
Klasické veterníky sú božský koláčik, ktorý si s nami upečiete aj doma. Ženy v meste vám tentoraz prinášajú recept ako si ich upiecť krok za krokom Už nemusíte chodiť do cukrárne.
Veterníky – karamelové a klasické
Recept na skvelé domáce veterníky ako z cukrárne, ktorými ohromíte na každej oslave. Aj keď náročnosť receptu na tieto koláče je pomerne vysoká, o to viac vám budú domáce karamelové veterníky chutiť. Zaručujeme. 🙂
- Doba prípravy: 140 minút,
- Doba pečenia: 20 minút,
- Počet porcií: 18 porcií,
Vyskúšajte aj náš recept na domáci krémeš, alebo recept na punčové rezy. Alebo si s nami pripravte fantastickú marlenku, či piškótovú tortu. Tu je aj recept na francúzsky krémeš.
Ingrediencie
Pudingový krém:
- 500 ml mlieka,
- 30 g hladkej múky,
- 140 g cukor kryštál,
- 1 balíček zlatého klasu,
- 500 ml smotany na šľahanie 33%,
- 1 vajíčko,
- 2 žĺtka,
Cesto:
- 180 g polohrubej múky,
- 6 vajíčok,
- 250 ml vody,
- 130 g masla,
- 1 čajová lyžička cukru,
- pol čajovej lyžičky soli,
Karamelová šľahačka
- 500 ml smotany na šľahanie,
- 120 g cukru kryštál,
- štipka soli,
Karamelová poleva
- 200 g práškového cukru,
- 3 lyžice karamelu,














