Pripravte si s nami domáci kurací gyros podľa dlhými rokmi overeného receptu. Vyskúšajte ako si doma pochutnať na vo svete veľmi rozšírenej dobrote z kuracieho mäsa.
Kurací gyros
Kuracie mäso a recepty ako si ho doma pripraviť sú nesmierne obľúbené.
Domáci kurací gyros je výborným príkladom ako si ho doma chutne a rýchlo pripraviť. Ide o výbornú voľbu nielen pre jeho výnimočnú chuť, ale aj o jednoduchú prípravu, všestrannosť pri podávaní a schopnosť prispôsobiť sa rôznym chuťiam a diétam.
Máme pre vás domáci kurací gyros ako zo stánku na ulici. Skvele sa hodí k zeleninovému šalátu, zemiakovým hranolkám a tú pravú chuť všetkému dodá jogurtový dresing na gyros.
Gyros je plný chutí a korenia, ktoré spolu vytvárajú výnimočnú a pikantnú chuť. Kombinácia marinovaného mäsa v korení a bylinkách spolu s čerstvými zeleninami, omáčkami a prílohami pridáva jedlu bohatú a zaujímavú chuťovú paletu.
Toto mäso sa pripravuje pomerne rýchlo, pretože tenké kúsky vykostených kuracích stehien sa rýchlo opečú. Toto robí z gyrosu atraktívnu voľbu pre jednoduchý obed alebo večeru.
Toto obľúbené jedlo sa dá podávať rôznymi spôsobmi - okrem zemiakových hranoliek to ide aj v pitách, tortíllach, alebo ako súčasť šalátov. Taktiež môže byť prispôsobený rôznym iným chutiam a diétam.
Opečené tenké plátky vykostených kuracích stehien majú lahodnú vonkajšiu krustu a šťavnaté vnútro. Kombinácia s čerstvou zeleninou a omáčkami pridáva do jedla rôzne textúry a zážitky pri jedení.Gyros je populárny po celom svete a ľahko dostupný v mnohých reštauráciách alebo fast foodoch. To z neho robí často servírovaný rýchly obed pre mnoho ľudí. A tu je inšpirácia na nedeľný obed. Skúste aj náš recept na kurací wrap.
Čo potrebujete
- Doba prípravy: 10 minút,
- Čas vyprážania: 12 minút,
- Počet porcií: 4 porcie,
Ingrediencie
- 500 g mäsa z vykostených kuracích stehien,
- 3 polievkové lyžice oleja,
- 3 čajové lyžičky sušeného cesnaku,
- 3 čajové lyžičky mletej papriky,
- 1 čajovú lyžičku soli,
Postup receptu
- Olej si dáme do pohára. K oleju pridáme 3 čajové lyžičky sušeného cesnaku.
- Do marinády pridáme 3 čajové lyžičky mletej papriky. Pridáme ešte aj soľ a zamiešame.
- Do uzatvárateľnej nádoby si dáme umyté, vysušené a vykostené kuracie stehná.
- Kuracie mäso zalejeme marinádou, tak aby bolo všetko ponorené. Nádobu uzavrieme a dáme chladiť najlepšie cez noc.
- Na panvici rozpálime dáme olej a sprudka usmažíme kúsky z každej strany minútu. Potom ešte 10 minút vyprážame na miernom ohni do zlatista.
- Mäso nakrájame na menšie kúsky a môžeme podávať. Kurací gyros je hotový. Pripravte si k nemu aj letný šalát a niektorý z našich dresingov na šalát.
Dobrá chuť. Vyskúšajte aj náš recept na pečené kuracie stehná.
Videorecept