Pripravte si chutný fazuľový prívarok, ktorý poriadne zasýti. Chuť fazuľového prívarku určite zachutí mladým aj dospelým. Pripravte si s nami najlepší fazuľový prívarok podľa overeného receptu.

Hustý fazuľový prívarok

Tento hustý fazuľový prívarok naozaj zasýti. S čerstvým chlebíkom a skvele dochuteným mäsom vytvorí chuť fazuľového prívarku dokonalú pochúťku. Hustý fazuľový prívarok sa nestratí na žiadnom stole.

Vedeli ste, že strukoviny a medzi nimi aj fazuľa, patria ku najbohatším zdrojom bielkovín rastlinného pôvodu? Celkovo patria medzi veľmi zaujímavé druhy potravín.

Ich zaujímavosť je spôsobená najmä ich nízkym obsahom tukov, rovnako obsahujú zdraviu prospešnú vlákninu. Tiež aj rýchlo zasýtia, rovnako sú cenovo dostupné a navyše veľmi chutné. Viacero z ich vlastností by malo spôsobiť, aby sme ich mali na stole aspoň raz týždenne. S dobrými receptami to nebude vôbec také ťažké...

Vyskúšajte si pripraviť niektorý z našich receptov z fazule. Máme pre vás napríklad recept na tradičnú slovenskú fazuľovicu. Alebo napríklad aj sedliacku fazuľovú polievku s údeným mäsom. Pripravte si doma fazuľu so ženami v meste.

  • Prípravy v min. 10
  • Pečenie v min. 70
  • 2 porcie

Ingrediencie na prípravu fazuľového prívarku

  • 200 g fazule,
  • zemiaky,
  • cibuľa,
  • 200 ml mlieka,
  • 2 PL hladkej múky,
  • 8 ks nového korenia,
  • 3 ks bobkového listu,
  • 1 PL octu,
  • 8 guličiek čierneho celého korenia,
  • 1 PL masla,
  • na dochutenie mleté čierne korenie,
  • podľa chuti soľ,

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

Postup receptu na fazuľový prívarok

1. Najlepšie jeden deň dopred si pripravíme fazuľu. Prepláchneme ju vodou a ponoríme do vody najlepšie na celú noc. Stačí aj pár hodín, ale viac hodín je lepších. Na druhý deň vodu vylejeme. Fazuľu dáme do hrnca v ktorom chceme variť fazuľový prívarok, zalejeme ju do výšky fazule vodou, pridáme bobkový list, celé čierne a nové korenie a necháme variť do polomäkka. Bude to trvať asi 1,5 hodinu, podľa druhu fazule. Zatiaľ nesolíme.

2. Zemiaky ošúpeme, nakrájame a pridáme ku polomäkkej fazuli. Cibuľu nakrájame na drobno a do zlatista orestujeme na masle. Poprášime ju hladkou múkou a spravíme svetlú zápražku. Zalejeme mliekom, rozmiešame dohladka. Záprašku prilejeme ku uvarenej fazuli, až teraz osolíme a necháme ešte prevariť.

Dochutenie a servírovanie fazuľového prívarku

3. Keď je prívarok dostatočne zahustený, odstavíme. Na koniec dochutíme octom a korením podľa chuti. Podávame s chlebom, mäsom (údené, fašírka, klobása) alebo volským okom.

Dobrú chuť. Vyskúšajte aj náš recept na pravú taliansku minestrone polievku.