Pesto a mrkvová vňať
Kým na Slovensku máme tendenciu vňať z mrkvy automaticky vyhodiť, v mnohých prímorských krajinách si takýto prepych nedovolia. Mrkvovú vňať považujú za skutočného prírodného liečiteľa, pretože táto časť mrkvy má oveľa viac zdravotných výhod ako jedlá, oranžová časť mrkvy. Prečisťuje nielen cievy, ale aj obličky, pomáha pri infekcií močových ciest, regeneruje pečeň, upokojuje tráviaci trakt, dokonca zabraňuje zadržiavaniu vody v tele.
Aj keď sa to na prvý pohľad nezdá, vňať z mrkvy viete využiť na rôzne pochúťky, práve vďaka jej príjemnej chuti. Portál Ženy v meste má pre vás jednoduchý fotorecept, ako miesto vyhodenia mrkvovej vňate viete túto časť zúžitkovať na prípravu lahodného zeleného pesta.
Inšpirujte sa našim originálnym nápadom! Dobrú chuť a nech sa vám pesto podarí!
Ďalší recept na zelené pesto
Ingrediencie na pesto
- Vňať z jedného zväzku mrkvy
- 3 PL lupienkov mandlí
- 3 PL strúhaných lieskových orechov
- 1 PL pažítky
- 1 čili
- 1 strúčik cesnaku
- Šťava z ½ citrónu
- Ochutená bylinná soľ
- Olivový olej
Domáca príprava pesta z mrkvovej vňate. Fotka - Lucia Tomečková