Na stole s koláčmi zmizne ako prvá. Táto syrová roláda bez vaľkania pripravená z plátkového syra je naozaj veľká lahôdka. Pripravte si ju v jednoduchšej verzií so ženami v meste.

Syrová roláda bez vaľkania

Syrová roláda bez vaľkania je obľúbená z viacerých dôvodov, ktoré pramenia z jej jedinečnej prípravy, chuti a textúry. Tento jednoduchý, ale výborný recept kombinuje klasické ingrediencie, ako sú plátkový syr, šunka, tavený syr a rôzne druhy zeleniny, čím vytvára chutný a vizuálne príťažlivý pokrm.

Začiatok prípravy syrovej rolády bez vaľkania spočíva v tom, že plátky syra sa prekrývajú a krátko zapekajú v rúre, aby sa spojili a vytvorili pevný, ale flexibilný základ pre roládu. Tento krok eliminuje potrebu vaľkania cesta, čo je často náročnejšia a časovo náročná časť prípravy tradičných rolád.

Následne sa pridáva bohatá a chutná náplň, ktorá obsahuje jemne nakrájanú šunku, farebnú papriku, pór a kukuricu, čo pridáva do rolády sviežosť a chrumkavosť.

Zmes s taveným syrom a natvrdo uvarenými vajíčkami dodáva roláde krémovú konzistenciu a bohatosť, zatiaľ čo petržlenová vňať pridáva sviežu bylinkovú chuť. Po naplnení sa všetko jednoducho zroluje do rolky, zabalí do potravinárskej fólie a nechá sa stuhnúť v chladničke, čo uľahčuje krájanie a servírovanie.

Jednoduchosť prípravy, výživnosť, ako aj možnosť variácií, robia z tejto syrovej rolády bez vaľkania ideálny výber pre pohostenie pri návšteve alebo ako chutný snack. Jej všestrannosť a možnosť prispôsobiť ju rôznym chuťovým preferenciám z nej robí obľúbenú voľbu pre rôzne príležitosti. Podobne ako napríkald táto špenátová roláda. Alebo syrové muffiny. Tu je aj naša jednoduchá syrová roláda so šunkou.

Ingrediencie

  • 400 g plátkového syra (napr. eidam),
  • 25 plátkov šunky,
  • 350 g taveného syru (alebo smotanovej nátierky),
  • 2 vajcia,
  • 2 hrste nakrájanej farebnej papriky,
  • 2 lyžice sterilizovanej kukurice,
  • petržlenová vňať,
  • kúsok póru,
  • cesnak,

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

Postup receptu

  1. Plátky syra uložíme na papier na pečenie na plechu tak, aby sa prekrývali.


     
  2. Na pár minút ich dáme do vyhriatej rúry na 180 stupňov, aby sa spojili.


     
  3. Na drobno si nakrájame farebnú papriku a pórik. Na drobno si nakrájame aj niekoľko plátkov šunky. Pridáme aj nakrájanú petržlenovú vňať a kukuricu.


     
  4. Do nádoby si roztlačíme 2 natvrdo uvarené vajíčka. Do vajíčok pridáme tavený syr, petržlenovú vňať, roztlačíme cesnak a zamiešame.


     
  5. Na plech so syrom rozložíme aj plátky šunky. Na šunku rozotrieme smotanovú zmes a pridáme zeleninovú zmes. Všetko zrolujeme do rolky.


     
  6. Hotovú syrovú roládu pripravenú bez vaľkania zabalíme do potravinárskej fólie. Hotovú syrovú roládu necháme pár hodín zachladiť v chladničke.

Dobrú chuť. Vyskúšajte aj náš recept na výbornú vaječnú tlačenku.

Videorecept