Skvelá špenátová roláda. Veľkonočné sviatky pomaly klopú na dvere. Chcete prekvapiť svojich najbližších zaujímavou pochúťkou? Chutná špenátová roláda je tou správnou voľbou. Nech sa páči, tento recept vás isto zaujme.

Úžasná špenátová roláda, jednoduchá, zdravá - fotorecept kliknite

Vyskúšajte fantastický recept z kuchyne portálu Ženy v meste na výbornú roládu na slano, ktorá spestrí každý sviatočný stôl. Jej príprava špenátovej rolády vám nezaberie veľa času a výsledok stojí za to.
 

Úžasná špenátová roláda, jednoduchá, zdravá

  • Čas prípravy:  30 minút
  • Počet porcií: 15 ks

 

       

Výborná špenátová roláda - ingrediencie

na cesto:  
  • 450 g mrazený špenát
  • 120 g hladká špaldová múka T630 (hladká pšeničná múka) 
  • 3 ks vajcia
  • 1 polievková lyžica olivový olej
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ podľa chuti (1/2 malej lyžičky)
na náplň:  
  • 300 g smotnanová nátierka (jemný tvaroh, žervé, Lučina)
  • dve hrste nadrobno nakrájaná farebná paprika
  • dve hrste sterelizovaná kukurica
  • dve hrste syr (mozarella, eidam, gouda) 
  • podľa chuti bylinky (pažítka, kôpor, petržlenová vňať)

 

Úžasná špenátová roláda, jednoduchá, zdravá. Foto - Nela
 

Výborná špenátová roláda - postup 

  1. Mrazený špenát si necháme rozmraziť. Tekutinu zlejeme. Do väčšej misky pridáme špenát, žĺtky, olivový olej, múku, roztlačený cesnak a soľ podľa chuti. Premiešame.
  2. Bielky so štipkou soli vyšľaháme do hustej peny. Potom ich opatrne vareškou zapracujeme do špenátového cesta.
  3. Plech (rozmer cca 30x40 cm) vystelieme papierom na pečenie a rozotrieme pripravené cesto. Pečieme pri teplote 170 oC 10-15 minút.
  4. Po upečení roládu necháme trošku vychladnúť. Ešte vlažnú ju zrolujeme aj s papierom na pečenie. Keď je úplne vychladnutá, opatrne ostránime papier na pečenie.
  5. Roládu opatrne roztočíme. Smotanovú nátierku prešľaháme a rozotrieme na cesto. Navrstvíme nadrobno nakrájanú papriku, kukuricu, nastrúhame syr. Môžeme posypať obľúbenými bylinkami. Na náplň môžeme zvoliť aj údeného lososa, šunku.
  6. Roládu pomaly stáčame, jemne stláčame. Koniec cesta by mal byť na spodnej strane. Hotovú roládu necháme aspoň na dve hodiny zachladiť, bude pevnejšia a prejdú všetky chute.
Dobrú chuť.