Skvelé krupicové halušky do polievky, tradičný recept. Krupicové halušky sú u nás veľmi obľúbené. Kuchyňa portálu Ženy v meste ponúka tradičný recept na svelé krupicové halušky, ktorých príprava vám nezaberie veľa času. Garantujeme, že sa vám vydaria.

Skvelé krupicové halušky do polievky - fotorecept kliknite

Halušky milujú predovšetkým deti. Naše krupicové halušky sa výborne hodia nielen do polievok, ale aj k rôznym smotanovým omáčkam. Vyskúšajte ich a napíšte nám do komentárov, ako sa vám podarili. Ďakujeme.

Vyskúšajte aj recept na recept na zeleninovú polievku s krupicovými haluškami

 

Tradičný recept na krupicové halušky do polievky

  • Čas prípravy: 15 minút
  • Počet porcií: 4-5

 

 

Jednoduché krupicové halušky do polievky - ingrediencie                                                        

  • 2 ks vajce (strednej veľkosti)
  • cca 20 zarovnaných polievkových lyžíc krupice (podľa potreby)
  • 2 polievkové lyžice teplej vody
  • 2 polievkové lyžice tuku (olej, roztopené maslo, masť)
  • štipka sódy bikarbóny (kvôli nadýchanosti)
  • soľ (na dochutenie halušiek, do vody na varenie)
  • bylinky (nemusia byť)

 

Skvelé krupicové halušky do polievky. Foto - Nela

 

Jednoduché krupicové halušky do polievky - postup receptu       

  1. Pripravíme si jednoduché cesto na halušky. Vajcia rozšľaháme, pridáme teplú vodu a tuk (roztopené maslo, masť alebo olej). Postupne vidličkou zapracujeme krupicu podľa potreby. Množstvo záleží od veľkosti vajec. Trošku osolíme, pridáme štipku sódy bikarbóny.
  2. Vznikne nám vláčne cesto. Necháme ho chvíľu postáť, aby krupica napučala. Zároveň cesto trošku zhustne. Halušky budú vďaka napučaniu a sóde bikarbóne po uvarení jemnejšie a nadýchanejšie. Keď krupicu nemáme, môžeme použiť aj hrubú múku podľa potreby.
  3. Do väčšieho hrnca dáme variť vodu. Keď voda zovrie, pridáme lyžičku soli. Cez haluškovač alebo sito zavárame halušky. Do vody ich môžeme hádzať aj namočenou lyžicou. Varíme približne 10 minút, halušky musia vyplávať na povrch a trošku povrieť, aby sa uvarili.
  4. Uvarené halušky prepláchneme studenou vodou a scedíme. Ak ich budeme konzumovať neskôr, premiešame ich s troškou roztopeného masla, aby sa nezlepili. Prikryjeme ich. Do cesta môžeme pridať nasekanú petržlenovú vňať, pažítku. Halušky budú krásne farebné.

Tip na záver: Ak si zavaríte krupicové halušky priamo do polievky, budú oveľa chutnejšie. Naše výborné krupicové halušky si môžete pripraviť aj ku paprikášu, perkeltu, zeleninovým omáčkam. Vaše detičky sa budú oblizovať.

Dobrú chuť.

Prečítajte si aj recept na super rýchlu polievku zo zeleného hrášku