Šťavnatý losos na masle je skvelý recept so zeleninovým pyré. Vyskúšajte ďalší nielen vianočný recept z kuchyne portálu ženy v meste, tentoraz si pripravte lososa na masle a pridajte aj zeleninové pyré..

Losos na masle - fotorecept

  • Čas prípravy: 30 minút
  • Počet porcií: 4

Na vianočný stôl tradične patrí vyprážaná ryba a zemiakový šalát. Nie každý si ju však môže dopriať, pretože toto jedlo je ťažšie stráviteľné. Riešením sú napríklad filety z lososa s kožou - populárna ryba žijúca väčšinou v mori.

Ak hľadáte niečo ľahké a diétne, čím zaujmete aj deti, tak je tu možnosť pripraviť si lososa. Skvelá príloha bude zeleninové pyré, s ním je toto u nás najlepší recept na pečeného lososa.

Zdravý a pečený na panvici. Je vhodný aj pri diétach. Rýchly, chutný a veľmi jednoduchý recept. Nech sa páči. Inšpirácia z nášho portálu nielen pre ženy.

Toto jedlo jednoducho lahodí nielen oku, ale poteší aj vaše chute.

Vaše zdravie sa vám poďakuje a pokojne vyskúšajte tento recept aj počas večere na Štedrý deň. Ale pokojne aj inokedy. Vyskúšajte.  Vybrali sme pre vás aj Vianočné menu podľa Tinky alebo Vianoce bez vyprážania

Ingrediencie na prípravu lososa

  • 4 porcie lososa (na porciu cca 100-150 g)
  • kúsok masla
  • olivový olej

na dochutenie:

  • sušené a čerstvé bylinky (petržlenová vňať, kôpor a pod.),, soľ, mleté čierne korenie, drvená rasca, citrón

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

 

Losos na masle so zeleninou recept. Foto - Nela

Postup receptu lososa na masle

  1. Lososa si osušíme a okoreníme. Môžeme použiť sušené bylinky, ale aj korenie na ryby, prípadne iné obľúbené korenie. Nesolíme. Necháme postáť, pred pečením by mal mať izbovú teplotu.
  2. Na kvalitnejšiu panvicu pridáme kúsok masla a olivový olej, zohrejeme a vložíme lososa kožou dole. Na miernom ohni opekáme do zlatista cca 4 minúty z tejto strany, potom otočíme a dopekáme ďalšie 4 minúty.  Záleží to samozrejme od veľkosti ryby. Dôležité je, aby mäsko bolo šťavnaté, nie vysušené. Odstavíme a necháme odpočinúť.
  3. Upečeného lososa osolíme, na tanier pridáme zeleninové pyré, dozdobíme bylinkami, čerstvou zeleninou, môžeme poliať aj tekvicovým olejom. Dochutíme citrónovou šťavou.

Dobrú chuť. 🐟 Vybrali sme pre vás aj recepty na skvelé ryby