Hustá fazuľová polievka s údeným mäsom a smotanou je skvelá tradičná sýta polievka pre veľkých hladošov. Inšpirujte sa receptom z dielne portálu Ženy v meste.

Hustá fazuľová polievka s údeným mäsom a smotanou

Tradičná fazuľová polievka je určite jednou z najobľúbenejších polievok u nás. Tentoraz sme pre vás pripravili recept v ktorom hrá popri fazuli dôležitú úlohu aj udené mäso. Polievka vďaka nemu získa výraznú chuť a určite je vďaka nemu na záver aj hustejšia.

Ak by ste chceli fazuľovú polievku s údeným mäsom ešte hustejšiu, časť uvarených zemiakov môžete počas jej prípravy popučiť. Na záver pridáme aj kyslú smotanu a vychutnávame si výbornú chuť domácej fazuľovej polievky s mäsom. Dobrú chuť. 

  • Čas prípravy v minútach: 30,
  • Čas pečenia/varenia v minútach: 90,
  • Počet porcií - 10 porcií

Vyskúšajte aj náš recept na fazuľovú polievku na kyslo, alebo recept na šošovicovú. Vyskúšajte aj náš recept na prívarok k fašírke. Alebo recept na gazdovské zemiakové placky. Tu je zase naša fit šošovicová polievka. Skúste aj ako chutí naša Hokkaido krémová polievka so smotanou.

Ingrediencie na fazuľovú polievku s údeným mäsom

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

Postup receptu na hustú fazuľovú polievku s údeným

  1. Fazuľu si namočíme deň vopred. Pred varením ju poriadne premyjeme vodou a dáme variť do 1l vody.


     
  2. Po cca 30 minútach pridáme údené mäso a celú cibuľu, guličky nového a čierneho korenia a bobkový list. Varíme na miernom ohni. Ak je potrebné, prilejeme vodu, ale len toľko, aby bolo mäso zakryté.


     
  3. Zemiaky ošúpeme a pokrájame. Zalejeme vodou tak, aby boli zakryté a posolíme. Dáme variť zvlášť do menšieho hrnca na približne 20 minút. Keď sú zemiaky uvarené, môžeme ich spolu s vodou, v ktorej sa varili, preliať k fazuli.



     
  4. Ak máte radi hustejšiu polievku, časť zemiakov môžete popučiť. Privedieme do varu. Pred dokončením z polievky vyberieme uvarené údené mäso a pokrájame ho na kúsky.


     
  5. Na záver pridáme do polievky kyslú smotanu, pomiešame a prevaríme.


     
  6. Dochutíme soľou a korením až na záver varenia, keďže údené mäso je dosť slané. Hustú fazuľovú polievku s údeným mäsom a smotanou podávame s nakrájaným údeným mäsom, ozdobené pažítkou a s čerstvým domácim chlebom.

Dobrú chuť! Prípadne vyskúšajte aj recept na gazdovskú fazuľovú polievku. Tu je aj recept na fazuľovú polievku s údeným mäsom a klobásou.