Hustá fazuľová polievka s údeným mäsom a smotanou je skvelá tradičná sýta polievka pre veľkých hladošov. Inšpirujte sa receptom z dielne portálu Ženy v meste.
Hustá fazuľová polievka s údeným mäsom a smotanou
Tradičná fazuľová polievka je určite jednou z najobľúbenejších polievok u nás. Tentoraz sme pre vás pripravili recept v ktorom hrá popri fazuli dôležitú úlohu aj udené mäso. Polievka vďaka nemu získa výraznú chuť a určite je vďaka nemu na záver aj hustejšia.
Ak by ste chceli fazuľovú polievku s údeným mäsom ešte hustejšiu, časť uvarených zemiakov môžete počas jej prípravy popučiť. Na záver pridáme aj kyslú smotanu a vychutnávame si výbornú chuť domácej fazuľovej polievky s mäsom. Dobrú chuť.
- Čas prípravy v minútach: 30,
- Čas pečenia/varenia v minútach: 90,
- Počet porcií - 10 porcií
Vyskúšajte aj náš recept na fazuľovú polievku na kyslo, alebo recept na šošovicovú. Vyskúšajte aj náš recept na prívarok k fašírke. Alebo recept na gazdovské zemiakové placky. Tu je zase naša fit šošovicová polievka. Skúste aj ako chutí naša Hokkaido krémová polievka so smotanou.
Ingrediencie na fazuľovú polievku s údeným mäsom
- 300 g údeného mäsa,
- 150g rôznofarebnej fazule,
- 500g zemiakov,
- Cibuľa,
- Kyslá smotana,
- Bobkový list, čierne a nové korenie, soľ,
- Pažítka na ozdobenie,
Postup receptu na hustú fazuľovú polievku s údeným
- Fazuľu si namočíme deň vopred. Pred varením ju poriadne premyjeme vodou a dáme variť do 1l vody.
- Po cca 30 minútach pridáme údené mäso a celú cibuľu, guličky nového a čierneho korenia a bobkový list. Varíme na miernom ohni. Ak je potrebné, prilejeme vodu, ale len toľko, aby bolo mäso zakryté.
- Zemiaky ošúpeme a pokrájame. Zalejeme vodou tak, aby boli zakryté a posolíme. Dáme variť zvlášť do menšieho hrnca na približne 20 minút. Keď sú zemiaky uvarené, môžeme ich spolu s vodou, v ktorej sa varili, preliať k fazuli.
- Ak máte radi hustejšiu polievku, časť zemiakov môžete popučiť. Privedieme do varu. Pred dokončením z polievky vyberieme uvarené údené mäso a pokrájame ho na kúsky.
- Na záver pridáme do polievky kyslú smotanu, pomiešame a prevaríme.
- Dochutíme soľou a korením až na záver varenia, keďže údené mäso je dosť slané. Hustú fazuľovú polievku s údeným mäsom a smotanou podávame s nakrájaným údeným mäsom, ozdobené pažítkou a s čerstvým domácim chlebom.
Dobrú chuť! Prípadne vyskúšajte aj recept na gazdovskú fazuľovú polievku. Tu je aj recept na fazuľovú polievku s údeným mäsom a klobásou.