. Vianočná verzia s jabĺčkami, škoricou a orieškami určite poteší. Pridajte kopček šľahačky alebo vanilkovej zmrzliny a úžasný koláčik máte hotový za pár minút.  

Upiecť niečo na poslednú chvíľu, aby to zaváňalo Vianocami?  Váš obľúbený portál Ženy v meste pre vás pripravil ďalší výborný recept. Vianočná bublanina je jemnučká a voňavá, vhodná aj pri bezlepkovej diéte. 🍏🎄

Vyskúšajte aj recept na jednoduchý jablkový koláč

Jablková bublanina recept

  • Čas prípravy: 15 minút
  • Čas pečenia: 30 minút

 

 

Jablková bublanina bezlepková - ingrediencie

  • 6-7 ks vajce (podľa veľkosti)
  • 3 kopcovité lyžice trstinového cukru (kryštálového)
  • 1 ks vanilínový cukor
  • 6 polievkových lyžíc oleja
  • 6 polievkových lyžíc vody
  • 400 g Solamyl (5 ks Zlatý klas 40 g alebo 5 ks vanilkový puding 40 g)
  • ½ balíčka prášku do pečiva
  • citrónová kôra

na posýpku:

  • 4 ks jablko strednej veľkosti
  • 2 hrste  vlašských orechov (mandle, lieskovce)
  • 3 zarovnané polievkové lyžice mletej škorice
  • 3 kopcovité lyžice trstinového cukru (kryštálového) 
  • citrónová šťava

 

Recept na vianočnú jablkovú bublaninu. Foto - Nela

 

Jablková bublanina - postup receptu

  1. Najprv si pripravíme jabĺčka. Zbavíme ich šupky a nastrúhame na hrubšom strúhadle. Môžeme pokvapkať citrónovou šťavou. Vytlačíme šťavu a pridáme mletú škoricu. Premiešame.
  2. Žĺtky si oddelíme od bielkov. Bielky vo väčšej miske vyšľaháme do peny. Zašľaháme vanilínový a trstinový cukor. Postupne  zašľaháme žĺtky. olej a vodu. Nakoniec jemne zapracujeme Solamyl zmiešaný s práškom do pečiva. Môžeme pridať aj nastrúhanú citrónovú kôru.
  3. Plech (38x28cm)  vystelieme papierom na pečenie. Ak chceme bublaninu vyššiu, použijeme menší plech. Jemne rozotrieme cesto. Na cesto rozvrstvíme nastrúhané jablká so škoricou, potom nasekané orechy. Po celej ploche posypeme trstinovým cukrom.
  4. Pečieme pri teplote 170o C 20-30 minút podľa potreby.

Dobrú chuť. 🍏🎄

Vyskúšajte aj recept na skvelý orechovo medový fit koláčik