Jednoduchá oškvarková pomazánka s kyslými uhorkami. Sýta, tradičná a úžasná. Milujete oškvarky? Vyskúšajte aj jednoduchú oškvarkovú pomazánku z dielne kuchyne portálu Ženy v meste. Nech sa páči, náš recept originál. Dobrú chuť.

Oškvarková pomazánka s uhorkami - fotorecept kliknite

Chutná nátierka či pomazánka je vynikajúca nielen na raňajky, ale hodí sa aj na večeru. Naša kuchyňa má pre vás pripravených mnoho skvelých receptov.

Lahodná vajíčková, zdravá cviklová, hrášková, bryndzová, avokádová, tvarohová, tekvicová a veľa iných, nájdete na našom portáli.

Ako novinku uvádzame jednoduchú oškvarkovú nátierku s kyslými uhorkami. Úžasné pomazánky so značkou Ženy v meste.

Vyskúšajte aj lahodná vajíčková nátierka pre celú rodinu

 

Ako pripraviť skvelú domácu oškvarkovú pomazánku

  • Čas prípravy: 10 minút
  • Počet porcíí: 5-6

 

Oškvarková pomazánka s kyslými uhorkami - ingrediencie

  • 300 g oškvarky
  • 3-4 ks vajce uvarené natvrdo
  • 2 ks kyslá uhorka strednej veľkosti
  • 1 ks malá cibuľka (žltá, červená, šalotka)
  • na dochutenie: šťava z kyslých uhoriek, soľ, mleté čierne korenie, vegeta (ako používame), mletá červená paprika (môže byť aj sladká alebo pálivá, podľa chuti), horčica, čili paprička (ak obľubujeme pálivé)

 

 

Jednoduchá oškvarková pomazánka s uhorkami. Foto - Nela

 

Oškvarková pomazánka s kyslými uhorkami - postup receptu 

  1. Vajcia uvaríme natvrdo. Od bodu varu ich varíme 10 minút. Potom vajcia necháme vychladnúť. Oškvarky zomelieme alebo rozmixujeme. Potrebujeme získať kašovitú zmes.
  2. Vajcia si ošúpeme. Do oškvarkovej pomazánky ich môžeme nakrájať nadrobno, nastrúhať, ale aj v sekáčiku jemne rozmixovať. Záleží, akú štruktúru pomazánky obľubujeme.
  3. Kyslé uhorky a cibuľu nakrájame nadrobno. Spolu s vajciami ich pridáme k pomletým oškvarkám. Premiešame. Ak sa nám zdá pomazánka hustá, zriedime ju uhorkovou šťavou.
  4. Oškvarkovú pomazánku dochutíme. Pridáme soľ, mleté čierne korenie, vegetu (nemusí byť), mletú červenú papriku (podľa chuti). Ochutíme horčicou, môžeme aj čili papričkou.
  5. V miske všetky ingrediencie dobre spolu premiešame, podľa potreby dochutíme. Oškvarková pomazánka potrebuje odstáť v chlade minimálne hodinu. Bude oveľa chutnejšia. 

Tip na záver: Oškvarková pomazánka chutí najlepšie na druhý deň, keď prejdú všetky chute. Ak vám surová cibuľa spôsobuje tráviace ťažkosti, po nakrájaní ju pokvapkajte citrónovou šťavou alebo povarte 5 minút v čistej vode. Takto upravená cibuľa bude ľahšie stráviteľná a pomazánku výborne dochutí.

Dobrú pomazánkovú chuť.

Pripravili sme pre vás recept na výživnú fazuľovú nátierku pre celú rodinu