Najlepšia špenátová roláda fit, jednoduchý, zdravý recept. Veľkonočné sviatky pomaly klopú na dvere. Chcete prekvapiť svojich najbližších zaujímavou pochúťkou?
Najlepšia špenátová roláda fit, jednoduchá - fotorecept kliknite
Chutná špenátová roláda je tou správnou voľbou. Nech sa páči, tento recept vás isto zaujme.
Vyskúšajte fantastický recept z kuchyne portálu Ženy v meste na výbornú roládu na slano, ktorá spestrí každý sviatočný stôl.
Jej príprava špenátovej rolády vám nezaberie veľa času a výsledok stojí za to.
Inšpirujte sa a vyskúšajte recept na výbornú vaječnú tlačenku so zeleninou
Najlepšia špenátová roláda fit, jednoduchá, zdravá
- Čas prípravy: 30 minút
- Počet porcií: 15 ks
Pripravili sme pre vás
Najlepšia špenátová roláda fit - ingrediencie
- 450 g mrazený špenát
- 120 g hladká špaldová múka T630 (hladká pšeničná múka)
- 3 ks vajcia
- 1 polievková lyžica olivový olej
- 2 strúčiky cesnaku
- soľ podľa chuti (1/2 malej lyžičky)
- 300 g smotnanová nátierka (jemný tvaroh, žervé, Lučina)
- dve hrste nadrobno nakrájaná farebná paprika
- dve hrste sterilizovaná kukurica
- dve hrste syr (mozarella, eidam, gouda)
- podľa chuti bylinky (pažítka, kôpor, petržlenová vňať)
Najlepšia špenátová roláda fit - postup receptu
- Mrazený špenát si necháme rozmraziť. Tekutinu zlejeme. Do väčšej misky pridáme špenát, žĺtky, olivový olej, múku, roztlačený cesnak a soľ podľa chuti. Premiešame.
- Bielky so štipkou soli vyšľaháme do hustej peny. Potom ich opatrne vareškou zapracujeme do špenátového cesta.
- Plech (rozmer cca 30x40 cm) vystelieme papierom na pečenie a rozotrieme pripravené cesto. Pečieme pri teplote 170 oC 10-15 minút.
- Po upečení roládu necháme trošku vychladnúť. Ešte vlažnú ju zrolujeme aj s papierom na pečenie. Keď je úplne vychladnutá, opatrne ostránime papier na pečenie.
- Roládu opatrne roztočíme. Smotanovú nátierku prešľaháme a rozotrieme na cesto. Navrstvíme nadrobno nakrájanú papriku, kukuricu, nastrúhame syr. Môžeme posypať obľúbenými bylinkami. Na náplň môžeme zvoliť aj údeného lososa, šunku.
- Roládu pomaly stáčame, jemne stláčame. Koniec cesta by mal byť na spodnej strane. Hotovú roládu necháme aspoň na dve hodiny zachladiť, bude pevnejšia a prejdú všetky chute.

