Najlepšie špenátové lasagne bez bešamelu. Nech sa páči. Vyskúšajte skvelý fotorecept z kuchyne portálu Ženy v meste.

Šťavnaté špenátové lasagne - fotorecept kliknite

Nechutí vám bešamel alebo sa vám ho nechce variť? Pripravte si najlepšie šťavnaté špenátové lasagne so smotanovou omáčkou a strúhaným syrom. Vynikajúci recept bez bešamelu na úžasné lasagne bez mäsa z dielne kuchyne portálu Ženy v meste.

Nech sa páči. Určite vyskúšajte. Prajeme vám dobrú chuť. Lasagne chutia fantasticky nielen na obed, ale aj na večeru. Kuchyňa portálu Ženy v meste vám ponúka recept nielen na rýchle a jednoduché lasagne s mletým mäsom a paradajkami, bez bešamelu a predvarenia lasagní.

Ako novinku vám prinášame recept na najlepšie šťavnaté špenátové lasagne, recept, ktorý sa rozhodne oplatí vyskúšať. 

O chvíľu tú máme obdobie pôstu. Mnoho z nás práve v tento čas nejedáva mäso. Kuchyňa portálu Ženy v meste myslí na všetkých. Máme pre vás pripravených mnoho úžasných a chutných receptov bez mäsa, fit receptov plných zeleniny, jednoduchých receptov na šaláty a nátierky.

Inšpirujte sa, stačí si len vybrať. Recepty bez mäsa, tradičné aj moderné, so značkou Ženy v meste.

Recept pre vás fantastické cestoviny v smotanovej omáčke s medvedím cesnakom

 

Šťavnaté špenátové lasagne bez bešamelu

  • Čas prípravy: 20 minút
  • Čas pečenia: 40 minút
  • Počet porcií: 4-5

 

Špenátové lasagne bez bešamelu - ingrediencie

  • 450 g mrazeného špenátu
  • dve plné hrste šalátu (môžete aj vynechať, mala som v chladničke, vitamínov nie je nikdy dosť)
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 1 ks cibuľa strednej veľkosti
  • 3 strúčiky cesnaku (podľa chuti, môžeme aj viac)
  • 200 g smotanová nátierka (100 g taveného syra)
  • 200 ml smotana na varenie
  • 400 ml mlieka
  • 3-4 plné hrste strúhaného syra (môžeme zvoliť syr údený, mozzarellu, eidam, goudu)
  • 9 plátov lasagní (cestoviny lasagne)
  • na dochutenie: soľ, mleté čierne korenie, troška kurkumy (výborná na kĺby)

 

 

Najlepšie šťavnaté špenátové lasagne bez bešamelu. Foto - Nela

 

Šťavnaté špenátové lasagne bez bešamelu - postup receptu 

  1. Najprv si pripravíme špenát. Na väčšiu panvicu pridáme olivový olej a cibuľu nakrájanú nadrobno. Orestujeme do sklovita, pridáme mrazený špenát. Podusíme. 
  2. Pridáme roztlačený cesnak, soľ, korenie a kurkumu. K podusenému špenátu som pridala aj nakrájaný šalát. Ten nepotrebuje veľa času, stačí iba, aby sa sparil.
  3. K ochutenému špenátu pridáme smotanovú nátierku, ktorá omáčku jemne zahustí. Výborne sa hodí, ak ste tavené syry vylúčili zo svojho jedálnička kvôli zloženiu.
  4. Ďalej pridáme mlieko a omáčku necháme prevariť. Nakoniec prilejeme aj šľahačkovú smotanu smotanu, povaríme  ešte 5 minút. Podľa potreby môžeme dochutiť.
  5. Pripravíme si misu alebo pekáč o veľkosti cca 20x28 cm. Najprv pridáme omáčku na celú plochu. Potom poukladáme pláty lasagní, ktoré nevaríme, nie je to potrebné.
  6. Na pláty rozvrstvíme ďalšiu špenátovú omáčku, dôkladne, aby boli pláty zakryté, a napili omáčky, keďže sa nevaria. Husto posypeme obľúbeným strúhaným syrom.
  7. Na syr pritlačíme ďalšie pláty lasagní, polejeme opäť omáčkou, opakujeme vrstvou nastrúhaného syra. Zatlačíme pláty, ktoré ostali a nalejeme zvyšnú omáčku.
  8. Nakoniec špenátové lasagne ukončíme poslednou vrstvou, a to hrubou vrstvou strúhaného syra. Výber syra je len na nás, môžeme zvoliť údený, ktorý dodá na chuti.
  9. Šťavnaté špenátové lasagne pečieme prikryté alobalom pri teplote 180 oC približne 30 minút. Potom ich odkryjeme a dopekáme ešte približne 10-15 minút dozlatista.

Tip na záver: Na prípravu našich šťavnatých špenátových lasagní môžeme zvoliť aj špenát čerstvý. Lasagne budú mať nielen krajšiu farbu, ale aj viac vitamínov. Budeme potrebovať 700 g čerstvých špenátových listov, ktoré nakrájame a podusíme rovnako ako špenát mrazený.

 

 

Dobrú zdravšiu chuť.

Vybrali sme recept na výborné cestoviny so syrovou omáčkou