Rýchle grilované kuracie prsia, jednoduchý fit recept so značkou Ženy v meste pre celú rodinu. Minútka, ktorú si zamilujete. Vyskúšajte. Dobrú chuť vám želáme.

Rýchle grilované kuracie prsia - fotorecept kliknite

Kuchyňa portálu Ženy v meste vám dnes prináša novinku, rýchly fit recept na šťavnaté grilované kúsky z kuracieho mäsa. Skvelá pochúťka, ktorá je aj bez lepku. Na prípravu potrebujete iba zopár minút. Fantastický fit obed či večera pre tých, ktorí nechcú v kuchyni stráviť veľa času.

Kuchyňa portálu Ženy v meste má pre vás pripravených mnoho receptov z kuracieho mäsa. Najlepšie kuracie mäso v marináde, vynikajúce kuracie prsia s parmezánom, výborné pečené kuracie stehná, pravá živánska z kuracieho mäsa, skvelé rizoto s kuracími kúskami, silný kurací vývar a veľa iných.

Vyberte si z našej bohatej ponuky najlepšie kuracie recepty, skvelé kuracie mäso, polievka, obed, večera - kliknite

Milujete rýchle jedlá z panvice? Ste na správnom mieste. Dnes sme si pre vás pripravili rýchlu pochúťku z kuracích pŕs. Najlepšie grilované kuracie kocky, ktoré sa oplatí vyskúšať. Chutné voňavé mäsko po korení a cesnaku, fantastické do šalátov, k prívarkom, obľúbeným omáčkam. Jednoducho a fit so značkou Ženy v meste.

Tip na chutný lacný obed kompletný obed z kuracích stehien, polievka aj hlavné jedlo

 

Rýchle a jednoduché marinované kuracie prsia, ktoré si zamilujete

  • Čas prípravy: 10 minút
  • Tepelná úprava: 15 minút
  • Počet porcií: 2

Rýchle grilované kuracie kocky pečené na panvici - ingrediencie

      na porciu rátame cca 100-150 g mäsa

  • 300 g kuracie prsia
  • na marinádu mäsa: 4 polievkové lyžice olivového oleja (oleja), mletá červená paprika (môže byť aj pálivá), soľ, mletá rasca, mleté čierne korenie, kurkuma (výborná na kĺby, pôsobí aj protizápalovo) alebo zmes iného obľúbeného korenia (v našom recepte som zvolila korenie na čínu), 2 strúčiky roztlačeného (nastrúhaného) cesnaku

 

 

Rýchle grilované kuracie prsia. Foto - Nela

Rýchle grilované kuracie kocky pečené na panvici - postup receptu 

  1. Kuracie prsia si umyjeme a dobre osušíme, nakrájame ho na menšie kocky. K mäsu pridáme marinádu z oleja, korenia a roztlačeného cesnaku. Mäso uložíme do chladu aspoň na jednu hodinu, najlepšie však cez noc.
  2. Kvalitnejšiu panvicu rozohrejeme. Keď je už rozpálená, pridáme kocky kuracích pŕs, ktoré prudko opekáme - grilujeme z každej strany, pokiaľ nebudú mať červenkastú farbu. Keď sú opečené z každej strany, sú hotové.
  3. Grilované kuracie kocky sú vynikajúce do obľúbených zeleninových šalátov, hodia sa k prívarkom, rôznym smotanovým či zeleninovým  omáčkam. Vyskúšajte, budete fakt milo prekvapení. Dokonalé fajnové kuracie kúsky.

Tip na záver: Na opekanie kuracieho mäsa nám postačí naozaj iba zopár minút. Kuracie prsia nepečieme pridlho, aby sa nevysušili. Ak cesnak nemusíme, tak ho jednoducho vynecháme. 

Dobrú fit chuť. Skúste aj tento recept na pikantné kuracie krídelká.

Vyskúšajte aj výborné grilované kuracie prsia s uhorkovým dresingom