Úžasné syrové muffiny s medvedím cesnakom, recept originál. Syrové muffiny s medvedím cesnakom chutia úžasne. Kuchyňa portálu Ženy v meste pre vás pripravila ďalšiu skvelú novinku.

Úžasné syrové muffiny s medvedím cesnakom - fotorecept kliknite

Medvedí cesnak ešte na niektorých miestach stále rastie. Urobte si prechádzku a nazbierajte tie zázračné zelené listy plné zdravia. Doprajte svojmu telu elixír vitamínov a živín.

Syrové muffiny s medvedím cesnakom chutia úžasne. Ani cez sviatky sme nezaháľali a pripravujeme pre vás skvelé a zaujímavé dobroty. Syrové muffiny s medvedím cesnakom a špaldovou múkou chutia fantasticky. Vyskúšajte ďalší osvedčený recept kuchyne portálu Ženy v meste. 

Oplatí sa vyskúšať aj recept na výbornú krémovú polievku z medvedieho cesnaku

Syrové muffiny s medvedím cesnakom, úžasné a šťavnaté 

  • Čas prípravy: 10 minút
  • Čas pečenia: 15 minút
  • Počet kusov: 12

 

Syrové muffiny s medvedím cesnakom - ingrediencie

 hrnček 250 ml                     

  • 1 hrnček špaldová hladká múka (hladká múka)
  • 1/2 balíčka prášku do pečiva
  • 2 ks vajce
  • 1 hrnček mlieka
  • 1/4 oleja
  • 1 veľká hrsť strúhaného syra (mozzarella, eidam, gouda)
  • 1 veľká hrsť čerstvého medvedieho cesnaku 
  • na dochutenie: soľ, mleté čierne korenie a vegeta bez soli (nemusia byť)

 

Syrové muffiny s medvedím cesnakom, úžasné. Foto - Nela

 

Syrové muffiny s medvedím cesnakom - postup

  1. V jednej miske si vymiešame múku s práškom do pečiva. V druhej nádobe vyšľaháme mlieko s vajciami a olejom. Vaječnú zmes pridáme k múke a vareškou spojíme.
  2. K cestu ďalej pridáme obľúbený nastrúhaný syr. Ak chceme menej kalórii, zvoľme mozzarellu. Čerstvý medvedí cesnak umyjeme a nakrájame, primiešame k cestu. Dochutíme. 
  3. Formu na muffiny vystelieme papierovými košíčkami. Cestom ich plníme do 3/4. Vyskúšala som 200 ml hrnček, muffinky sú menšie, 250 ml hrnček je ideálny, muffiny budú väčšie.
  4. Syrové muffiny s medvedím cesnakom pečieme pri teplote 180 oC 15 - 20 minút podľa potreby. Mali by mať červenkastú farbu. Necháme trošku vychladiť a môžeme papať. 

Tip na záver: Ak medvedí cesnak nemáte, skúste ho zameniť za iné obľúbené čerstvé bylinky. Petržlenovou vňaťou, bazalkou, pažítkou, ale aj nakrájaným pórom určite nič nepokazíte.  

Dobrú chuť. 

Inšpirujte sa aj receptom na skvelé fašírky s medvedím cesnakom pečené v rúre