Rýchly jogurtovo tvarohový dezert. Jednoduchý, nepečený, zdravý a fit. Sladké maškrtenie bez výčitiek so značkou Ženy v meste.

Rýchly jogurtovo tvarohový dezert - fotorecept kliknite

Neočakávaná návšteva a vy nemáte žiaden koláčik? Ak máte doma biely jogurt a tvaroh, čerstvé alebo mrazené ovocie, ešte aj piškóty či zdravšie vločky, skvelé. Vymiešajte si chutný, zdravý a svieži dezert. Nech sa páči. Inšpirujte sa.

Kuchyňa portálu Ženy v meste má pre vás mnoho receptov na fantastické nepečené dezerty v pohároch. Stačí si iba vybrať.

Naše dezerty sú nenáročné na prípravu, vyzerajú pritom veľmi efektne. Ak nechcete stráviť v kuchyni veľa času, ste na správnom mieste. Inšpirujte sa najlepšie nepečené dezerty v pohároch - kliknite 

Váš obľúbený dezert najlepší dezert s mascarpone, banánom a jahodami

Zdravý jogurtovo tvarohový dezert - svieži, chutný, rýchly

  • Čas prípravy: 10 minút
  • Počet porcií:  cca 6 (podľa veľkosti pohárov)

 

 

Najlepší jogurtovo tvarohový dezert - ingrediencie

  • 500 g tvaroh jemný nízkotučný termizovaný
  • 400 ml biely hustý jogurt (gréckého pôvodu)
  • med alebo kryštálový (trstinový alebo vanilínový) cukor na osladenie podľa chuti
  • 2 polievková lyžica kakaa
  • hrsť čerstvého alebo mrazeného ovocia
  • 1 hrsť piškóty alebo zdravšia verzia ovsené vločky
  • 1 malá šálka silnej uvarenej kávy (môžeme aj vynechať)
  • trochu rumu (kvôli chuti a aróme)
  • na zdobenie: medovka, mäta, piškóty, čerstvé obľúbené ovocie

 

🛒 [Nezmeškajte ZĽAVU 10 % na veľké, vstavané i malé spotrebiče na hej.sk - kliknite]

 

Rýchly jogurtovo tvarohový dezert. Foto - Nela

 

 Najlepší jogurtovo tvarohový dezert - postup receptu

  1. Ovocie na náš dezert môžeme zvoliť čerstvé, ale aj mrazené. Mrazené si môžeme povariť na ovocnú omáčku, je dôležité, aby sa voda odparila. Nakoniec omáčku dosladíme cukrom alebo medom.
  2. V mise si vymiešame tvaroh spolu s jogurtom. Jogurtovo tvarohovú hmotu môžeme dosladiť cukrom, v zdravšej verzii však  s medom. Rozdelíme na dve časti, do jednej vmiešame kakao podľa chuti.
  3. Pripravíme si poháre na vrstvenie nášho jogurtovo tvarohového dezertu. Na dno môžeme pridať rozdrobené piškóty (ovsené vločky) namočené v rume, v uvarenej silnej káve. Získajú vynikajúcu chuť.
  4. Ochutené piškóty alebo ovsené vločky môžeme aj vynechať. Ďalej vrstvíme striedavo jogurtovú a kakaovú hmotu, ovocnú omáčku (čerstvé nakrájané ovocie) , ktorú sme nechali dobre vychladnúť.
  5. Jogurtovo tvarohový dezert vrstvíme podľa vlastnej fantázie, nakoniec dozdobíme obľúbeným čerstvým ovocím, piškótou,  lístkami mäty alebo medovky. Necháme ho dobre zachladiť a podávame.
  6. Náš jogurtovo tvarohový dezert je bezlepkový. Keď ho chceme vylepšiť s piškótami alebo vločkami, zvolíme samozrejme bezlepkové. Pri intolerancii na laktózu, jogurt, tvaroh pridáme bez laktóty.

Tip na záver: Výhodou jogurtovo tvarohových dezertov je, že si ich môžete pripraviť podľa vlastnej chuti. Nepapáte piškóty, pridajte ovsené vločky, nepoužívate cukor, pridajte med. Zvoliť môžete ovocie ako čerstvé, mrazené, ale aj ovocné pyré, ovocnú omáčku.

Zdravé maškrtenie.

 

 

Inšpirujte sa domáci pribináčik, recept ako sa robí domáci pribináčik