Paradajková polievka.  Jednoduchá, sladkavá a veľmi obľúbená. Vyskúšajte tento recept na paradajkovú polievku s krupicovými haluškami a strúhaným syrom. Je veľmi chutná a výdatná.

Paradajková polievka - fotorecept kliknite

Paradajková polievka je jednou z tých najtradičnejších slovenských polievok. Paradajková polievka zrejme nikdy nič nepokazí. Je jednoduchá, sladkavá a veľmi obľúbená. Vyskúšajte tento recept z kuchyne portálu Ženy v meste, s krupicovými haluškami a strúhaným syrom.

Táto paradajková polievka je veľmi chutná a výdatná. Veríme, že vám doma bude všetkým veľmi chutiť. Nielen v prípade tejto paradajkovej polievky sa vždy pri príprave receptov z kuchyne portálu Ženy v meste snažíme myslieť na to, aby sa vám v kuchyni jednoducho pripravovali.

Ako sa vám podarila paradajková polievka, dajte nám vedieť pod receptom v diskusii. 🍅 Vyskúšajte aj recept - najrýchlejšia šošovicová polievka

Zdravá paradajková polievka – ingrediencie

  • 1ks cibuľa
  • maslo, olivový olej
  • 1ks paradajkové pyré (500g)
  • 1ks krájané lúpané paradajky (425g)

Paradajková polievka – ingrediencie na halušky:

  • 1ks vajce
  • 4 plátky masla
  • 7 lyžíc krupice
  • 3 lyžice vlažnej vody

Paradajková polievka – ingrediencie na dochutenie:

  • soľ, trstinový cukor, drvená rasca, mletá červená paprika, nové korenie, bobkový list

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

 

Paradajková polievka. Foto - Nela

Výborná paradajková polievka – postup receptu

  1. Najprv si pripravíme cesto na halušky, aby nám krupica napučala. Tenké plátky zmäknutého masla si vymiešame s vajíčkom, pridáme 3 lyžice vlažnej vody a zapracujeme cca 7 kopcovitých lyžíc krupice. Malo by nám vzniknúť vláčne cesto, ak je riedke pridáme ešte krupicu, ak hustejšie, trošku vody. Necháme postáť.
  2. Nadrobno nakrájanú cibuľu si opražíme na olivovom oleji a masle (2 lyžice olivového oleja, kúsok masla), pridáme konzervu krájaných paradajok a paradajkové pyré. Ak polievku nechceme mixovať, pridáme 2ks paradajkového pyré (paradajkové pyré si môžeme pripraviť aj z čerstvých paradajok, bude ešte chutnejšia - paradajky si podusíme do mäkka a prepasírujeme).
  3. Pridáme cukor (podľa chuti – cca 4 lyžice), lyžičku mletej červenej papriky, drvenú rascu, 1 bobkový list a 2 guličky nového korenia. Povaríme 10 minút. Vyberieme bobkový list, nové korenie a ponorným mixérom rozmixujeme.
  4. Paradajkovú zmes zalejeme vodou podľa potreby (záleží, či máme radi hustejšiu, alebo redšiu). Prevaríme 10 minút.  Do polievky tvarujeme halušky, buď lyžicou namočenou v studenej vode, alebo ich zavaríme cez sito na halušky. Povaríme ešte nejakých 10-15 minút. Dochutíme podľa potreby soľou, cukrom, vegetou (nemusíme). Niekto dochucuje aj cesnakom, ale nám chutí takáto verzia. Polievku servírujeme so strúhaným tvrdým syrom, prípadne dozdobíme bylinkami.
  5. Pripravte si paradajkovú polievku podľa nášho fotoreceptu - kliknite.

Dobrú chuť. 👌😍

 

 

Vybrali sme pre vás aj recept na  najlepšiu fazuľovú polievku. Tradičný recept