Originálny maďarský guláš, najlepší recept na obed. Nech sa páči. Jednoduchý recept na obed so značkou Ženy v meste.

Najlepší maďarský guláš - fotorecept kliknite

Maďarský guláš je veľmi obľúbený nielen u nás, ale aj u našich susedov. Dôležitý je správny výber hovädzieho mäsa, aby mäsko v guláši bolo šťavnaté. Nezabúdajme, že maďarský guláš sa nezahusťuje ani múkou, ani zemiakom, pretože použijeme veľa cibule, ktorá maďarský guláš zároveň fantasticky doladí.

Receptov na maďarský guláš je veľmi veľa, vyskúšajte ten náš, ktorý vás isto nesklame. Maďarský guláš originál so značkou Ženy v meste.

Ďakujeme, že varíte podľa našich receptov. Veľmi si to vážime. Pre nás je dôležité, aby sa jedlá vydarili, a aby vám chutilo. Recepty pre vás totiž pripravujeme s veľkou vášňou a láskou. 

Originálny maďarský guláš. Ako ho spraviť? Kuchyňa portálu Ženy v meste pre vás pripravila jednoduchý recept ako na to. Nech sa páči. Prekvapte svoju polovičku. Dobrému maďarskému gulášu predsa žiaden muž neodolá. Dobrú chuť.

Inšpirujte sa výborný guláš so zemiakmi, osvedčený recept

Ako pripraviť maďarský guláš originál

  • Čas prípravy: 1,5-2 hodiny
  • Počet porcií: 4-5

Fantastický maďarský guláš originál - ingrediencie

na 1 osobu počítame 150-200 g mäsa

  • 800 g hovädzia kližka alebo hovädzí krk (hovädzie predné mäso) 
  • 5 ks cibuľa strednej veľkosti (cca 400 g)
  • 3 polievkové lyžice bravčovej masti (rastlinného oleja)
  • 4 ks paradajka strednej veľkosti (konzerva sterelizovaných polených lúpaných paradajok)
  • 1 ks malý paradajkový pretlak (cca 3 polievkové lyžice)
  • 1 ks čerstvá zelená paprika strednej veľkosti
  • feferónka (podľa chuti, kto obľubuje pálivé)
  • na dochutenie: soľ, mleté čierne korenie, mletá červená paprika sladká a pálivá, rasca (drvená alebo mletá)

 

🛒 [Produkty Bang & Olufsen sa snažia osloviť ženy svojím “nábytkovým” štýlom dizajnu - prečítajte si viac]

 

Originálny maďarský guláš. Foto - Nela

 

Najlepší maďarský guláš originál - postup receptu

  1. Hovädzie mäso umyjeme, dôkladne osušíme papierovým obrúskom a nakrájame na kocky. Mali by byť väčšie, ale môžeme zvoliť aj menšie. Je to len na nás. Mäso ochutíme korením (mletá červená paprika, mleté čierne korenie, rasca). Ja si takto mäso pripravujeme deň vopred, ochutené ho uložím do chladu. Mäso je potom oveľa chutnejšie a pri samotnej príprave jedál to šetrí čas.
  2. Cibuľu si očistíme a nakrájame nadrobno. Nebojme sa množstva cibule, pretože práve cibuľa guláš výborne dochutí a zahustí aj samotnú omáčku. Na bravčovej masti (oleji) cibuľu restujeme, pokiaľ získa zlatistý nádych. Ďalej pridáme mletú sladkú a pálivú červenú papriku. Premiešame a ihneď pridáme okorenené mäso. Ak sme hovädzie mäso ešte nekorenili, pridáme korenie podľa chuti.
  3. Mäso s cibuľou orestujeme, aby sa zatiahlo. Mäsko zbelie. Potom ho prikryjeme pokrievkou a dusíme cca 5 minút, aby pustilo vlastnú šťavu. Guláš takto získa opäť na chuti. Pripravíme paradajky. Zvoliť môžeme polené lúpané paradajky, ale aj čerstvé olúpané paradajky (paradajky narežeme na vrchu do kríža, vložíme ich do vriacej vody, chvíľu obvaríme, vyberieme a olúpeme), ktoré si nakrájame.
  4. Keď hovädzie mäso pustí vlastnú šťavu, pridáme paradajky a paradajkový pretlak. Mäso ďalej dusíme 30 minút, podľa potreby podlievame horúcou vodou (vývarom), aby sa nepripálilo. Papriku rozpolíme, odstránime jadierka, umyjeme a nakrájame na rezančeky, pridáme k mäsu. Dusíme dovtedy, pokiaľ hovädzie mäso nezmäkne, záleží od kvality mäsa. Čas dusenia nám zaberie cca 1,5 hodiny.
  5. Nakoniec maďarský guláš originál dochutíme ešte soľou, prípadne korením podľa chuti. Netreba zabúdať, že hovädzie mäso solíme až nakoniec. Podľa potreby (na zriedenie) pridáme horúcu vodu, prípadne vývar, záleží, aký hustý guláš obľubujeme. S pálivou paprikou opatrne, aby sme to neprehnali. Môžeme zvoliť aj feferónku, ktorú pridáme nakrájanú  počas dusenia spolu s čerstvou paprikou.

Tip na záver: Maďarský guláš originál podávame s haluškami alebo s maďarským bielym chlebom. Výborne ladí aj s parenou knedľou, samozrejme domácou. Najlepšie chutí na druhý deň, keď prejdú všetky chute.

Dobrú gulášovú chuť.

Pripravili sme recept ako pripraviť najlepšie hovädzie dusené mäso