Najlepšia tarhoňa: Rýchly recept na tarhoňu, ktorá sa nelepí

Tarhoňa je špecialita pôvodom z Talianska. Robievate tarhoňu, ale nie vždy sa vám podarí? Zaujíma vás ako pripraviť tarhoňu, ktorá sa nelepí? Vyskúšajte overený recept z dielne kuchyne portálu Ženy v meste.

Tarhoňa: Ako pripraviť dokonalú tarhoňu

Je to jednoduchá a rýchla príloha, ktorú obľubujú hlavne deti. Ale ako na prípravu tarhone? Naša dusená tarhoňa má výbornú orieškovú chuť, a čo je dôležité, nelepí sa.

Tarhoňa je cestovina pôvodom z Talianska. Po zamiesení sa strúha a výsledkom sú suché kúsky pripomínajúce ryžu alebo obilie. Bežne sa dá kúpiť v každom supermarkete. Ak budete hľadať v obchode tarhoňu (také malé guličky), nájdete ju pri cestovinách.

Kuchyňa portálu Ženy v meste vám ponúka širokú škálu receptov. Tento návod ako uvariť tarhoňu, ktorá sa nelepí je naozaj jednoduchý. Úžasná príloha, ktorá je jednoducho skvelá.

Ingrediencie

  • 2 poháre tarhone (400 g)
  • 3 poháre vlažnej vody (pomer 1:1,5)
  • 1 ks menšia cibuľa
  • 2 lyžice masla
  • soľ podľa potreby

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

Postup receptu: Ako pripraviť dokonalú tarhoňu

  1. Príprava tarhone začína odmeraním si samotnej tarhone. Z množstva 400 g sú dva poháre. Pomer tarhone a vody je 1:1,5. Pri dvoch pohároch tarhone potrebujeme tri poháre vody.
  2. Cibuľku očistíme, rozdelíme napoly a spolu s tarhoňou opražíme nasucho, približne 5-10 minút do hneda. Dávame pozor, aby sa nepripálila. Odstavíme, pridáme maslo, premiešame a zalejeme vlažnou vodou, osolíme.
  3. Vrátime na sporák, necháme zovrieť, premiešame a prikryjeme. Dusíme 10-15 minút na miernom ohni. Odstavíme, neodkrývame a necháme dôjsť ešte ďalších 20 minút. Potom tarhoňu odkryjeme a premiešame.

Tip na záver

Tarhoňa sa výborne hodí k rôznym druhom mäsa so šťavou, na prírodno. Aj taká zdravá a úžasná zeleninová omáčka je skvelou voľbou. A viete čo? Samotná, najlepšia tarhoňa, ktorá sa nelepí, chutí aj bez všetkého.