Lasagne. Obľubujete lasagne, ale ich príprava vám príde náročná? Vyskúšajte tento jednoduchý recept, ktorý zvládne každý. Lasagne sú odľahčené, bez bešamelovej omáčky, s mletým mäsom, plné paradajok. A čo je super, cesto nie je potrebné predvárať.

Výborné lasagne, vynikajúce a jednoduché - fotorecept kliknite

Recepty z kuchyne portálu Ženy v meste pripravujeme pre ženy, ktoré musia denne splniť okrem varenia množstvo ďalších povinností. Vyskúšajte tento recept na lasagne a dajte nám v diskusii vedieť, ako vám chutil.

Vyskúšajte aj recept na výborný granadír alebo granadierský pochod

Ingrediencie na výborné lasagne bez bešamelu

  • 500 g mleté mäso (½ hov. mäsa ½ bravč. mäsa)
  • 12 plátov cesta na lasagne
  • 2 ks paradajkové pyré 500 g
  • 1 ks menší pór (2 veľké cibule)
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 ks menšia cuketa
  • olivový olej
  • tvrdý syr (mozarella)

Recept na výborné lasagne - na dochutenie

soľ, drvená rasca, kurkuma, sušená bazalka, korenie sušené paradajky

Recept na lasagne, vynikajúce a jednoduché. Foto - Nela

Recept na skvelé lasagne

  1. Pripravíme si omáčku. Pór alebo cibuľu si orestujeme na 3 polievkových lyžiciach olivového oleja. Pridáme mleté mäso, nadrobno nakrájanú cuketu (nemusíme), okoreníme soľou, drvenou rascou, kurkumou (výborná na kĺby), bazalkou, korením sušené paradajky (ak máme). Opražíme, aby mäso pustilo vlastnú šťavu.
     
  2. Pridáme paradajkové pyré (môžeme použiť drevené paradajky), trošku cukru kvôli chuti. Povaríme 10 minút. Prilejeme 0,5 l prevarenej vody, roztlačený cesnak a dusíme ďalších 20 minút. V prípade potreby ešte dochutíme, prípadne prilejeme ešte vodu (potrebujeme dostatok omáčky).
     
  3. Do hlbšieho pekáča si nalejeme väčšiu varešku omáčky, aby pokryla celú plochu pekáča. Poukladáme pláty cesta, nesmú sa prekrývať. Podľa potreby ich môžete polámať, aby sa vyplnila celá plocha. Pláty polejeme dostatočným množstvom omáčky, aby boli zakryté. Pláty sa musia napiť, aby boli po upečení vláčne, keďže sa cesto nevarí. Postupne prekladáme. Mne vyšli 4 vrstvy plátov. Ukončíme omáčkou, pritlačíme, aby omáčka bola všade. Ak sa nám zdá zmes málo šťavnatá, môžeme podliať troškou vody.
     
  4. Pečieme pri teplote 170o C cca 30 minút. Potom ich ešte bohato posypeme tvrdým syrom alebo mozarellou a dopekáme ďalších 10 minút. Ozdobíme nakrájaným pórom, bazalkou, alebo paradajkou.

Dobrú chuť. 😍

Vybrali sme pre vás aj recept na výbornú koložvársku kapustu