Je to jednoducho rokmi pestovaný legendárny jablkový koláč, ktorý sa u nás dedí. Prirpavte si ho teraz so ženami v meste aj vy.

Legendárny jablkový koláč

Rada sa s vami podelím o náš legendárny recept na extra rýchly jablkový koláč, ktorý mám od babičky. Tento koláč je u nás naozaj úplne legendárny, chutí všetkým a je hotový raz dva. A je mäkučký a šťavnatý je aj na druhý deň.

Jablkové koláče patria medzi tie najobľúbenejšie nielen u nás. Majú svoju dlhú históriu a sú súčasťou mnohých rodinných tradícií a receptov, ktoré sa prenášajú z generácie na generáciu. Vždy keď si ho dám na rodinných stretnutiach a sviatkoch prináša mi to pocit spomienok a pripomína naše korene.

Určite máte aj svoj vlastný recept na legendárny jablkový koláč a v niečom sa od toho nášho odlišuje. Napokon tento recept je veľmi všestranný a môže sa prispôsobiť rôznym chutiam a preferenciám. Napríklad aj regionálnym.

Viete ho pripraviť s rôznymi druhmi cesta, plnky a príchutí. Mnohé recepty ponúkajú obrovský priestor na kreativitu. Sama si aj ten náš tradičný recept občas sama rada upravím. Napríklad aj podľa toho, čo mám momentálne doma.

Čím je taký obľúbený?

Jablkový koláč má vždy bohatú a potešujúcu chuť. Jablká, spolu mletými orechami a korením ako je v našom prípade škorica, ale skvelá je aj vanilka či iné hrejivé korenie, vytvárajú kombináciu sladkosti a chuti, ktoré sú vynikajúce a osviežujúce.

Jablká sú pritom naozaj rozšírené ovocie, ktoré je vo všetkých častiach Slovenska ľahko dostupné. Preto pečenie jablkového koláča nijako extra nezaťažuje rozpočet a môže sa pripraviť počas celého roka.

Príprava legendárneho jablkového koláča nakoniec môže byť spoločnou aktivitou pre rodinu, priateľov a deti. Spoločné pečenie vytvára puto a spoločné zážitky, ktoré sa môžu pamätať a deliť sa o ne s ďalšími generáciami. Presne tak ako to mám ja. Je to jednoducho legendárny recept.

Vyskúšajte aj ďalšie recepty od žien v meste, napríklad ten na jablkové pité, alebo jablkovú štrúdľu. Tu sú aj ďalšie recepty na jablkový koláč. Skúste ale aj tento dvojfarebný koláč s pudingom. A tu je recept na nebezpečne dobrý jablkový koláč.

Na legendárny jablkový koláč potrebujeme

  • Doba prípravy: 15 minút,
  • Doba pečenia: 40 minút,
  • Počet porcií: 16 kúskov,

Ingrediencie

  • cca 5-6 kusov jabĺk, podľa veľkosti je to asi 1 miska,
  • 3 vajcia,
  • 2 hrnčeky polohrubej múky,
  • 1 hrnček kryštálového cukru,
  • 1 hrnček namletých vlašských orechov,
  • pol hrnčeka oleja,
  • 1ks prášok do pečiva,
  • pol čajovej lyžičky mletej škorice,

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

Postup receptu legendárneho jablkového koláča

  1. Jablká ošúpeme a nastrúhame na hrubom strúhadle.


     
  2. Do väčšej misky si vyklepneme vajíčka. K vajciam pridáme cukor a premiešame do peny.


     
  3. Do vajíčok s cukrom pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva a zase premiešame. Do cesta pridáme pol hrnčeka oleja. Prisypeme škoricu, kto nemá rád nemusí byť.


     
  4. Do cesta pridáme nastrúhané jablká a na záver primiešame aj namleté ​​vlašské orechy. A všetko dôkladne premiešame.


     
  5. Na vymastený a vysypaný plech múkou vylejeme cestom a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 1800C na 40 minút.


     
  6. Na záver môžeme náš legendárny jablkový koláč posypať grankom.

Dobrú chuť. Takýto je výsledok. Náš legendárny jablkový koláč nikdy dlho nevydrží. Vyskúšajte. Máme pre vás aj recept na jablkové rezy so šľahačkou. Alebo skúste recept na super jemný jablkový koláč.

Videorecept