Veterníky sú božské, karamelové a klasické, originál recept

Veterníky, karamelové a klasické, originál recept. Foto - Kristýna
Veterníky, karamelové a klasické, originál recept. Foto - Kristýna

Klasické veterníky sú božský koláčik, ktorý si s nami upečiete aj doma. Ženy v meste vám tentoraz prinášajú recept ako si ich upiecť krok za krokom Už nemusíte chodiť do cukrárne.

Veterníky – karamelové a klasické

Recept na skvelé domáce veterníky ako z cukrárne, ktorými ohromíte na každej oslave. Aj keď náročnosť receptu na tieto koláče je pomerne vysoká, o to viac vám budú domáce karamelové veterníky chutiť. Zaručujeme. 🙂

  • Doba prípravy: 140 minút,
  • Doba pečenia: 20 minút,
  • Počet porcií: 18 porcií,

Vyskúšajte aj náš recept na domáci krémeš, alebo recept na punčové rezy. Alebo si s nami pripravte fantastickú marlenku, či piškótovú tortu. Tu je aj recept na francúzsky krémeš.

Ingrediencie

Pudingový krém:

  • 500 ml mlieka,
  • 30 g hladkej múky,
  • 140 g cukor kryštál,
  • 1 balíček zlatého klasu,
  • 500 ml smotany na šľahanie 33%,
  • 1 vajíčko,
  •  2 žĺtka,

Cesto:

  • 180 g polohrubej múky,
  • 6 vajíčok,
  • 250 ml vody,
  • 130 g masla,
  • 1 čajová lyžička cukru,
  • pol čajovej lyžičky soli,

Karamelová šľahačka

  • 500 ml smotany na šľahanie,
  • 120 g cukru kryštál,
  • štipka soli,

Karamelová poleva

  • 200 g práškového cukru,
  • 3 lyžice karamelu,

 

Postup vo fotorecepte v galérii