Domáce halušky s tvarohom bez zemiakov zo špaldovej múky chutia naozaj výborne. Pripravte si ich podľa tradičného receptu z kuchyne Ženy v meste. Pochutí si celá rodina.

Domáce halušky s tvarohom bez zemiakov zo špaldovej múky - fotorecept kliknite

Kto by ich nemal rád? Halušky s tvarohom sú tradičné jedlo nášho detstva.  Špaldová múka je výživná a zdravá. A tvaroh? Nie nadarmo sa mu hovorí biele zlato.

Táto fantastická kombinácia je prospešná pre naše zdravie. Pripravte úžasný obed pre svoju rodinu. Kto je predsa len na mäso, pridajte opraženú slaninku, údené alebo klobásku. Pochutia si všetci. Dobrú chuť. 

Pripravili sme pre vás recept na chutnú paradajkovú polievku s haluškami

Halušky s tvarohom zo špaldovej múky, výživný a zdravý obed

  • Čas prípravy: 20 minút
  • Počet porcií: 4

 

 

Domáce halušky s tvarohom bez zemiakov - ingrediencie                     

  • cesto na halušky:
  • 500 g hladká špaldová múka (hladká múka)
  • 1 ks vajce
  • 1 polievková lyžica oleja
  • 200-250 ml vlažnej vody (podľa potreby)
  • 1/2 kávovej lyžičky soli

 

  • 1 polievková lyžica soli do vody na varenie halušiek
  • 50 g masla
  • 250-300 g tvaroh hrudkovitý (prípadne viac, podľa obľuby)

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

 

Domáce halušky zo špaldovej múky s tvarohom. Foto - Nela

 

Domáce halušky zo špaldovej múky s tvarohom - postup receptu          

  1. Do veľkého hrnca dáme variť vodu. Pridáme lyžičku soli. Pripravíme si cesto na halušky. Do väčšej misky pridáme múku, soľ, rozmiešané vajce a olej. Postupne zapracujeme vlažnú vodu.
  2. Všetko dobre premiešame. Malo by nám vzniknúť vláčne ťahajúce sa cesto, ktoré by nemalo ani veľmi husté, ani príliš riedke. Podľa potreby pridáme buď vlažnú vodu, alebo ďalšiu múku.
  3. Do vriacej vody zavárame halušky. Varíme cca 10 minút, halušky musia vyplávať na povrch. Uvarené ich scedíme. Nepreplachujeme vodou. Tvaroh tak lepšie priľne na halušky.
  4. Maslo opražíme, aby zavoňalo. K scedeným haluškám pridáme opražené maslo a rozdrobený tvaroh izbovej teploty. Dochutíme soľou. Namiesto masla môžeme opražiť slaninku.

Tip na záver: Naše domáce halušky zo špaldovej múky si môžete pripraviť aj s hlávkovou alebo kyslou kapustou. Výborne sa hodia aj do rôznych polievok. Sú skvelé ako príloha k smotanovým omáčkam.

Dobrú chuť.

Vyskúšajte aj recept na fantastický paprikáš s domácimi haluškami