Rýchle grilované morčacie mäsové kúsky na panvici, jednoduchý top recept so značkou Ženy v meste. Minútka, ktorú si zamilujete. Vyskúšajte. Dobrú chuť vám želáme.

Grilované morčacie mäso na panvici - fotorecept kliknite

Kuchyňa portálu Ženy v meste vám dnes prináša novinku, skvelý fit recept na grilované morčacie kúsky na panvici. Na prípravu našej minútky potrebujete iba zopár minút. Fantastický obed či večera pre tých, ktorí nechcú v kuchyni stráviť veľa času.

Kuchyňa portálu Ženy v meste má pre vás pripravených mnoho receptov z morčacieho mäsa. Šťavnaté morčacie mäso na kocky gyros, vynikajúce pečené morčacie stehno, výborné špagety s morčacím mäsom a hráškom, skvelé morčacie prsia na smotane, a mnoho iných.

Vyberte si z našej bohatej ponuky najlepšie morčacie mäso, skvelé recepty z morčacieho mäsa

Milujete rýchle jedlá z panvice? Ste na správnom mieste. Dnes sme si pre vás pripravili rýchlu minútku z morčacích pŕs. Najlepšie grilované morčacie kúsky, ktoré sa oplatí vyskúšať. Chutné mäsko fantastické do šalátov, k prívarkom, obľúbeným omáčkam, k rôznym prílohám zo zemiakov. Jednoducho a chutne so značkou Ženy v meste.

Tip skvelý obed či večeru šťavnaté morčacie kocky gyros - vynikajúce

 

Rýchle a jednoduché grilované morčacie kúsky, ktoré si zamilujete

  • Čas prípravy: 20 minút
  • Počet porcií: 3-4

Morčacie mäso pečené na panvici - ingrediencie

      na porciu rátame cca 150 g mäsa

  • 500 g morčacie prsia
  • na marinádu mäsa: 5 polievkových lyžíc olivového oleja (oleja), mletá červená paprika (môže byť aj pálivá), soľ, drvená rasca, mleté čierne korenie, kurkuma (výborná na kĺby, pôsobí aj protizápalovo) alebo zmes iného obľúbeného korenia - podľa chuti

 

Grilované morčacie kúsky na panvici. Foto - Nela

Fantastické morčacie kúsky mäsa pečené na panvici - postup receptu 

  1. Morčacie prsia si umyjeme a dobre osušíme, nakrájame na menšie kúsky. K mäsu pridáme marinádu z oleja a korenia. Mäso uložíme do chladu aspoň na jednu hodinu, najlepšie však cez noc, aby mäso prešlo po korení.
  2. Kvalitnejšiu panvicu rozohrejeme. Keď je už rozpálená, pridáme kúsky morčacích pŕs, ktoré prudko opekáme - grilujeme z každej strany, pokiaľ nebudú mať červenkastú farbu. Keď sú opečené z každej strany, sú hotové.
  3. Grilované morčacie kúsky sú vynikajúce do obľúbených zeleninových šalátov, hodia sa k prívarkom, rôznym smotanovým či zeleninovým  omáčkam. Vyskúšajte, budete fakt milo prekvapení. Dokonalé fajnové morčacie mäso.

Tip na záver: Na opekanie morčacieho mäsa nám postačí naozaj iba zopár minút. Morčacie kúsky nepečieme pridlho, aby sa nevysušili. Do olejovej marinády môžeme pridať aj dva roztlačené strúčiky cesnaku, mäsku dodá na zaujímavej chuti. 

Želáme vám dobrú chuť.

Vyskúšajte aj výborné grilované kuracie prsia s uhorkovým dresingom