Výborné cestoviny v smotanovej omáčke s medvedím cesnakom si určite zamilujete. Cestoviny sú veľmi obľúbené a žiadané. Jednoduchý a rýchly recept? Nech sa páči.

Cestoviny v smotanovej omáčke s medvedím cesnakom - fotorecept kliknite

Recept z vašej obľúbenej kuchyne portálu Ženy v meste na chutné cestoviny v smotanovej omáčke s medvedím cesnakom si pripravíte za pár minút a ich lahodná chuť vás milo prekvapí.

Vybrali sme pre vás recept na špagety s medvedím cesnakom, rýchlovku za 15 minút

Výborné cestoviny v smotanovej omáčke s medvedím cesnakom

  • Čas prípravy: 15 minút 
  • Počet porcií: 2

Chutné cestoviny v smotanovej omáčke s medvedím cesnakom - ingrediencie

  • cca 200 g cestovín (špirálky, slimáky, široké rezance)
  • polievková lyžica masla
  • 1 ks menšia cibuľa
  • hrsť čerstvého medvedieho cesnaku
  • cca hrsť nastrúhaného parmezánu (alebo iný druh syra - mozzarella, eidam, gouda)
  • 250 ml šľahačková smotana
  • mlieko podľa potreby
  • na dochutenie: soľ, mleté čierne korenie

Cestoviny v smotanovej omáčke s medvedím cesnakom. Foto - Nela

Chutné cestoviny v smotanovej omáčke s medvedím cesnakom - postup

  1. Najprv dáme variť vodu na cestoviny a začneme s prípravou omáčky. Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno. Na väčšej panvici si na kúsku masla opražíme cibuľku do sklovita. Zalejeme ju šľahačkovou smotanou, pridáme nastrúhaný syr, prevaríme, dochutíme soľou a mletým čiernym korením (nemusíme). Podľa potreby zriedime mliekom.
  2. Cestoviny varíme podľa druhu a návodu. Do vody, v ktorej sa varia pridávame iba soľ. Olej nepridávame, pretože sa potom omáčka dobre nespojí s cestovinami. Po uvarení cestoviny scedíme, neoplachujeme ich. Necháme odkvapkať.
  3. Do lahodnej smotanovej omáčky nakrájame umytý medvedí cesnak, premiešame. Prevaríme a odstavíme. K omáčke pridáme uvarené odkvapkané cestoviny, premiešame. Ozdobíme plátkami parmezánu, medvedím cesnakom alebo čerstvými bylinkami.

Tip na záver: Nezabúdame, že cestoviny je potrebné variť vo väčšom množstve vody, aby sa nezlepili. Olej do varenia nepridávame, iba dostatočné množstvo soli. Cestoviny vkladáme do omáčky, aby sa s omáčkou pekne prepojili. Na jednu porciu počítame cca 100 g suchých cestovín.

Dobrú chuť.

Vyskúšajte aj recept na skvelé zeleninové placky s medvedím cesnakom

Pripravili sme pre vás