Šťavnatý losos na masle je skvelý recept so zeleninovým pyré. Vyskúšajte ďalší nielen vianočný recept z kuchyne portálu ženy v meste, tentoraz si pripravte lososa na masle a pridajte aj zeleninové pyré..

Losos na masle - fotorecept

  • Čas prípravy: 30 minút
  • Počet porcií: 4

Na vianočný stôl tradične patrí vyprážaná ryba a zemiakový šalát. Nie každý si ju však môže dopriať, pretože toto jedlo je ťažšie stráviteľné. Riešením sú napríklad filety z lososa s kožou - populárna ryba žijúca väčšinou v mori.

Ak hľadáte niečo ľahké a diétne, čím zaujmete aj deti, tak je tu možnosť pripraviť si lososa. Skvelá príloha bude zeleninové pyré, s ním je toto u nás najlepší recept na pečeného lososa.

Zdravý a pečený na panvici. Je vhodný aj pri diétach. Rýchly, chutný a veľmi jednoduchý recept. Nech sa páči. Inšpirácia z nášho portálu nielen pre ženy.

Toto jedlo jednoducho lahodí nielen oku, ale poteší aj vaše chute.

Vaše zdravie sa vám poďakuje a pokojne vyskúšajte tento recept aj počas večere na Štedrý deň. Ale pokojne aj inokedy. Vyskúšajte prípadne aj recept na pečeného lososa v rúre. Vybrali sme pre vás aj Vianočné menu podľa Tinky alebo Vianoce bez vyprážania

Ingrediencie na prípravu lososa

  • 4 porcie lososa (na porciu cca 100-150 g)
  • kúsok masla
  • olivový olej

na dochutenie:

  • sušené a čerstvé bylinky (petržlenová vňať, kôpor a pod.),, soľ, mleté čierne korenie, drvená rasca, citrón

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

 

Losos na masle so zeleninou recept. Foto - Nela

Postup receptu lososa na masle

  1. Lososa si osušíme a okoreníme. Môžeme použiť sušené bylinky, ale aj korenie na ryby, prípadne iné obľúbené korenie. Nesolíme. Necháme postáť, pred pečením by mal mať izbovú teplotu.
  2. Na kvalitnejšiu panvicu pridáme kúsok masla a olivový olej, zohrejeme a vložíme lososa kožou dole. Na miernom ohni opekáme do zlatista cca 4 minúty z tejto strany, potom otočíme a dopekáme ďalšie 4 minúty.  Záleží to samozrejme od veľkosti ryby. Dôležité je, aby mäsko bolo šťavnaté, nie vysušené. Odstavíme a necháme odpočinúť.
  3. Upečeného lososa osolíme, na tanier pridáme zeleninové pyré, dozdobíme bylinkami, čerstvou zeleninou, môžeme poliať aj tekvicovým olejom. Dochutíme citrónovou šťavou.

Dobrú chuť. 🐟 Vybrali sme pre vás aj recepty na skvelé ryby