Pred nedávnom som cestovala vlakom a z diaľky som zbadala krásne pole s oranžovými „loptičkami“. Tekvice sa na zelenom pozadí vynímali ako vianočné gule na stromčeku. A vtedy mi napadlo, že to je predzvesť Vianoc, aby sme si dlhé jesenné večery spríjemnili čakaním na sviatky. Lebo pečená tekvica určite bude patriť k príjemným kulinárskym zážitkom. Nielen na Halloween. V tejto kombinácii zohreje, ale aj zasýti. Vyskúšajte náš recept.

 

 

Ingrediencie:

tekvica

4 až 6 vajíčok (podľa veľkosti tekvice)

soľ, čierne korenie

zopár lístkov čerstvého špenátu alebo rukoly

 

 

Postup:

Tekvicu rozrežeme na polovicu, vydlabeme semiačka a okoreníme. Dáme piecť do predhriatej rúry na 30 – 40 minút na 200 stupňov. Keď tekvica zmäkne (vyskúšajte vidličkou, či je dostatočné mäkká) vyberieme plech a do jamiek po semiačkach vložíme lístky špenátu a surové vajíčka. Takto obohatenú tekvicu dáme naspäť do rúry a pečieme tak dlho, aby vajíčka neboli surové. U nás doma túto špecialitu konzumujeme najradšej s barbecue omáčkou, ktorá ma troška pridymenú chuť, a tak zvýrazňuje chuť tekvice. Výborne sa k tomu hodí aj kečup alebo tatárska omáčka.

S takým jedlom ani dlhé jesenné večery nebudú nudné.

 

 

 

 

Prečítajte si aj RECEPT: Pesto z mrkvovej vňate