Paradajková polievka je jednoduchá, sladkavá a veľmi obľúbená. Vyskúšajte tento recept na paradajkovú polievku s krupicovými haluškami a strúhaným syrom. Je veľmi chutná a výdatná.

Paradajková polievka

Paradajková polievka je jednou z tých najtradičnejších polievok nielen na Slovensku. Jej obľúbenosti vlastne po celom svete sa zrejme málo čo vyrovná. Je jednoduchá, sladkavá a veľmi obľúbená.

Vyskúšajte tento recept z kuchyne portálu Ženy v meste. Pripravte si ju tentoraz s krupicovými haluškami a strúhaným syrom. Skutočná královná polievok.

Paradajková polievka je takto veľmi chutná a výdatná. Veríme, že vám doma bude všetkým chutiť. Nielen v tomto prípade sa vždy pri receptoch z kuchyne portálu Ženy v meste snažíme myslieť na to, aby sa vám v doma jednoducho pripravovali.

Ako sa vám podarila paradajková polievka, dajte nám vedieť pod receptom v diskusii na našom facebooku. 🍅 Vyskúšajte aj recept na šošovicovú polievku.

Ingrediencie na paradajkovú polievku

Ingrediencie na halušky:

  • vajce,
  • 4 plátky masla,
  • 7 lyžíc krupice,
  • 3 lyžice vlažnej vody,

Ingrediencie na dochutenie:

  • soľ, trstinový cukor, drvená rasca, mletá červená paprika, nové korenie, bobkový list

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

 

Výborná paradajková polievka – postup receptu

  1. Najprv si pripravíme cesto na halušky, aby nám krupica napučala. Tenké plátky zmäknutého masla si vymiešame s vajíčkom, pridáme 3 lyžice vlažnej vody a zapracujeme cca 7 kopcovitých lyžíc krupice. Malo by nám vzniknúť vláčne cesto, ak je riedke pridáme ešte krupicu, ak hustejšie, trošku vody. Necháme postáť.


     
  2. Príprava samotnej paradajkovej polievky je rýchla. Nadrobno nakrájanú cibuľu si opražíme na olivovom oleji a masle (2 lyžice olivového oleja, kúsok masla), pridáme konzervu krájaných paradajokparadajkové pyré. Ak polievku nechceme mixovať, pridáme 2ks paradajkového pyré (paradajkové pyré si môžeme pripraviť aj z čerstvých paradajok, bude ešte chutnejšia - paradajky si podusíme do mäkka a prepasírujeme).


     
  3. Pridáme cukor (podľa chuti – cca 4 lyžice), lyžičku mletej červenej papriky, drvenú rascu, 1 bobkový list a 2 guličky nového korenia. Povaríme 10 minút. Vyberieme bobkový list, nové korenie a ponorným mixérom rozmixujeme.


     
  4. Paradajkovú zmes zalejeme vodou podľa potreby (záleží, či máme radi hustejšiu, alebo redšiu). Prevaríme 10 minút.  Do polievky tvarujeme halušky, buď lyžicou namočenou v studenej vode, alebo ich zavaríme cez sito na halušky. Povaríme ešte nejakých 10-15 minút. Dochutíme podľa potreby soľou, cukrom, vegetou (nemusíme). Niekto dochucuje aj cesnakom, ale nám chutí takáto verzia. Polievku servírujeme so strúhaným tvrdým syrom, prípadne dozdobíme bylinkami.


     
  5. Pripravte si paradajkovú polievku aj podľa nášho fotoreceptu - kliknite.

Dobrú chuť. Vybrali sme pre vás aj recept na  najlepšiu fazuľovú polievku. Tradičný recept