Bravčová pečeň s ryžou sa jednoducho pripravuje ale výsledkom je naozaj chutné jedlo. Ak obľubujete jej špecifickú chuť, určite neváhajte. Tento náš recept ako si doma pochutiť na bravčovej pečienke má aj zdravotné benefity.

Bravčová pečeň s ryžou

Ak máte radi bravčovú pečeň, toto je najlepší a najrýchlejší recept ako pripraviť chutný obed za pár minút. Obed, ktorým doplníte plnohodnotné bielkoviny, ale aj železo, zinok ale aj vitamín B12, ktorý je dôležitým vitamínom pre tvorbu krvi.

Bravčová pečeň má jemnú a krémovú konzistenciu a jemnú chuť, ktorá sa hodí do rôznych receptov. Obsahuje množstvo dôležitých živín, je tiež relatívne lacná a ľahko dostupná.

Takže môže byť skvelou voľbou, ak sa snažíte uržiavať náklady na stravu, ale stále chcú jesť zdravo a výživne. Bravčová pečienka sa tiež rýchlo a ľahko pripravuje. Ide naozaj o výbornú a obľúbenú voľbu pre rýchle a chutné jedlá.

História prípravy

Priprava bravčovej pečene má dlhú históriu a rovnako ako dnes tak aj v minulosti išlo o jedno z najobľúbenejších jedál v mnohých kuchyniach sveta. Bravčová pečeň bola kedysi považovaná za jeden z najcennejších kusov mäsa.

Najmä pre jej chuť a vysoký obsah živín, ako napríklad vitamínu A, B a C, už spomenutého železa a bielkovín.

Už v starovekých gréckych a rímskych kuchyniach sa bravčová pečeň často používala ako ingrediencia do rôznych jedál. V stredovekej Európe bola považovaná za jedno z najvybranějších jedál, ktoré bolo veľmi obľúbené na dvoroch a u šľachty.

Aj dnes je bravčová pečeň veľmi populárna a je ju možné nájsť v mnohých kuchyniach po celom svete. Od tradičných receptov, ako je napríklad dusená pečeň s cibuľou a jablkami, až po moderné inovatívne recepty, kde sa bravčová pečeň používa ako ingrediencia do rôznych šalátov alebo predjedál. Vyskúšajte si ju s nami pripraviť aj vy. 

Prípadne vyskúšajte bravčové mäso s lečom, alebo recept na pečené kuracie stehná, alebo jednoduché talianske rizoto. Alebo si k nej pripravte americké zemiaky v šupke.

Dusená bravčová pečeň, čo potrebujeme

  • Doba prípravy: 10 minút
  • Doba varenia: 15 minút
  • Počet porcií: 5-6 porcií

Ingrediencie

  • 0,5 kg bravčovej pečene,
  • cibule,
  • 2 polievkové lyžice oleja,
  • pol čajovej lyžičky korenia,
  • pol čajovej lyžičky soli,
  • pol čajovej lyžičky rasce,

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

Postup receptu bravčovej pečienky s ryžou

  1. Pečeň umyjeme pod studenou vodou a utierkou vysušíme. Nakrájame buď na rezančeky alebo na kocky, podľa toho ako to máme radšej. Ja som ju nakrájala na rezančeky.


     
  2. Do hrnca dáme olej a na ňom osmažíme na jemno nakrájanú cibuľu cca 3-4 minúty.


     
  3. K cibuli pridáme pripravenú pečeň a dusíme pod pokrievkou 15 minút na miernom plameni. Pečeň ešte pred dusením dochutíme čiernym korením a rascou.


     
  4. Na záver dosolíme. Pečeň podávame k dusenej ryži.

Dobrú chuť. Vyskúšajte aj náš recept na restovanú kuraciu pečeň.

[[block_text]

Videorecept prípravy na jablkách