Poctivá domáca zemiaková knedľa, jednoduchý recept ako pripraviť knedľu. Poradíme vám ako na to. Vyskúšajte jednoduchý recept z kuchyne portálu Ženy v meste.

Poctivá domáca zemiaková knedľa - fotorecept kliknite

Tak ako sme sľúbili, máme pre vás další podrobný fotorecept na tradičnú prílohu. Výborne sa hodí k dusenej červenej či hlávkovej kapuste, úžasne dopĺňa aj jedlá z kyslej kapusty. Vyskúšajte jednoduchý overený recept z dielne kuchyne portálu Ženy v meste. Dobrú chuť. 

Chutia vám jedlá podľa našich receptov? Napíšte nám do komentárov. Budeme veľmi radi. Všetky naše pochúťky pripravujeme pre vás s veľkým odhodlaním a láskou. Ďakujeme, že nás čítate, varíte a pečiete so značkou Ženy v meste. Veľmi si to vážime.

Prílohy sú v našich domácnostiach veľmi obľúbené. Hľadáte recept na poctivú domácu zemiakovú knedľu? Nech sa páči. Pripravte si ju podľa nášho jednoduchého postupu. Ponúkame ho aj v zdravšej verzii so špaldovou múkou. Garantujeme vám, že sa podarí, a všetkým bude chutiť. Tradičným jedlám sa jednoducho nedá odolať. 

Pripravili sme pre vás recept na tradičné domáce šúľance alebo kokošky

Ako pripraviť poctivú domácu zemiakovú knedľu zo špaldovej múky

  • Čas prípravy: 15 minút
  • Tepelná úprava: 40 minút (varenie zemiakov+varenie knedlí)
  • Počet kusov: 4 knedle    
  • Počet porcií: 8

 

 

Tradičná zemiaková domáca knedľa - ingrediencie

  • 700 g zemiakov uvarených v šupke
  • 300 g polohrubej (špaldovej) múky
  • 1 vajce alebo 2 žĺtky
  • soľ (štipka do cesta a lyžica do varenia knedlí)
  • na potretie knedlí: plátok masla alebo trochu oleja 

 

 

Ako pripraviť poctivú domácu zemiakovú knedľu. Foto - Nela

 

 

Ako pripraviť poctivú domácu zemiakovú knedľu zo špaldovej múky - postup receptu

  1. Najprv si uvaríme zemiaky v šupke. Trvá to približne 20 minút. Uvarené zemiaky necháme poriadne vychladnúť. Potom ich očistíme, postrúhame alebo dôkladne rozštucháme. Pridáme polohrubú (špaldovú) múku, vajce alebo žĺtky. vypracujeme cesto.
  2. Ak je cesto príliš lepivé, pridáme ďalšiu múku. Vznikne nám bochníček, s ktorým sa výborne pracuje. Ak by sme mali zemiaky teplé, cesto by mohlo rednúť. Zemiaky si môžeme uvariť aj deň vopred. Nastrúhané ich stačí uložiť do chladu. Ušetríme si tak čas.
  3. Na pomúčenej doske z bochníka vypracujeme 4 šúľky rovnakej veľkosti. Do väčšieho hrnca dáme variť vodu, pridáme soľ a opatrne vložíme dve knedle. Varíme 15 minút od zovretia. Varechou zo začiatku knedle trochu podberieme, aby sa neprilepili na dno.

Tip na záver: Uvarené domáce zemiakové knedle vyberieme na tanier alebo lopárik a necháme chvíľu odležať, aby sa lepšie krájali. Ešte teplé ich potrieme plátkom masla, môžeme aj olejom. Budú sa lesknúť a pekne vyzerať. 

Dobrú tradičnú chuť.

Vyskúšajte aj recept na najlepšie zemiaky pečené v rúre na papieri