Rob Rhinehart nepozerá kulinárske programy, neštuduje návody na varenie, nekupuje ani nevarí. Rob totiž vôbec neje. No, možno nie som úplne presná - Rob pije. Pije béžovú gebuzinu, ktorá sa podobá na palacinkové cesto.

Nepoznáte Roba? Tiež som ho nepoznala, až kým som si pred pár mesiacmi o ňom neprečítala. O Robovi píšu práve v súvislosti s béžovou gebuzinou, ktorá je substitútom stravy, a ktorú on vynašiel. Aby nestrácal čas na nákupy, varenie, jedenie a iné, podľa neho, málo užitočné veci.

A predstavte si, že Rob úspešne predal týždennú dávku Soylent-u za 70 dolárov už 25-tisícom priaznivcov na svojej internetovej stránke! Objednávky mu chodia každý deň.

Koľko času ste venovali na nákupy pred veľkonočnými sviatkami? Koľko na varenie, pečenie? Koľko času na upratovanie pred jedlom, po jedle? Máte pocit, že ste sa skoro celý čas krútili v kuchyni ako na kolotoči?

A ešte ako bonus ste dnes zistili, že máte dve - tri kilá navyše? A že sa zips sa na tých nohaviciach, čo ste kúpili pred sviatkami, čudne zasekáva?

Ale na druhej strane by si asi žiadna z nás nevedela predstaviť sviatky strávené pri béžovej gebuzine.

Áno, spolu s mojou sestrou sme dosť času venovali nakupovaniu, vareniu. Ale potom to ochutnávanie! To spoločné hľadanie chutí z detstva, aby sa koláč podobal čo najviac tomu, ktorý piekla babička. No a o tej babičke sme zaspomínali, aká bola niekedy prísna, ale varila perfektne. A synovia mojej sestry si prisunuli stoličky, aby dočiahli ku kuchynskej linke a pomáhali nám. Toľko sme sa pri tom nasmiali!

Tak ja radšej obetujem môj čas a tie dve-tri kila navyše. Stálo to za to! Ach, tie nezabudnuteľné zážitky. Nielen tie kulinárske. A od dnes sa môže cvičiť. Na a čo.