Skvelá tvarohová zmrzlina, recept bez cukru, klasická, domáca. Nech sa páči, domáci recept z kuchyne portálu Ženy v meste.

Nech sa páči, domáci recept z kuchyne portálu Ženy v meste. V horúcich letných dňoch najviac osvieži zmrzlina, ktorú milujú všetci.

Domáca tvarohová zmrzlina bez cukru - fotorecept kliknite

Bojíte sa kalórií? Nech sa páči. Recept na domácu zrmzlinu z kuchyne portálu Ženy v meste, ktorá je plná bielkovín sa rozhodne oplatí vyskúšať.

Zmrzlina k letu jednoducho patrí. Nielen osvieži, ale poteší aj naše chuťové poháriky. Snažíte sa deťom pripravovať zdravšie maškrty? Domáca tvarohová zmrzlina je potom výbornou voľbou. Pochutí si celá rodina.

TIP pre vás namiešajte si svoju zmrzlinu

Domáca tvarohová zmrzlina, ktorú si obľúbite

  • Čas prípravy: 10 minút
  • Počet porcií: 4-5

 

 

Domáca tvarohová zmrzlina s ovocím - ingrediencie     

  • 250 ml jemný tvaroh (termizovaný)
  • 250 ml šľahačková smotana
  • 4 hrste jahôd (prípadne iného obľúbeného ovocia) 
  • med podľa chuti (prípadne práškový cukor, pomletý trstinový cukor)
  • na ozdobenie: čokoláda, drobné kúsky pistácií alebo mandlí, medovka, prípadne mäta

 

Zdravá tvarohová zmrzlina bez cukru. Foto - Nela

Domáca tvarohová zmrzlina s ovocím - postup receptu

  1. Zmrzlinu si pripravíme z ovocia, ktoré obľubujeme. Či zvlolíme jahody, marhule, šťavnaté broskyne, čučorieky, je len na nás. Ovocie umyjeme, odstránime stopky, nečistoty a rozmixujeme na kašu. Šľahačkovú smotanu vyšľaháme dotuha, dávame pozor, aby sa nezrazila. Potom k nej zašľaháme tvaroh a vmiešame rozmixované ovocné pyré. Dochutíme medom alebo práškovým cukrom (pomletým trstinovým cukrom). 
  2. Zmrzlinovú hmotu prelejeme do vhodnej nádoby (napr. plastovej, sklenenej) a vložíme do mrazničky. Každých 30 minút tvarohovo-ovocnú zmes prešľaháme alebo premiešame, aby bola jemnejšia. Mrazíme podľa potreby, pokiaľ nevytuhne. Ku koncu mrazenia môžeme do zmrzliny primiešať drobné kúsky ovocia, zmrzlinu poliať rozpustenou čokoládou, prípadne posypať nasekanými kúskami pistácií alebo mandlí.

 Tip na záver: Ak zvolíte iné obľúbené ovocie ako čierne alebo červené ríbezle, ktoré obsahujú drobné jadierka, ovocnú dreň po rozmixovaní prepasírujte. Zmrzlina bude jemná, chutná a výživná. 

Dobrú sladkú chuť.

Inšpirujte sa receptom na fantastický svieži ovocný koláč