Najlepšie rybacie fašírky pečené v rúre, chrumkavé a bezlepkové, chutia neodolateľne. Vyskúšajte fit recept z kuchyne portálu Ženy v meste.

Najlepšie rybacie fašírky pečené v rúre - fotorecept kliknite

Ryby do zdravého jedálnička rozhodne patria. Mali by sme ich konzumovať aspoň dvakrát do týždňa. Vaše deti ryby veľmi nemusia? Vyskúšajte im pripraviť zdravé rybacie fašírky podľa nášho receptu, ktoré sú chrumkavé a šťavnaté.

Neobsahujú ani žiaden lepok. Príprava je nenáročná, a výsledok stojí za to. Dobrú zdravú chuť. Najlepšie rybacie fašírky pečené v rúre, ktoré chutia neodolateľne? Nech sa páči.

Kuchyňa portálu Ženy v meste pre vás pripravila fit recept na chutné  rybacie fašírky, ktorých príprava vám nezaberie veľa času. Potrebujete iba zopár surovín. Máme aj recept na karbonátky. Skúste aj recept na šťavnaté fašírky v rúre.

Prečítajte si aj recept na skvelú tuniakovú nátierku, chutnú a zdravú

Najlepšie rybacie fašírky, zdravé a výživné

  • Čas prípravy: 45 minút
  • Počet porcií: 4 osoby (12 ks)

 

 

Fantastické rybacie fašírky pečené v rúre - ingrediencie

  • 350 g podusenej alebo upečenej ryby (cca 2 poháre)
  • 3 ks vajcia
  • 1 cibuľa strednej veľkosti
  • 2-3 strúčiky cesnaku (podľa chuti)
  • 150 g obľúbeného nastrúhaného syra (mozzarella, eidam, gouda)
  • na dochutenie: soľ, mleté čierne korenie, kurkuma (výborná na kĺby)
  • papier na pečenie

 

 

Najlepšie rybacie fašírky pečené v rúre, chrumkavé a bezlepkové. Foto - Nela

 

Fantastické rybacie fašírky pečené v rúre - postup receptu

  1. Upečenú rybu oberieme od kostí, mäso pomelieme. Ak zvolíme rybu chladenú či mrazenú, stačí ju podusiť zopár minút do  mäkka.
  2. K pomletému rybaciemu mäsu pridáme vajcia, nastrúhaný syr, nadrobno nakrájanú cibuľu, roztlačený cesnak. Ochutíme korením.
  3. Väčší plech vystelieme papierom na pečenie. Z pripravenej rybacej zmesi rukami tvarujeme menšie fašírky. Ukladáme na plech.
  4. Rybacie fašírky môžeme ešte posypať obľúbeným nastrúhaným syrom, ktorý dodá fašírkam pečeným v rúre na chrumkavosti.
  5. Takto pripravené rybacie fašírky pečieme v rúre pri teplote 210 oC cca 30 minút do zlatista. Záleží, aké veľké fašírky tvarujeme.
  6. Fašírky z ryby môžeme podávať so zemiakovou kašou, opekanými zemiakmi, hranolkami. Fit recept je samozrejme so zeleninou.

Tip na záver: Dokonalý fit recept? Poduste si obľúbenú zeleninu s pridaním vody (podľa potreby) do zmäknutia. Následne zmäknutú zeleninu rozmixujte, pridajte kúsok masla na zjemnenie. Na dochutenie stačí iba soľ a mleté čierne korenie.

Dobrú zdravú chuť! 

Vyskúšajte aj originál recept na domácu tresku bez výčitiek