Ako pripraviť dokonalú tarhoňu, ktorá sa nelepí? Vyskúšajte overený recept z dielne kuchyne portálu Ženy v meste. Robievate tarhoňu, ale nie vždy sa vám podarí?

Ako pripraviť dokonalú tarhoňu, ktorá sa nelepí - fotorecept kliknite

Vyskúšajte overený recept na túto jednoduchú prílohu, ktorú obľubujú hlavne deti. Naša dusená tarhoňa má výbornú orieškovú chuť, a čo je dôležité, nelepí. Portál Ženy v meste vám ponúka recept na chutnú prílohu, ktorá je vhodná k rôznym druhom duseného mäsa alebo zelenine.

Kuchyňa portálu Ženy v meste vám ponúka návod  ako pripraviť chutnú tarhoňu, ktorá nelepí. Úžasná príloha, ktorá je jednoducho skvelá. Ak budete hľadať v obchode tarhoňu (také malé guličky), nájdete ju pri cestovinách. Namiesto tarhone môžete zvoliť aj slovenskú ryžu (pripomína ryžu ale je cestovinová). Dobrú chuť.

 

Vyskúšajte aj recept na najlepší granadír alebo granadiersky pochod

Ako pripraviť dokonalú tarhoňu, ktorá sa nelepí

  • Čas prípravy: 40 minút
  • Počet porcií: 3-4 

 

 

Dusená tarhoňa, ktorá sa nelepí - ingrediencie

  • 2 poháre tarhone (400 g)
  • 3 poháre vlažnej vody (pomer 1:1,5)
  • 1 ks menšia cibuľa (kvôli chuti)
  • 2 lyžice masla
  • soľ podľa potreby

 

 

Ako pripraviť dokonalú tarhoňu, ktorá sa nelepí. Foto - Nela

 

Ako pripraviť dokonalú tarhoňu, ktorá sa nelepí - postup receptu

  1. Najprv si odmeriame tarhoňu. Z množstva 400 g sú dva poháre. Nezabúdajme, dôležitý je pomer tarhone a vody, 1:1,5. To znamená, jeden pohár tarhone a jeden a pol pohára vody. Pri dvoch pohároch tarhone potrebujeme tri poháre vody.
  2. Cibuľku si očistíme, rozdelíme napoly a spolu s tarhoňou opražíme nasucho, približne 5-10 minút do hneda. Pekne zavonia. Dávame pozor, aby sa nepripálila. Odstavíme a pridáme maslo, premiešame a zalejeme vlažnou vodou, osolíme.
  3. Vrátime na sporák, necháme zovrieť, premiešame a prikryjeme. Dusíme 10-15 minút (záleží od veľkosti tarhone) na miernom ohni. Odstavíme, neodkrývame a necháme dôjsť ešte ďalších 20 minút. Potom tarhoňu odkryjeme a premiešame.

Tip na záver: Tarhoňa sa výborne hodí k rôznym druhom mäsa so šťavou, na prírodno. Aj taká zdravá a úžasná zeleninová omáčka je skvelou voľbou. A viete čo? Samotná, dokonalá tarhoňa, ktorá nelepí, chutí aj bez všetkého.

Dobrú chuť. 

Vyskúšajte aj recept na fantastické cestoviny s cuketou