Najlepšia tarhoňa: Rýchly recept na tarhoňu, ktorá sa nelepí
Tarhoňa je špecialita pôvodom z Talianska. Robievate tarhoňu, ale nie vždy sa vám podarí? Zaujíma vás ako pripraviť tarhoňu, ktorá sa nelepí? Vyskúšajte overený recept z dielne kuchyne portálu Ženy v meste.
Tarhoňa: Ako pripraviť dokonalú tarhoňu
Je to jednoduchá a rýchla príloha, ktorú obľubujú hlavne deti. Ale ako na prípravu tarhone? Naša dusená tarhoňa má výbornú orieškovú chuť, a čo je dôležité, nelepí sa.
Tarhoňa je cestovina pôvodom z Talianska. Po zamiesení sa strúha a výsledkom sú suché kúsky pripomínajúce ryžu alebo obilie. Bežne sa dá kúpiť v každom supermarkete. Ak budete hľadať v obchode tarhoňu (také malé guličky), nájdete ju pri cestovinách.
Kuchyňa portálu Ženy v meste vám ponúka širokú škálu receptov. Tento návod ako uvariť tarhoňu, ktorá sa nelepí je naozaj jednoduchý. Úžasná príloha, ktorá je jednoducho skvelá.
Ingrediencie
- 2 poháre tarhone (400 g)
- 3 poháre vlažnej vody (pomer 1:1,5)
- 1 ks menšia cibuľa
- 2 lyžice masla
- soľ podľa potreby
Postup receptu: Ako pripraviť dokonalú tarhoňu
- Príprava tarhone začína odmeraním si samotnej tarhone. Z množstva 400 g sú dva poháre. Pomer tarhone a vody je 1:1,5. Pri dvoch pohároch tarhone potrebujeme tri poháre vody.
- Cibuľku očistíme, rozdelíme napoly a spolu s tarhoňou opražíme nasucho, približne 5-10 minút do hneda. Dávame pozor, aby sa nepripálila. Odstavíme, pridáme maslo, premiešame a zalejeme vlažnou vodou, osolíme.
- Vrátime na sporák, necháme zovrieť, premiešame a prikryjeme. Dusíme 10-15 minút na miernom ohni. Odstavíme, neodkrývame a necháme dôjsť ešte ďalších 20 minút. Potom tarhoňu odkryjeme a premiešame.
Tip na záver
Tarhoňa sa výborne hodí k rôznym druhom mäsa so šťavou, na prírodno. Aj taká zdravá a úžasná zeleninová omáčka je skvelou voľbou. A viete čo? Samotná, najlepšia tarhoňa, ktorá sa nelepí, chutí aj bez všetkého.