Vynikajúca paštéta z kuracích pečienok, domáci recept z knihy Tak ma mama naučila. Pripravte si s nami lahodnú paštétu z kuracích pečienok. Pochutia si najmä dospelí.
Paštéta z kuracích pečienok, domáci recept
Paštéta dozdobená kvetmi. Pani paštéta z kuracích pečienok, ako by ju nikto nečakal.
Vyráža dych hneď ako sa otvorí. Ona sama si povedala ako chce byť odfotená.
Kuchyňa portálu Ženy v meste vám ponúka tento recept v spolupráci s Luciou Chrenko, ktoré ho medzi inými priniesla vo svojej knihe Tak ma mama naučila - kúpite ju tu, kliknite.
Vyskúšajte aj recept na výbornú oškvarkovú pomazánku, alebo ten na bravčovú pečeň s ryžou.
Výborná paštéta z kuracích pečienok
- Na 1000 mililitrov
Paštéta z kuracích pečienok - ingrediencie
Na 4 poháre po 250 ml
- 500 g kuracích pečienok
- 100 g sušených brusníc
- 200 g masla + 200 g na zaliatie
- 2 červené cibuľky
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 PL sušeného tymianu
- 4 PL šľahačkovej smotany
- rum
- soľ a čerstvo namleté čierne korenie
Paštéta z kuracích pečienok, domáci recept. Foto - Tak ma mama naučila
Vynikajúca paštéta z kuracích pečienok - postup receptu
- Brusnice vložíme do misky a zalejeme rumom. Necháme v chladničke odpočívať minimálne 2 hodiny, ideálne cez noc. Pred prípravou paštéty brusnice scedíme a ako brusnice, tak aj rum necháme stranou k neskoršiemu použitiu.
- Pečienky dôkladne očistíme a pokrájame na menšie kúsky. V panvici rozohrejeme za lyžicu masla a na ňom opečieme na drobno nakrájanú červenú cibuľku. Pridáme cesnak a tymian a opekáme v panvici spolu s pečiankami. Tesne pred koncom restovania, prilejeme k pečienkam rum a necháme ho čiastočne odpariť.
- Pečienky dáme do kuchynského mixéra a dohladka rozmixujeme. Pridáme pokrájané maslo, smotanu a dochutíme soľou a korením. Znovu všetko dôkladne premixujeme.
- Do hotovej paštéty zamiešame brusnice, rozdelíme ju do misiek a povrch uhladíme.
- V hrnci rozpustíme maslo a prelejeme ním vrch každej paštéty, dozdobíme bylinkami.
Dobrú chuť.
Pripravili sme pre vás aj recept na pravú lososovú nátierku