Kuracie soté na smotane. Vyskúšajte super rýchly recept za 30 minút z dielne kuchyne portálu Ženy v meste ako pripraviť doma kuracie prsia.

Kuracie soté na smotane - fotorecept kliknite

Chutné a rýchle kuracie soté. Skvelý recept za 30 minút aj pre začiatočníkov. Ponúkame verziu aj pri bezlepkovej diéte. Vynikajúce jedlo pre celú rodinu.

Smotanové omáčky sa tešia veľkej obľube. Vynikajúco ladia s cestovinou, parenou knedľou, opekanými zemakmi, niektorí si ako prílohu zvolia aj dusenú ryžu. Kuracie prsia na smotane. Recept iba za 30 minút z dielne kuchyne portálu Ženy v meste sa oplatí vyskúšať. Dobrú chuť.

Kuchyňa portálu Ženy v meste má pre vás pripravených mnoho receptov z kuracieho mäsa. Najlepšie kuracie mäso v marináde, výborné pečené kuracie stehná, pravá živánska z kuracieho mäsa, skvelé rizoto, silný kurací vývar a veľa iných.

Ako novinku uvádzame vynikajúce a rýchle kuracie prsia na smotane. Stačí si len vybrať. Úžasné kuracie mäso so značkou Ženy v meste.

Vyskúšajte aj lahodnú chrenovú omáčku s kuracím mäsom

 

Kuracie soté na smotane, recept za 30 minút

  • Čas prípravy: 30 minút
  • Počet porcíí: 4-5

 

Výborné kuracie soté na smotane - ingrediencie

  • 500 g kuracie prsia
  • 2 polievkové lyžice (olivového) oleja
  • 1 ks cibuľa strednej veľkosti
  • na omáčku: 1 ks šľahačková smotana (180-250 ml), dve polievkové lyžice hladkej múky (pri bezlepkovej verzii jedna polievková lyžica Solamylu), mlieko na zriedenie omáčky podľa potreby (cca 2,5 dl)
  • na dochutenie: mletá červená paprika (dve polievkové lyžice), soľ, vegeta (ak používame), drvená rasca, mleté čierne korenie, trošku mletej kurkumy (výborná na kĺby), 1 ks bobkový list

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

 

Kuracie soté na smotane. Foto - Nela

 

Výborné kuracie soté na smotane - postup receptu 

  1. Kuracie mäso umyjeme, dobre osušíme a nakrájame na menšie kocky. Môžeme aj malé rezančeky. Pripravíme si kvalitnejšiu panvicu, hrniec.
  2. Pridáme olej, nadrobno nakrájanú cibuľu a orestujeme do sklovita. Cibuľu zasypeme mletou červenou paprikou, premiešame, vložíme mäso.
  3. Mäso s cibuľou dôkladne premiešame, pridáme ďalšie korenie podľa chuti. Za stáleho miešania restujeme, kuracie kúsky zbelejú, zatiahnú sa.
  4. Potom mäso prikryjeme a na miernom ohni podusíme približne 5 minút, aby mäso pustilo vlastnú šťavu. Omáčka tak získa na výbornej chuti.
  5. Mäso podlejeme horúcou vodou (2,5 dl), prikryjeme a dusíme do mäkka. Nakoniec prilejeme smotanu zmiešanú s múkou alebo Solamylom.
  6. Smotanovú zálievku môžeme do omáčky aj precediť, aby sme nemali hrudky. Omáčku prevaríme a podľa potreby zriedime mliekom, osolíme. Vaše soté je hotové.

Tip na záver: Kuracie mäso si pripravme deň vopred. Nakrájané na kocky ho vložme do misky, pridajme polievkovú lyžicu oleja a korenie (soľ, drvená rasca, mleté čierne korenie, mletá červená paprika). Dôkladne premiešajme. Misku je potrebé uzavrieť a odložiť do chladu. Mäsko bude v omáčke nielen chutnejšie, rýchlejšie sa udusí, ušetríme si aj čas.

Dobrú chuť. Tu je aj recept na kuracie soté teriyaki. Tu je aj recept na jednoduché kuracie kari.

Pripravili sme pre vás recept aj pre deti na skvelé kuracie ragú s ryžou