Klasický jablčník starej mamy podľa overeného receptu portálu Ženy v meste. Minimum námahy a maximum chuti! Vyskúšajte si doma pripraviť tento jemný, no výborný koláčik od babičky aj vy.

Jablčník starej mamy

Asi neexituje väčšia klasika pri koláčoch ako tento výborný krehký jablčník. Dokonalé spojenie vláčneho a chrumkavého cesta a jedného z najtradičnejších druhov ovocia, ktorým sú jablká.

Jemne dochutený vanilkovým cukrom a tiež škoricou, každému sa už vynára spomienka na známu chuť z detstva. Mnohé babičky pripravovali tento známy dezert podľa svojho receptu.

  • Čas prípravy (celkovo spolu): 60 minút
  • Čas tepelnej úpravy: 30 minút
  • Počet porcií: 15

A rokmi sa ho snažili zdokonaľovať. Chcete si niečo také skúsiť? Nech sa páči, recept priamo od babičky len na portáli Ženy v meste! Odporúčame vám postupovať podľa nášho overeného fotoreceptu. Určite si pochutíte nielen vy, ale aj celá rodina.

Máme pre vás aj recept na jablkovú štrúdľu, alebo babičkin recept so značkou Dobrá kuchyňa na jablkový koláč s tvarohom. Vyskúšajte aj náš recept na legendárny jablkový koláč, alebo grankový koláč. Vyskúšajte aj náš krehký jablkový koláč. A tu je náš recept na jablkový koláč s posýpkou.

Ingrediencie na krehký jablčník

(4 porcie)

  • 0,5 kg hladkej múky,
  • 250 g Hery alebo masla,
  • 2 vajíčka,
  • 200 g práškového cukru,
  • 1 kypriaci prášok do pečiva,
  • 1 vanilkový cukor,
  • 1,5 kg nastrúhaných jabĺk,
  • Cukor podľa chuti (asi 70 g),
  • ½ KL škorice,
  • 2 PL oleja,

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

Tradičný recept na vynikajúci jablčník. Foto - Slávka

Postup receptu na jablčník starej mamy

  1. Zmiešame si suché prísady: múku, práškový aj vanilkový cukor a prášok do pečiva.
  2. Pridáme vajíčka a maslo.
  3. Dôsledne zmiesime.
  4. Cesto rozdelíme na dve polovice a každú rozvaľkáme na veľkosť plechu.
  5. Plech si natrieme olejom a posypeme trochou múky.
  6. Spodnú vrstvu cesta vyložíme na plech, nastrúhame jablká, ocukríme podľa chuti a posypeme škoricou.
  7. Pridáme vrchnú vrstvu cesta a pečieme na 180 stupňov asi pol hodinu.
  8. Pripravte si vynikajúci jemný jablčník aj podľa nášho fotoreceptu - kliknite.

Nech sa vám podarí! Tu sú aj naše rýchle recepty  s jablkami.