Recept na najlepší cibuľovo zemiakový šalát bez majonézy sa vždy hodí. Pripravte si s nami túto klasiku, ktorá na vašom sviatočnom stole určite nesmie chýbať. Slovenskému cibuľovo zemiakovému šalátu neodoláte. Ak teda môžete cibuľu.

Cibuľovo zemiakový šalát, fotorecept - kliknite

Na zemiakový šalát s cibuľou a uhorkou budeme potrebovať len tieto tri základné suroviny. A potom už len korenie a ingrediencie na dochutenie, ktoré máte určite bežne doma. Skutočný pravý slovenský šalát bez majonézy je tento cibuľovo zemiakový.

  • Čas prípravy (celkovo spolu): 40 minút
  • Čas varenia zemiakov a nálevu: 20 minút (podľa potreby)
  • Počet porcií: 4-5

Zemiakový šalát je u nás nekonečná klasika a pripravuje sa podľa regiónov na zrejme nekonečné množstvo spôsobov. Základné rozdelenie na majonézový a ten bez nej nepustí. Tento je práve oveľa ľahší ako druhá varianta.

Vyskúšajte jednoduchú variantu tradičného zemiakového šalátu. Okrem toho, že šalát je chutný, má dokonca aj kalórií a jeho príprava je skutočne jednoduchá.

Svoj recept si preto zaslúži svoje miesto aj u nás. Tak vám na webe Ženy v meste vám ponúkame jednoduchý recept, ako si pripraviť najlepší zemiakovo cibuľový šalát. Nebojte sa si ho pripraviť aj ako chod na sviatočný stôl.

Potešte sa práve prípravou skvelého jedla, ktorým je bez akýchkoľvek pochýb aj tento tradičný slovenský šalát. Máme pre vás aj ďalší recept na zemiakový šalát, tentoraz tradičný recept na majonézový šalát z webu dobrakuchyna.sk

Ingrediencie na cibuľovo zemiakový šalát

(4-5 porcií)

  • 4 menšie cibule, alebo šalotka
  • 3 väčšie kyslé uhorky,
  • 10  zemiakov strednej veľkosti,
  • ocot podľa chuti,
  • 1 malá lyžička mletej rasce,
  • 5 guličiek celého čierneho korenia,
  • soli podľa chuti,
  • 6 deci vody voda,
  • 2 guličky nového korenia,
  • 2  bobkové listy,
  • 2 polievkové lyžice kryštálového alebo trstinového cukor,
  • 2 polievkové lyžice oleja - olivového alebo obyčajného,

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

Ako si pripraviť sviatočný cibuľovo zemiakový šalát. Foto - Nela

Postup receptu na zemiakovo cibuľový šalát

  1. Najskôr si zemiaky uvaríme v šupke. Bude vám to trvať približne 20 minút, záleží na veľkosti a kvalite zemiakov. Vyskúšajte ich vydličkou. Po uvarení ich premyjeme studenou vodou. Počas varenia zemiakov varíme aj nálev na šalát.
  2. Pripravíme si nálev. Vodu na miernom ohni uvaríme spolu s octom, bobkovým listom, celým čiernym korením, novým korením, rascou, soľou a cukrom. Dajte tomu asi 15 minút varu. Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno.
  3. Uvarený nálev potom scedíme do iného hrnca. Pridáme nakrájanú cibuľu a povaríme ešte 3 minúty, necháme vychladnúť. Zemiaky očistíme a nakrájame na menšie plátky, môžeme pretlačiť.
  4. Kyslé uhorky nakrájame nadrobno. Do väčšej misky pridáme nakrájané zemiaky s uhorkami, olivový olej a prilejeme nálev. Šalát dobre premiešame a dochutíme, podľa vlastných preferencií.
  5. Na prípravu cibuľovo zemiakového šalátu je vhodné zvoliť sypkejší druh zemiakov. Dávame však pozor, aby sa nám počas varenia nerozvarili. Mastnejší druh zemiakov celkom nedokáže pohltiť chuť nálevu.
  6. Šalát skladujeme v chlade, napríklad v chladničke. Chutí najlepšie na druhý deň, keď prejdú všetky chute, zemiaky pohltia chuť nálevu. Môžeme ho podávať na studeno, ale rovnako aj teplý.
  7. Vyskúšajte si nachystať cibuľovo zemiakový šalát aj podľa nášho fotoreceptu - kliknite.

Tip od žien v meste: Ak chcete, aby sa nám zemiaky po uvarení jednoducho lúpali, každý surový zemiak narežeme v strede dookola. Po uvarení len stiahneme šupku z oboch strán a máme hotovo. Nech vám chutí! :)