Šťavnaté morčacie mäso na kocky gyros chutia fantasticky. Vyskúšajte jednoduchý fit recept z kuchyne portálu Ženy v meste..

Gyros morčacie mäso na kocky

Morčacie mäso je u nás veľmi obľúbené. Tip na chutný obed? Obľúbená kuchyňa portálu Ženy v mete vám ponúka recept na šťavnaté morčacie kocky gyros. Pripravte si ich vo fit verzii so zeleninou, alebo pridajte zemiakové hranolčeky, dusenú ryžu. Čerstvý chlebík je taktiež výbornou voľbou. Pochutí si celá rodina.

Víkend patrí rodine. Rozmýšľate čo chutné, jednoduché a rýchle uvariť? Nechajte sa inšpirovať fit receptom na vynikajúce šťavnaté kocky gyros. Chutilo vám? Napíšte nám do komentárov. Spätná väzba je pre nás veľmi dôležitá. Ďakujeme. 

Vyskúšajte aj recept na fantastické zapekané morčacie mäso s cuketou. Určite vyskúšajte aj náš guláš so zemiakmi.

Morčací gyros, šťavnaté morčacie mäso na kocky s korením

  • Čas prípravy: 40 minút 
  • Počet porcií: 4-5

Morčacie mäso na kocky s gyros korením - ingrediencie

na jednu porciu počítame cca 100-150 g mäsa

  • 600 g morčacie prsia 
  • kúsok póru (cca 15 cm)
  • 2 polievkové lyžice masla 
  • na marinádu: 2 polievkové lyžice olivového oleja, 2 polievkové lyžice korenia gyros (podľa chuti)
  • na zahustenie: 1 lyžička solamylu rozmiešaná vo vode (podľa potreby)

 

 

Šťavnaté morčacie kocky gyros. Foto - Nela

 

Chutný morčací gyros, šťavnaté morčacie mäso na kocky - postup receptu

  1. Morčacie prsia umyjeme, odblaníme a osušíme. Nakrájame ich na kocky (môžeme aj rezančeky). Kúsky mäsa vložíme do misky a pridáme olivový olej, premiešame. Ďalej primiešame gyros korenie a necháme odležať v chlade aspoň 10 minút. Pór umyjeme, osušíme a nakrájame na rezančeky, alebo aj tenké krúžky.
  2. Na väčšej panvici zohrejeme maslo, pridáme pór, ktorý orestujeme. Vložíme ochutené mäso. Restujeme, pokiaľ sa mäsko "nezatiahne". Mäsové kúsky tak ostanú šťavnaté. Potom panvicu prikryjeme a necháme mäso pustiť vlastnú šťavu, kvôli chuti. Podlejeme horúcou vodou a dusíme podľa potreby do zmäknutia.
  3. Šálka horúcej vody postačí, záleží však, koľko omáčky chceme. Nakoniec udusené morčacie kocky gyros zahustíme solamylom (podľa potreby) rozmiešaným v troške vody. Ak je potrebné, omáčku ešte dochutíme. Pri fit verzii je vhodnou prílohou zeleninový šalát, dusená zelenina, zeleninové pyré, ale aj zeleninové placky. 

Tip na záver: Namiesto morčacieho mäsa môžete zvoliť aj kuracie alebo bravčové mäso. Ak chcete, aby bolo mäsko ešte chutnejšie a skôr sa udusilo, okorenené mäso nechajte v chladničke odstáť (marinovať) do druhého dňa. Počas dusenia môžete k mäsu pridaťza hrsť kukurice alebo zeleného hrášku. 

Dobrú chuť. 

Inšpirujte sa obľúbeným receptom - morčacie mäso na paprike s cestovinami