Klasický jablčník starej mamy podľa overeného receptu portálu Ženy v meste. Minimum námahy a maximum chuti! Vyskúšajte si doma pripraviť tento jemný, no výborný koláčik od babičky aj vy.
Jablčník starej mamy, fotorecept - kliknite
Asi neexituje väčšia klasika pri koláčoch ako tento výborný krehký jablčník. Dokonalé spojenie vláčneho a chrumkavého cesta a jedného z najtradičnejších druhov ovocia, ktorým sú jablká.
Jemne dochutený vanilkovým cukrom a tiež škoricou, každému sa už vynára spomienka na známu chuť z detstva. Mnohé babičky pripravovali tento známy dezert podľa svojho receptu.
- Čas prípravy (celkovo spolu): 60 minút
- Čas tepelnej úpravy: 30 minút
- Počet porcií: 15
A rokmi sa ho snažili zdokonaľovať. Chcete si niečo také skúsiť? Nech sa páči, recept priamo od babičky len na portáli Ženy v meste! Odporúčame vám postupovať podľa nášho overeného fotoreceptu. Určite si pochutíte nielen vy, ale aj celá rodina.
Máme pre vás aj babičkin recept so značkou Dobrá kuchyňa na jablkový koláč s tvarohom.
Ingrediencie na krehký jablčník
(4 porcie)
- 0,5 kg hladkej múky,
- 250 g Hery alebo masla,
- 2 vajíčka,
- 200 g práškového cukru,
- 1 kypriaci prášok do pečiva,
- 1 vanilkový cukor,
- 1,5 kg nastrúhaných jabĺk,
- Cukor podľa chuti (asi 70 g),
- ½ KL škorice,
- 2 PL oleja,
Tradičný recept na vynikajúci jablčník. Foto - Slávka
Postup receptu na jablčník starej mamy
- Zmiešame si suché prísady: múku, práškový aj vanilkový cukor a prášok do pečiva.
- Pridáme vajíčka a maslo.
- Dôsledne zmiesime.
- Cesto rozdelíme na dve polovice a každú rozvaľkáme na veľkosť plechu.
- Plech si natrieme olejom a posypeme trochou múky.
- Spodnú vrstvu cesta vyložíme na plech, nastrúhame jablká, ocukríme podľa chuti a posypeme škoricou.
- Pridáme vrchnú vrstvu cesta a pečieme na 180 stupňov asi pol hodinu.
- Pripravte si vynikajúci jemný jablčník aj podľa nášho fotoreceptu - kliknite.
Nech sa vám podarí!