Cestoviny v smotanovej omáčke s medvedím cesnakom chutia fantasticky. Recept s medvedím cesnakom hotový za 15 minút z kuchyne portálu Ženy v meste sa rozhodne oplatí vyskúšať. Cestoviny sú veľmi obľúbené a žiadané. Jednoduchý a rýchly recept? Nech sa páči.

Cestoviny v smotanovej omáčke s medvedím cesnakom

Cestoviny s medvedím cesnakom sú zdrojom komplexných sacharidov, ktoré telo postupne uvoľňuje, takže sa cítite dlhšie plní. Obsahujú tiež bielkoviny, vlákninu a niektoré minerály a vitamíny, ako napríklad horčík a vitamín B.

Cestoviny sa dajú jednoducho a rýchlo pripraviť, čo je ideálne pre ľudí s rýchlym tempom života. Dajú sa variť v rôznych formách a s rôznymi prísadami, čo znamená, že je to vždy chutné a zábavné jedlo.

Cestoviny sú obzvlášť vhodné pre vegetariánov a vegánov, pretože ich môžu používať ako základ pre veľa rôznych jedál. Napríklad tento recept s medvedím cesnakom. V porovnaní s mnohými inými druhmi jedál sú cestoviny relatívne lacné, čo znamená, že sú dostupné pre každého, bez ohľadu na rozpočet.

Recept z vašej obľúbenej kuchyne portálu Ženy v meste na chutné cestoviny v smotanovej omáčke s medvedím cesnakom si pripravíte za pár minút a ich lahodná chuť vás milo prekvapí. Vybrali sme pre vás recept na špagety s medvedím cesnakom. Vyskúšajte aj recept na polievku z medvedieho cesnaku.

Cestoviny s medvedím cesnakom v smotanovej omáčke

  • Čas prípravy: 15 minút,
  • Počet porcií: 2,

 

 

Ingrediencie

  • cca 200 g cestovín (špirálky, slimáky, široké rezance),
  • polievková lyžica masla,
  • 1 ks menšia cibuľa,
  • hrsť čerstvého medvedieho cesnaku,
  • cca hrsť nastrúhaného parmezánu (alebo iný druh syra - mozzarella, eidam, gouda),
  • 250 ml šľahačková smotana,
  • mlieko podľa potreby,
  • na dochutenie: soľ, mleté čierne korenie,

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

Postup receptu na cestoviny s medvedím cesnakom v smotanovej omáčke

  1. Najprv dáme variť vodu na cestoviny a začneme s prípravou omáčky. Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno. Na väčšej panvici si na kúsku masla opražíme cibuľku do sklovita. Zalejeme ju šľahačkovou smotanou, pridáme nastrúhaný syr, prevaríme, dochutíme soľou a mletým čiernym korením (nemusíme). Podľa potreby zriedime mliekom.


     
  2. Cestoviny varíme podľa druhu a návodu. Do vody, v ktorej sa varia pridávame iba soľ. Olej nepridávame, pretože sa potom omáčka dobre nespojí s cestovinami. Po uvarení cestoviny scedíme, neoplachujeme ich. Necháme odkvapkať.


     
  3. Do lahodnej smotanovej omáčky nakrájame umytý medvedí cesnak, premiešame. Prevaríme a odstavíme. K omáčke pridáme uvarené odkvapkané cestoviny, premiešame. Ozdobíme plátkami parmezánu, medvedím cesnakom alebo čerstvými bylinkami.

Tip na záver: Nezabúdame, že cestoviny je potrebné variť vo väčšom množstve vody, aby sa nezlepili. Olej do varenia nepridávame, iba dostatočné množstvo soli. Cestoviny vkladáme do omáčky, aby sa s omáčkou pekne prepojili. Na jednu porciu počítame cca 100 g suchých cestovín.

Dobrú chuť. Vyskúšajte aj recept na skvelé zeleninové placky s medvedím cesnakom