Vynikajúce hrnčekové palacinky naslano, plnené cuketou a syrom. Skvelý fit recept z dielne kuchyne portálu Ženy v meste. Naše palacinky v slanej verzii chutia úžasne. Nech sa páči, inšpirujte sa.
Vynikajúce slané palacinky plnené cuketou - fotorecept kliknite
Milujete palacinky naslano? Obľubujete aj cuketu? Ste na správnom mieste. Vyskúšajte náš jednoduchý fit recept na fantastické palacinky s cuketou so značkou Ženy v meste. Úspech zaručený, dobrú chuť vám želáme.
Palacinky milujú malí, aj veľkí. Kuchyňa portálu Ženy v meste vám ponúka novinku, recept na slané palacinky, najlepšie palacinky so smaženou cuketou a syrom. Dokonalá zdravšia pochúťka.
Základný recept na sladké aj slané palacinky jednoduché hrnčekové palacinky - vynikajúce
Fantastické hrnčekové palacinky plnené cuketou a syrom
- Čas prípravy: 30 minút
- Počet kusov: 10-12 ks (podľa veľkosti)
Recept naslano
Najlepšie palacinky plnené cuketou a syrom - ingrediencie
hrnček 250 ml
- cesto na palacinky:
- 1 hrnček hladká špaldová múka (hladká múka)
- 1,5 hrnček mlieka (najlepšie plnotučné)
- 0,5 hrnček minerálky (perlivej vody)
- 2 ks vajce
- 5 polievkových lyžíc vlažného roztopeného masla (oleja)
- štipka soli
- na pečenie:
- olej (podľa potreby)
- na cuketovú náplň:
- 2 polievkové lyžice masla
- 1 ks cibuľa strednej veľkosti
- 2 ks menšia mladá cuketa (alebo 1/4 väčšej cukety)
- 2 strúčiky cesnaku (alebo podľa chuti)
- plná hrsť nastrúhaného parmezánu (alebo iného obľúbeného syra)
- soľ
- mleté čierne korenie

Vynikajúce slané palacinky plnené cuketou. Foto - Nela
Najlepšie palacinky plnené cuketou a syrom - postup receptu
- Ak máme cuketu mladú, umyjeme ju a aj so šupkou nastrúhame na menšie rezančeky. Keď máme však cuketu väčšiu, odstránime jadierka, ošúpeme ju, umyjeme, a tak nastrúhame. Pripravíme si palacinkové hrnčekové cesto.
- K mlieku a minerálke postupne primiešame múku so štipkou soli. Nakoniec zapracujeme aj vajcia a roztopené maslo (olej). Cesto necháme odpočívať približne 10 minút. Suroviny by mali mať izbovú teplotu, aby cesto nemalo hrudky.
- Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno. Na masle ju podusíme do sklovita. Pridáme aj roztlačený cesnak, chvíľu restujeme, aby zavoňal. Pridáme cuketu a korenie podľa chuti. Cuketu restujeme, pokiaľ nezmäkne, voda sa tiež odparí.
- Z palacinkového hrnčekového cesta si postupne upečieme palacinky a to tak, že si kvalitnú panvicu potrieme troškou oleja, najlepšie pierkom. Naberačkou nalejeme cesto po celej ploche a palacinky pečieme z oboch strán dozlatista.
- Hotové palacinky plníme restovanou cuketou, ktorá musí byť horúca. Ak potom pridáme nastrúhaný syr, výborne sa spojí s cuketou a rozleje sa. Nezabúdame, že voda z cukety musí byť odparená, cuketa kašovitá. Pripravíme si syr.
- Syr nastrúhame. Môžeme zvoliť ľubovoľný obľúbený syr, vynikajúci je však parmezán, pretože má úžasnú chuť a aj arómu. Palacinky môžeme zrolovať, prípadne ich môžeme preložiť napoly, potom opäť napoly. Vznikne nám šatôčka.
Tip na záver: Ak nemáme cuketu, ale tekvicu alebo patizón, nevadí. Aj náplň tekvicová alebo patizónová sa do slaných palaciniek výborne hodí. Postup je rovnaký.
Dobrú palacinkovú chuť.
Inšpirujte sa najlepšie banánové palacinky, zdravé a chutné