Ženy v meste pre vás majú najlepšiu polievku minestrone podľa pravého talianskeho receptu. Pripravte si aj vy výbornú hustú taliansku zeleninovú polievku minestrone. Neoľutujete!

Minestrone

  • Čas prípravy: 15 minút
  • Čas varenia: 70 minút
  • Počet porcií: 5

Snáď niet známejšej talianskej polievky ako je práve minestrone. A veru nie bezdôvodne! Chutná minestrone polievka je výživná a plná vitamínov. Čerstvá zelenina - fazuľa, mrkva, hrášok, cibuľa, cesnak, pór, zeler, paradajky vám naozaj zabezpečia prísun rôznorodých, vášmu telu prospešných a zdravých, látok.

Navyše sa dá uvariť z ingrediencií bežne dostupných v slovenských obchodoch, ktoré naozaj veľa nestoja. Pret sa ani nie je čo diviť, že polievka minestrone v dávnej minulosti patrila do tzv. cucina povera, teda lacnej ale chutnej kuchyne chudobnejšej vrstvy žijúcej v Taliansku na vidieku.

Príprava najlepšej polievky minestrone podľa pravého talianskeho receptu je veľmi jednoduchá. Uvidíte, zvládne ju aj začiatočník! Jednoducho neváhajte a vyskúšajte si to sami. Želáme dobrú chuť.

Vybrali sme pre vás aj recept na skvelé cuketové hranolky pečené v rúre.

 

 

Minestrone - ingrediencie

(5 porcií)

  • pol hrnčeka fazule
  • 1,5 litra kuracieho alebo zeleninového vývaru 
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 cibuľa
  • 2 mrkvy
  • 2 petržleny
  • hrsť nakrájaného zeleru
  • 3 paradajky
  • 2 hrste sladkého hrášku (môže byť čerstvý i mrazený)
  • malá konzerva paradajkového pretlaku
  • 3 polievkové lyžice olivového oleja
  • soľ, čierne korenie, sladká paprika, provensálske korenie
  • pažítka na dozdobenie (voliteľné)

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

 

Postup prípravy polievky minestrone 

  1. Fazuľu namočíme na niekoľko hodín (ideálne na celú noc) do vody. Na nasledujúci deň ju necháme variť vo vývare až kým nie sú takmer mäkké - približne pol hodiny.


     
  2. Na olivovom oleji opražíme nakrájanú cibuľu s cesnakom. Po pár minútach pridáme mrkvu, petržlen, hrášok a pór nakrájané na kolieska.


     
  3. Zeleninovú zmes trochu podlejeme časťou vývaru, v ktorom sa varila fazuľa. Podľa chuti dochucujeme soľou, čiernym korením, sladkou paprikou a provensálskym korením.
     
  4. Pridáme nakrájané paradajky a zeler spolu s malou konzervou paradajkového pretlaku. Zamiešame. Po pár minútach pridáme zvyšok vývaru s fazuľou a necháme variť ďalších tridsať až štyridsať minút.


     
  5. Pri podávaní môžeme dozdobiť tanier nakrájanou pažítkou.


    Prajeme Vám dobrú chuť 😊

Vybrali sme pre vás aj recept na výbornú krémovú tekvicovú polievku s kokosovým mliekom, obľúbený recept.