Perfektná ovocná torta s mascarpone, ktorá chutí ešte lepšie ako z cukrárne. Mäkká, nadýchaná piškóta, doladí ju krém z mascarpone, tvarohu, šľahačky a poriadnou porciou ovocia podľa overeného receptu od žien v meste.

Ovocná torta s mascarpone

Ovocná torta, kto by ju nepoznal? Obľúbený dezert, ktorý sa skladá z piškótového cesta, ktoré je plnené ovocím a krémom. Ovocné torty sú obľúbené po celom svete a bývajú v rôznych veľkostiach a tvaroch, najčastejšie kruhových, ale aj štvorcových alebo obdĺžnikových. Sú často ozdobené ovocím, čokoládou, kandizovaným ovocím alebo inými ozdobami.

Toľko definícia ovocnej torta. Táto naša ovocná torta s mascarpone je presne taká. K tomu dokonale chutná.

  • Doba prípravy: 120 minút
  • Doba pečenia: 40-50 minút
  • Počet porcií: 12 kúskov,

Ovocie, ktoré viete využiť na ovocné torty môže byť čerstvé alebo konzervované a samozrejme dá sa pripraviť torta s jedným druhom ovocia alebo kombinácia rôznych. A tento náš recept ponúka mnoho kombinácií.

Krém, ktorý sa používa na ovocnú tortu s mascarone, môže byť z rôznych ingrediencií, tentoraz sme sa rozhodli využiť mascarpone, smotanu na šľahanie a aj tvaroh. Na vrchu ovocnej torty sa môže nachádzať ďalšie ovocie a čokoládová poleva.

Mascarpone v kréme na ovocnej torte

Mascarpone je aj u nás bežne dostupný a obľúbený krémový syr s jemnou a krémovou konzistenciou, ktorý pochádza z Talianska. Je vyrobený z kravského mlieka a má vysoký obsah tuku, ktorý mu dáva bohatú a hladkú chuť.

Tento syr sa používa ako dôležitá ingrediencia v rôznych dezertoch, vrátane tiramisu, cheesecakeov a rovnako ako v našom prípade aj ovocných tort. Tento syr sa často mieša s inými ingredienciami, ako sú smotana, vajcia a cukor, aby sme vytvoril krémový náter alebo náplň.

Mascarpone je tiež obľúbené pre svoju schopnosť ľahko sa miešať a kombinovať s inými prísadami, čo ho robí skvelým pre prípravu rôznych dezertov a dezertových omáčok. V mnohých krajinách vrátane Slovenska je dnes mascarpone k dispozícii v bežných obchodoch a dnes už je populárne nielen v Taliansku, ale aj v iných krajinách sveta.

Vyskúšajte aj náš recept na dezert s mascarpone, alebo ten na čokoládovú tortu s parížskym krémom. Máme pre vás aj recept na banánovú roládu. A tu je nepečená torta s bielou čokoládou.

Ingrediencie

Na korpus:

  • 8 vajíčok,
  • 160 g hladkej múky,
  • 160 g kryštálového cukru,
  • 20 g vanilkového cukru,
  • 3 polievkové lyžice teplej vody,

Krém:

  • 250 g mascarpone,
  • 250 ml smotany na šľahanie,
  • 33 % tuku,
  • 250 g polotučného jemného tvarohu,
  • 6 polievkových lyžíc práškového cukru,
  • 200 g ovocia,

Na polevu:

  • 200 g čokolády na varenie,
  • 50 g masla,
  • trošku mlieka,
  • Džem a ovocie

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

Postup receptu na ovocnú tortu s mascarpone

  1. Vyšľaháme sneh z bielkov - Vajíčka oddelíme zvlášť žĺtky a zvlášť bielky. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.


     
  2. Zmiešame žĺtky s cukrom – Do misy dáme žĺtky s práškovým a vanilkovým cukrom a zmiešame do peny.


     
  3. Primiešame múku – Do žĺtkovej zmesi primiešame múku.


     
  4. Zmiešame všetko dohromady - Do žĺtkov s cukrom a múkou, primiešame metličkou sneh.


     
  5. Pečieme – Cesto na korpus vylejeme do tukom vymastenej tortovej formy a dáme piecť na 1600C do rúry na 40-50 minút.


     
  6. Korpus rozkrojíme – Po vychladnutí korpus vyberieme z formy a rozkrojíme na 3 rovnaké pláty.


     
  7. Vyšľaháme šľahačku – Najskôr vyšľaháme šľahačku s cukrom do husta.


     
  8. Dokončíme krém – Do šľahačky pridáme mascarpone a tvaroh. Všetko premiešame.


     
  9. Plát potrieme džemom – Každý plát potrieme vrstvou džemu. Džem som zvolila jahodový.


     
  10. Potrieme krémom – Na džem dáme vrstvu krému.


     
  11. Dáme ovocie - Na krém dáme ovocie. Ovocie volíme aj aké máme radi. Jahody, čučoriedky, maliny alebo pokojne banán alebo kivi.


     
  12. Poskladáme – Tortu poskladáme nasledovne korpus, džem, krém, ovocie a znova korpus, džem, krém ovocia a posledný plát dáme len džem a krém.


     
  13. Pripravíme čokoládu na polevu – Na miernom ohni dáme maslo a čokoládu rozkúriť, keby bola poleva príliš hustá, zriedime mliekom.


     
  14. Polejeme tortu – Tortu polejeme čokoládovou polevou.


     
  15. Ozdobíme – Tortu ozdobíme ovocím. Ovocie volíme čerstvé, tiež ktoré máme radi.

Hotovo, dobrú chuť. Vyskúšajte aj náš recept na rýchlu tortu na narodeniny. Vyskúšajte aj naše nápady ako jednoducho ozdobiť tortu.