Cestoviny v smotanovej omáčke s medvedím cesnakom chutia fantasticky. Recept hotový za 15 minút z kuchyne portálu Ženy v meste sa rozhodne oplatí vyskúšať. Cestoviny sú veľmi obľúbené a žiadané. Jednoduchý a rýchly recept? Nech sa páči.
Cestoviny v smotanovej omáčke s medvedím cesnakom - fotorecept kliknite
Recept z vašej obľúbenej kuchyne portálu Ženy v meste na chutné cestoviny v smotanovej omáčke s medvedím cesnakom si pripravíte za pár minút a ich lahodná chuť vás milo prekvapí.
Vybrali sme pre vás recept na špagety s medvedím cesnakom, rýchlovku za 15 minút
Cestoviny s medvedím cesnakom v smotanovej omáčke
- Čas prípravy: 15 minút
- Počet porcií: 2
Medvedí cesnak pesto
Medvedí cesnak pestovanie
Polievka medvedí cesnak
Medvedi cesnak 2021
Chutné cestoviny v smotanovej omáčke s medvedím cesnakom - ingrediencie
- cca 200 g cestovín (špirálky, slimáky, široké rezance)
- polievková lyžica masla
- 1 ks menšia cibuľa
- hrsť čerstvého medvedieho cesnaku
- cca hrsť nastrúhaného parmezánu (alebo iný druh syra - mozzarella, eidam, gouda)
- 250 ml šľahačková smotana
- mlieko podľa potreby
- na dochutenie: soľ, mleté čierne korenie
Cestoviny v smotanovej omáčke s medvedím cesnakom. Foto - Nela
Cestoviny v smotanovej omáčke s medvedím cesnakom - postup receptu
- Najprv dáme variť vodu na cestoviny a začneme s prípravou omáčky. Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno. Na väčšej panvici si na kúsku masla opražíme cibuľku do sklovita. Zalejeme ju šľahačkovou smotanou, pridáme nastrúhaný syr, prevaríme, dochutíme soľou a mletým čiernym korením (nemusíme). Podľa potreby zriedime mliekom.
- Cestoviny varíme podľa druhu a návodu. Do vody, v ktorej sa varia pridávame iba soľ. Olej nepridávame, pretože sa potom omáčka dobre nespojí s cestovinami. Po uvarení cestoviny scedíme, neoplachujeme ich. Necháme odkvapkať.
- Do lahodnej smotanovej omáčky nakrájame umytý medvedí cesnak, premiešame. Prevaríme a odstavíme. K omáčke pridáme uvarené odkvapkané cestoviny, premiešame. Ozdobíme plátkami parmezánu, medvedím cesnakom alebo čerstvými bylinkami.
Tip na záver: Nezabúdame, že cestoviny je potrebné variť vo väčšom množstve vody, aby sa nezlepili. Olej do varenia nepridávame, iba dostatočné množstvo soli. Cestoviny vkladáme do omáčky, aby sa s omáčkou pekne prepojili. Na jednu porciu počítame cca 100 g suchých cestovín.
Dobrú chuť.
Vyskúšajte aj recept na skvelé zeleninové placky s medvedím cesnakom