Skvelá tuniaková nátierka, chutný a zdravý recept. Vyskúšajte ďalšiu fantastickú nátierku, tentoraz tuniakovú, z obľúbenej kuchyne portálu Ženy v meste.

Tuniaková nátierka

Tuniaková nátierka vám určite bude chutiť. Prečo práve tuniak?

Ako tučná ryba obsahuje veľa omega-3 mastných kyselín, vďaka čomu má aj tuniaková nátierka prospešné účinky na zdravie srdca, mozgu a očí.

Zlepšuje stav našej pokožky a bojuje proti chronickým zápalom.

Recept z kuchyne portálu Ženy v meste na tuniakovú nátierku bude určite chutiť celej vašej rodine. Vyskúšajte a dajte nám vedieť. Prípadne skúste aj recept na pikantnú nátierku, alebo vyskúšajte aj recept - fantastická cviklová nátierka

Tuniaková nátierka recept

  • Čas prípravy: 10 minút
  • Počet porcií: 4-5

 

 

Jemná tuniaková nátierka - ingrediencie

  • 320 g tuniak v olivovom oleji (2 ks konzerva)  
  • 100 g smotanová nátierka  (maslo, rastlinné maslo)
  • 2 ks vajce (uvarené natvrdo)
  • 1 ks menšia červená cibuľa alebo šalotka (je lahodnejšia)
  • 1 ks menšia červená paprika alebo kápia

na dochutenie:

  • soľ, mleté čierne korenie (nemusí byť), kurkuma (nemusí byť), mletá červená paprika

 

 

Tuniak v olivovom oleji. Foto - Nela

 

Jemná tuniaková pomazánka - postup receptu

  1. Najprv si uvaríme vajcia natvrdo. Do vody pridáme pol lyžičky sódy bikarbóny, lepšie sa budú lúpať. Varíme 9-10 minút, potom schladíme vo vodnom kúpeli.
  2. V miske si spolu rozmixujeme tuniaka (olej nezlievame), nakrájanú cibuľu, smotanovú nátierku a vajíčka.  Môžeme ju len vymiešať, ale my máme radšej cibuľu rozmixovanú. Dochutíme soľou, mletým čiernym korením, kurkumou a mletou červenou paprikou. Kombinácia týchto korením má výborné protizápalové účinky. 
  3. Nakoniec pridáme na malé kúsky nakrájanú červenú papriku alebo kápiu. Vymiešame. Necháme trošku postáť v chlade, aby prešli všetky chute.
  4. Túto skvelú rybaciu pomazánku natrieme na čerstvý chlebík, pečivo a dozdobíme čerstvými bylinkami. Doplníme si aj vitamín C.

Dobrú chuť. 👌😍

Vyskúšajte aj náš recept na chutnú nátierku z medvedieho cesnaku