Lasagne sú istota a môžu byť celkom jednoduché. Vyskúšajte tento náš výborný recept na najlepšie lasagne. Sú odľahčené, bez bešamelovej omáčky, pripravujú sa s mletým mäsom a sú plné chutných paradajok.

Lasagne jednoduché a výborné - fotorecept

Naozaj overený a vynikajúci recept. Obľubujete taliansku kuchyňu, ale príprava lasagní sa vám vždy zdála náročná? Vyskúšajte tento jednoduchý recept, ktorý zvládne každý.

Lasagne sú tradičná talianska cestovina a ich skvelá chuť je dnes naozaj svetoznáma.Často bývajú aj farebné. Problémom môže byť ich príprava, ktorá sa vám môže javiť komplikovaná.

V prípade tohto receptu je super správa to, že cesto nie je potrebné predvárať.

Recepty z kuchyne portálu Ženy v meste pripravujeme pre ženy, ktoré musia denne splniť okrem varenia množstvo ďalších povinností. Vyskúšajte tento recept a dajte nám v diskusii na našom fb vedieť, ako vám chutil. Stavte sa, že budete spokojní. :)

Vyskúšajte aj recept na výborný granadír alebo granadierský pochod

Ingrediencie na jednoduché lasagne

  • 500 g mleté mäso (½ hov. mäsa ½ bravč. mäsa)
  • 12 plátov cesta na lasagne
  • 2 ks paradajkové pyré 500 g
  • 1 ks menší pór (2 veľké cibule)
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 ks menšia cuketa
  • olivový olej
  • tvrdý syr (mozarella)
  • na dochutenie: soľ, drvená rasca, kurkuma, sušená bazalka, korenie sušené paradajky

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

 

Recept na lasagne, vynikajúce a jednoduché. Foto - Nela

 

Postup receptu na výborné lasagne bez bešamelu

  1. Pripravíme si omáčku. Pór alebo cibuľu si orestujeme na 3 polievkových lyžiciach olivového oleja. Pridáme mleté mäso, nadrobno nakrájanú cuketu (nemusíme), okoreníme soľou, drvenou rascou, kurkumou (výborná na kĺby), bazalkou, korením sušené paradajky (ak máme). Opražíme, aby mäso pustilo vlastnú šťavu.
  2. Pridáme paradajkové pyré (môžeme použiť drevené paradajky), trošku cukru kvôli chuti. Povaríme 10 minút. Prilejeme 0,5 l prevarenej vody, roztlačený cesnak a dusíme ďalších 20 minút. V prípade potreby ešte dochutíme, prípadne prilejeme ešte vodu (potrebujeme dostatok omáčky).
  3. Do hlbšieho pekáča si nalejeme väčšiu varešku omáčky, aby pokryla celú plochu pekáča. Poukladáme pláty cesta, nesmú sa prekrývať. Podľa potreby ich môžete polámať, aby sa vyplnila celá plocha. Pláty polejeme dostatočným množstvom omáčky, aby boli zakryté. Pláty sa musia napiť, aby boli po upečení vláčne, keďže sa cesto nevarí. Postupne prekladáme. Mne vyšli 4 vrstvy plátov. Ukončíme omáčkou, pritlačíme, aby omáčka bola všade. Ak sa nám zdá zmes málo šťavnatá, môžeme podliať troškou vody.
  4. Pečieme pri teplote 170o C cca 30 minút. Potom ich ešte bohato posypeme tvrdým syrom alebo mozarellou a dopekáme ďalších 10 minút. Ozdobíme nakrájaným pórom, bazalkou, alebo paradajkou.

Dobrú chuť. 😍 Vyskúšajte aj naše pravé talianske krémové rizoto