Perfektná ovocná torta s mascarpone, ktorá chutí ešte lepšie ako z cukrárne. Mäkká, nadýchaná piškóta, doladí ju krém z mascarpone, tvarohu, šľahačky a poriadnou porciou ovocia podľa overeného receptu od žien v meste.

Ovocná torta s mascarpone

Ovocná torta, kto by ju nepoznal? Obľúbený dezert, ktorý sa skladá z piškótového cesta, ktoré je plnené ovocím a krémom. Ovocné torty sú obľúbené po celom svete a bývajú v rôznych veľkostiach a tvaroch, najčastejšie kruhových, ale aj štvorcových alebo obdĺžnikových. Sú často ozdobené ovocím, čokoládou, kandizovaným ovocím alebo inými ozdobami.

Toľko definícia ovocnej torta. Táto naša ovocná torta s mascarpone je presne taká. K tomu dokonale chutná.

  • Doba prípravy: 120 minút
  • Doba pečenia: 40-50 minút
  • Počet porcií: 12 kúskov,

Ovocie, ktoré viete využiť na ovocné torty môže byť čerstvé alebo konzervované a samozrejme dá sa pripraviť torta s jedným druhom ovocia alebo kombinácia rôznych. A tento náš recept ponúka mnoho kombinácií.

Krém, ktorý sa používa na ovocnú tortu s mascarone, môže byť z rôznych ingrediencií, tentoraz sme sa rozhodli využiť mascarpone, smotanu na šľahanie a aj tvaroh. Na vrchu ovocnej torty sa môže nachádzať ďalšie ovocie a čokoládová poleva.

Mascarpone v kréme na ovocnej torte

Mascarpone je aj u nás bežne dostupný a obľúbený krémový syr s jemnou a krémovou konzistenciou, ktorý pochádza z Talianska. Je vyrobený z kravského mlieka a má vysoký obsah tuku, ktorý mu dáva bohatú a hladkú chuť.

Tento syr sa používa ako dôležitá ingrediencia v rôznych dezertoch, vrátane tiramisu, cheesecakeov a rovnako ako v našom prípade aj ovocných tort. Tento syr sa často mieša s inými ingredienciami, ako sú smotana, vajcia a cukor, aby sme vytvoril krémový náter alebo náplň.

Mascarpone je tiež obľúbené pre svoju schopnosť ľahko sa miešať a kombinovať s inými prísadami, čo ho robí skvelým pre prípravu rôznych dezertov a dezertových omáčok. V mnohých krajinách vrátane Slovenska je dnes mascarpone k dispozícii v bežných obchodoch a dnes už je populárne nielen v Taliansku, ale aj v iných krajinách sveta.

Vyskúšajte aj náš recept na dezert s mascarpone, alebo ten na čokoládovú tortu s parížskym krémom. Máme pre vás aj recept na banánovú roládu. A tu je nepečená torta s bielou čokoládou.

Ingrediencie

Na korpus:

  • 8 vajíčok,
  • 160 g hladkej múky,
  • 160 g kryštálového cukru,
  • 20 g vanilkového cukru,
  • 3 polievkové lyžice teplej vody,

Krém:

  • 250 g mascarpone,
  • 250 ml smotany na šľahanie,
  • 33 % tuku,
  • 250 g polotučného jemného tvarohu,
  • 6 polievkových lyžíc práškového cukru,
  • 200 g ovocia,

Na polevu:

  • 200 g čokolády na varenie,
  • 50 g masla,
  • trošku mlieka,
  • Džem a ovocie

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

Postup receptu na ovocnú tortu s mascarpone

  1. Vyšľaháme sneh z bielkov - Vajíčka oddelíme zvlášť žĺtky a zvlášť bielky. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.


     
  2. Zmiešame žĺtky s cukrom – Do misy dáme žĺtky s práškovým a vanilkovým cukrom a zmiešame do peny.


     
  3. Primiešame múku – Do žĺtkovej zmesi primiešame múku.


     
  4. Zmiešame všetko dohromady - Do žĺtkov s cukrom a múkou, primiešame metličkou sneh.


     
  5. Pečieme – Cesto na korpus vylejeme do tukom vymastenej tortovej formy a dáme piecť na 1600C do rúry na 40-50 minút.


     
  6. Korpus rozkrojíme – Po vychladnutí korpus vyberieme z formy a rozkrojíme na 3 rovnaké pláty.


     
  7. Vyšľaháme šľahačku – Najskôr vyšľaháme šľahačku s cukrom do husta.


     
  8. Dokončíme krém – Do šľahačky pridáme mascarpone a tvaroh. Všetko premiešame.


     
  9. Plát potrieme džemom – Každý plát potrieme vrstvou džemu. Džem som zvolila jahodový.


     
  10. Potrieme krémom – Na džem dáme vrstvu krému.


     
  11. Dáme ovocie - Na krém dáme ovocie. Ovocie volíme aj aké máme radi. Jahody, čučoriedky, maliny alebo pokojne banán alebo kivi.


     
  12. Poskladáme – Tortu poskladáme nasledovne korpus, džem, krém, ovocie a znova korpus, džem, krém ovocia a posledný plát dáme len džem a krém.


     
  13. Pripravíme čokoládu na polevu – Na miernom ohni dáme maslo a čokoládu rozkúriť, keby bola poleva príliš hustá, zriedime mliekom.


     
  14. Polejeme tortu – Tortu polejeme čokoládovou polevou.


     
  15. Ozdobíme – Tortu ozdobíme ovocím. Ovocie volíme čerstvé, tiež ktoré máme radi.

Hotovo, dobrú chuť. Vyskúšajte aj náš recept na rýchlu tortu na narodeniny. Vyskúšajte aj naše nápady ako jednoducho ozdobiť tortu. Skúste aj recept na jednoduchý korpus na tortu.