Skvelý bulgur, chutný recept na večeru s rybou a cuketou. Nielen chutný bulgur, ale aj fantastická cuketa a ryba vám pohladí vaše zdravie. Prinášame vám recept na bulgur s pečenou rybou a cuketou.

Bulgur na večeru s rybou a cuketou

Prečo práve bulgur? Bulgur je celozrnná pšenica výbornej chuti. Obsahuje nielen mnoho prospešných látok, ale je bohatý predovšetkým na vlákninu. Neobsahuje takmer žiadny tuk. Je skvelou prílohou pri diétnom stravovaní a ako bonus - nenáročný na prípravu.

Ponúkame recept so značkou portálu Ženy v meste na výborné a rýchle jedlo plné zdravých ingrediencií. Nielen chutný bulgur, ale aj fantastická cuketa a ryba vám pohladí vaše zdravie. 🍀

Vybrali sme pre vás aj recept na výborný špíz so šampiňónmi, RECEPT v rúre Skúste aj ďalšie minútky na večeru.

 

 

Bulgur, recept na večeru s rybou a cuketou - Ingrediencie

- jednoduchý ľahký obed alebo večeru (4 osoby)

  • 400 g bulgur (cca 100 g pre jednu osobu)
  • 4 ks filety z rýb
  • 2 ks väčšia mladá cuketa
  • 3 ks strúčik cesnaku
  • 4 polievkové lyžice olivového oleja
  • 4 polievkové lyžice masla
  • soľ
  • korenie na ryby (prípadne obľúbené korenie)

 

 

Skvelý bulgur, recept na večeru s rybou a cuketou. Foto - Nela

 

Skvelý bulgur, recept na večeru s rybou a cuketou - postup

  1. Cuketu si umyjeme a škrabkou na zemiaky si nastrúhame tenké plátky, môžeme aj nakrájať. Vložíme do zapekacej misy, polejeme olivovým olejom (3 pl), pridáme cesnak nakrájaný na plátky, osolíme. Dáme piecť do rúry na 170oC cca 30 minút, záleží ako mäkkú zeleninu obľubujeme.
  2. Pripravíme si pšeničný bulgur a to tak, že si ho 3x dobre prepláchneme vodou. Varíme   prikrytý 10-15 minút v pomere 1 diel bulguru, 2 diely osolenej vody. Prebytočnú vodu zlejeme, pridáme tri polievkové lyžice masla, môžeme podľa potreby dosoliť, premiešame a necháme prikrytý odležať.
  3. Rybu si osušíme. Môžeme použiť akúkoľvek obľúbenú (losos, pstruh, hoki). Ja som použila tresku škvrnitú, ktorá je hutná a má výbornú chuť. Okoreníme a osolíme (korenie na ryby, korenie zo sušenej bazalky a sušených paradajok). Na masle a olivovom oleji si rybu opečieme z oboch strán cca 4 minúty z každej strany, záleží aký druh a aký veľký filet máme. Ryba by mala „zbelieť“ vtedy by mala byť hotová a ostať aj šťavnatá.
  4. Na bulgur si navrstvíme cuketu, opečenú rybu, dozdobíme bylinkami, prípadne zeleninou.

Dobrú chuť. 🍀

 

 

Vybrali sme recept na skvelú cuketu na panvici. RECEPT na večeru z cukety, z ktorej nepriberiete