Paradajková polievka.  Jednoduchá, sladkavá a veľmi obľúbená. Vyskúšajte tento recept na paradajkovú polievku s krupicovými haluškami a strúhaným syrom. Je veľmi chutná a výdatná.

Skvelá paradajková polievka, zdravá - fotorecept kliknite

Paradajková polievka je jednou z tých najtradičnejších slovenských polievok. Paradajková polievka zrejme nikdy nič nepokazí. Je jednoduchá, sladkavá a veľmi obľúbená. Vyskúšajte tento recept z kuchyne portálu Ženy v meste, s krupicovými haluškami a strúhaným syrom.

Táto paradajková polievka je veľmi chutná a výdatná. Veríme, že vám doma bude všetkým veľmi chutiť. Nielen v prípade tejto paradajkovej polievky sa vždy pri príprave receptov z kuchyne portálu Ženy v meste snažíme myslieť na to, aby sa vám v kuchyni jednoducho pripravovali.

Ako sa vám podarila paradajková polievka, dajte nám vedieť pod receptom v diskusii. 🍅

Vyskúšajte aj recept - najrýchlejšia šošovicová polievka

 

 

Zdravá paradajková polievka – ingrediencie:

  • 1ks cibuľa
  • maslo, olivový olej
  • 1ks paradajkové pyré (500g)
  • 1ks krájané lúpané paradajky (425g)

Paradajková polievka – ingrediencie na halušky:

  • 1ks vajce
  • 4 plátky masla
  • 7 lyžíc krupice
  • 3 lyžice vlažnej vody

Paradajková polievka – ingrediencie na dochutenie:

soľ, trstinový cukor, drvená rasca, mletá červená paprika, nové korenie, bobkový list

 

Paradajková polievka. Foto - Nela

 

 

Výborná paradajková polievka – postup:

  1. Najprv si pripravíme cesto na halušky, aby nám krupica napučala. Tenké plátky zmäknutého masla si vymiešame s vajíčkom, pridáme 3 lyžice vlažnej vody a zapracujeme cca 7 kopcovitých lyžíc krupice. Malo by nám vzniknúť vláčne cesto, ak je riedke pridáme ešte krupicu, ak hustejšie, trošku vody. Necháme postáť.
  2. Nadrobno nakrájanú cibuľu si opražíme na olivovom oleji a masle (2 lyžice olivového oleja, kúsok masla), pridáme konzervu krájaných paradajok a paradajkové pyré. Ak polievku nechceme mixovať, pridáme 2ks paradajkového pyré (paradajkové pyré si môžeme pripraviť aj z čerstvých paradajok, bude ešte chutnejšia - paradajky si podusíme do mäkka a prepasírujeme).
  3. Pridáme cukor (podľa chuti – cca 4 lyžice), lyžičku mletej červenej papriky, drvenú rascu, 1 bobkový list a 2 guličky nového korenia. Povaríme 10 minút. Vyberieme bobkový list, nové korenie a ponorným mixérom rozmixujeme.
  4. Paradajkovú zmes zalejeme vodou podľa potreby (záleží, či máme radi hustejšiu, alebo redšiu). Prevaríme 10 minút.  Do polievky tvarujeme halušky, buď lyžicou namočenou v studenej vode, alebo ich zavaríme cez sito na halušky. Povaríme ešte nejakých 10-15 minút. Dochutíme podľa potreby soľou, cukrom, vegetou (nemusíme). Niekto dochucuje aj cesnakom, ale nám chutí takáto verzia. Polievku servírujeme so strúhaným tvrdým syrom, prípadne dozdobíme bylinkami.

Dobrú chuť. 👌😍

Vybrali sme pre vás aj recept na  najlepšiu fazuľovú polievku. Tradičný recept