Tarhoňa je špecialita pôvodom z Talianska. Robievate tarhoňu, ale nie vždy sa vám podarí? Zaujíma vás ako pripraviť tarhoňu, ktorá sa nelepí? Vyskúšajte overený recept z dielne kuchyne portálu Ženy v meste.

Tarhoňa, ako pripraviť dokonalú tarhoňu - fotorecept kliknite

Je to jednoduchá a rýchla príloha prílohu, ktorú obľubujú hlavne deti.  Ale ako na prípravu tarhone? Naša dusená tarhoňa má výbornú orieškovú chuť, a čo je dôležité, nelepí sa.

Tarhoňa je cestovina pôvodom z Talianska. Po zamiesení sa strúha a výsledkom sú suché kúsky pripomínajúce ryžu, alebo obilie. Bežne sa dá kúpiť v každom supermarkete. Ak budete hľadať v obchode tarhoňu (také malé guličky), nájdete ju pri cestovinách. 

Kuchyňa portálu Ženy v meste vám ponúka širokú škálu receptov. Tento je návod ako uvariť tarhoňu, ktorá sa nelepí je naozaj jednoduchý. Úžasná príloha, ktorá je jednoducho skvelá.

  • Čas prípravy tarhone: 40 minút
  • Počet porcií: 3-4 

Najlepšia tarhoňa je vhodná napríklad k rôznym druhom duseného mäsa alebo zelenine. Namiesto tarhone môžete zvoliť aj slovenskú ryžu (pripomína ryžu ale je to cestovina). Dobrú chuť.:) A ak máte chuť, máme pre vás aj recept na najlepší granadír alebo granadiersky pochod

Dusená tarhoňa, ktorá sa nelepí - ingrediencie

  • 2 poháre tarhone (400 g)
  • 3 poháre vlažnej vody (pomer 1:1,5)
  • 1 ks menšia cibuľa (kvôli chuti)
  • 2 lyžice masla
  • soľ podľa potreby

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

 

Ako pripraviť tarhoňu, ktorá sa nelepí. Foto - Nela

 

Postup receptu ako pripraviť dokonalú tarhoňu

  1. Príprava tarhone začína odmeraním si samotnej tarhone. Z množstva 400 g sú dva poháre. Nezabúdajme, dôležitý je pomer tarhone a vody, 1:1,5. To znamená, jeden pohár tarhone a jeden a pol pohára vody. Pri dvoch pohároch tarhone potrebujeme tri poháre vody.
  2. Cibuľku si očistíme, rozdelíme napoly a spolu s tarhoňou opražíme nasucho, približne 5-10 minút do hneda. Pekne zavonia. Dávame pozor, aby sa nepripálila. Odstavíme a pridáme maslo, premiešame a zalejeme vlažnou vodou, osolíme.
  3. Vrátime na sporák, necháme zovrieť, premiešame a prikryjeme. Dusíme 10-15 minút (záleží od veľkosti tarhone) na miernom ohni. Odstavíme, neodkrývame a necháme dôjsť ešte ďalších 20 minút. Potom tarhoňu odkryjeme a premiešame.
  4. Príprava tarhone aj podľa nášho fotoreceptu - kliknite.

Tip na záver: Tarhoňa sa výborne hodí k rôznym druhom mäsa so šťavou, na prírodno. Aj taká zdravá a úžasná zeleninová omáčka je skvelou voľbou. A viete čo? Samotná, najlepšia tarhoňa, ktorá sa nelepí, chutí aj bez všetkého.

Dobrú chuť. Vyskúšajte aj recept na fantastické cestoviny s cuketou