Výborná rýchla jablková štrúdľa z lístkového cesta, recept overený v kuchyni portálu Ženy v meste. Vyskúšajte si s nami pripraviť skvelú jablkovú štrúdľu.

Jablková štrúdľa

Jablková štrúdľa to dokáže. Sú dni, keď mám obrovskú chuť na koláč, ale veľmi málo času. Alebo sú dni, keď by čas bol, ale vôbec sa mi nechce vymýšľať nič komplikované.

Vtedy prichádza na rad vynikajúca štrúdľa z lístkového cesta, na ktorú stačí pár ingrediencií a necelá polhodinka roboty.

Tento recept je konkrétne na rýchlu jablkovú štrúdľu z lístkového cesta. Vyskúšajte aj  recept na jablčník, alebo recept na vynikajúci medový krémeš.

 

Jablková štrúdľa z lístkového cesta - ingrediencie

  • 1 balenie lístkového cesta (400-500 gramov),
  • 4 jablká,
  • 2 balíčky škoricového cukru,
  • 1 vajce,

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

 

Výborná jablková štrúdľa z lístkového cesta, overený recept. Foto - Jaja

Rýchla jablková štrúdľa z lístkového cesta - postup receptu

  1. Jablká ošúpeme a zbavíme jadra. Pokrájame ich na malé kocočky a v mise zmiešame so škoricovým cukrom.
  2. Rozmrazené lístkové cesto poriadne rozvaľkáme na obdĺžnik.
  3. Jablkovo-škoricovú zmes dáme v rovnomernej vrstve na rozvaľkané cesto. Okraje necháme voľné, aby sa nám štrúdľa pri rolovaní pekne spojila.
  4. Cesto pozdĺžne zrolujeme. Keď sme hotoví, popicháme trochu cesto zhora vidličkou, aby mohlo pri pečení dýchať.
  5. Štrúdľu potrieme rozšľahaným vajcom a dáme piecť do vopred predhriatej rúry približne 20 minút na 180 stupňoch.

Hotovo - dobrú chuť! Vyskúšajte aj skvelý recept na fantastické kokosové laskonky. Prečítajte si aj o tom aká múka na štrúdľu.