Výborný kurací vývar s pečeňovými haluškami rozhodne nepokazí nijaký obed. Ani tie slávnostnejšie. Vyskúšajte náš overený recept na prípravu kuracieho vývaru s pečeňovými knedličkami.

Kurací vývar s pečeňovými haluškami, top recept

Príprava sviatočnej polievky napríklad na nedeľný obed nemusí byť neriešiteľný problém. Vyskúšajte tento kurací vývar. Príprava nie je náročná, ale vyžaduje si svoj čas a trošku cviku.

Kurací vývar je však u nás považovaný za dokonalú polievku. Nenájde sa veľa ľudí, ktorí by ho neobľubovali. 

Vývarov existuje viacero verzií. Kurací je zrejme tým najrozšírenejším, ale rovnako populárny je aj hovädzí, alebo ten zeleninový. Zásadný rozdiel medzi nimi je najmä v dĺžke varenia. Kurací je niekde uprostred. Hodinu a pol si naň určite pripravte. Mäso je však pekne uvarené a mäkké.

Ak by pre vás vývar nebol tým pravým, skúste napríklad recept na cesnakovú polievku. Alebo vyskúšajte jednoduchú hráškovú polievku s haluškami. Tu je zase recept na najlepší slepačí vývar.

Kurací vývar so zeleninou

  • 700 g kuracieho mäsa,
  • 2 cibule,
  • 5 strúčikov cesnaku,
  • 1 pór,
  • 3 mrkvy,
  • 250 g hrášku,
  • 3 petržleny,
  • 1 kaleráb,
  • 2 lyžice hladkej múky,
  • olej,
  • soľ,
  • korenie,

Ingrediencie na pečeňové halušky

  • 200 g kuracej pečienky,
  • 3 polievkové lyžice masla, 
  • hrsť petržlenovej vňate,
  • 1 vajce,
  • 3 polievkové lyžice krupice,

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

Výborný kurací vývar s pečeňovými haluškami, top recept. Foto - Michal Trško

Kurací vývar s pečeňovými haluškami, top recept

  1. Variť si dáme kuracie mäso, cibuľu, pór, cesnak. Pridáme soľ a korenie. Vvývar varíme asi 1,5 hodiny.
  2. Zatiaľ si pripravíme pečeňové knedličky. V sálke zmiešame maslo, 1 vajce, rozmixovanú kuraciu pečienku, petržlenovú vňať, krupicu a soľ. Jednotlivé ingrediencie postupne pridávame a dôkladne premiešavame.
  3. V hrnci si rozohrejeme maslo a trošku oleja, opražíme nakrájanú zeleninu. Pridáme múku.
  4. Vývar preložíme do hrnca so zeleninou a mäso oberieme od kosti.
  5. Do vývaru so zeleninou pridáme po lyžičkách pečienkovú zmes, povaríme a doplníme vývar.
  6. Pridáme petržlenovú vňať, dokoreníme a dosolíme a pridáme mäso. Polievka je hotová.
  7. Pripravte si skvelý vývar aj podľa nášho fotoreceptu.

Dobrú chuť. Vyskúšajte aj náš recept na krupicové halušky do polievky.