Vynikajúce hrnčekové palacinky naslano, plnené cuketou a syrom. Skvelý fit recept z dielne kuchyne portálu Ženy v meste. Naše palacinky v slanej verzii chutia úžasne. Nech sa páči, inšpirujte sa.

Vynikajúce slané palacinky plnené cuketou - fotorecept kliknite

Milujete palacinky naslano? Obľubujete aj cuketu? Ste na správnom mieste. Vyskúšajte náš jednoduchý fit recept na fantastické palacinky s cuketou so značkou Ženy v meste. Úspech zaručený, dobrú chuť vám želáme.

Palacinky milujú malí, aj veľkí. Kuchyňa portálu Ženy v meste vám ponúka novinku, recept na slané palacinky, najlepšie palacinky so smaženou cuketou a syrom. Dokonalá zdravšia pochúťka.

Základný recept na sladké aj slané palacinky jednoduché hrnčekové palacinky - vynikajúce

Fantastické hrnčekové palacinky plnené cuketou a syrom

  • Čas prípravy: 30 minút
  • Počet kusov: 10-12 ks (podľa veľkosti)

Najlepšie palacinky plnené cuketou a syrom - ingrediencie

hrnček 250 ml

  • cesto na palacinky:
  • 1 hrnček hladká špaldová múka (hladká múka)
  •  1,5 hrnček mlieka (najlepšie plnotučné)
  •  0,5 hrnček minerálky (perlivej vody)
  •  2 ks vajce
  •  5 polievkových lyžíc vlažného roztopeného masla (oleja)
  •  štipka soli
  •  na pečenie:
  • olej (podľa potreby)
  • na cuketovú náplň:
  • 2 polievkové lyžice masla
  • 1 ks cibuľa strednej veľkosti
  • 2 ks menšia mladá cuketa (alebo 1/4 väčšej cukety)
  • 2 strúčiky cesnaku (alebo podľa chuti)
  • plná hrsť nastrúhaného parmezánu (alebo iného obľúbeného syra)
  • soľ
  • mleté čierne korenie

 

 

Vynikajúce slané palacinky plnené cuketou. Foto - Nela

 

Najlepšie palacinky plnené cuketou a syrom - postup receptu

  1. Ak máme cuketu mladú, umyjeme ju a aj so šupkou nastrúhame na menšie rezančeky. Keď máme však cuketu väčšiu, odstránime jadierka, ošúpeme ju, umyjeme, a tak nastrúhame. Pripravíme si palacinkové hrnčekové cesto.
  2. K mlieku a minerálke postupne primiešame múku so štipkou soli. Nakoniec zapracujeme aj vajcia a roztopené maslo (olej). Cesto necháme odpočívať približne 10 minút. Suroviny by mali mať izbovú teplotu, aby cesto nemalo hrudky.
  3. Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno. Na masle ju podusíme do sklovita. Pridáme aj roztlačený cesnak, chvíľu restujeme, aby zavoňal. Pridáme cuketu a korenie podľa chuti. Cuketu restujeme, pokiaľ nezmäkne, voda sa tiež odparí.
  4. Z palacinkového hrnčekového cesta si postupne upečieme palacinky a to tak, že si kvalitnú panvicu potrieme troškou oleja, najlepšie pierkom. Naberačkou nalejeme cesto po celej ploche a palacinky pečieme z oboch strán dozlatista.
  5. Hotové palacinky plníme restovanou cuketou, ktorá musí byť horúca. Ak potom pridáme nastrúhaný syr, výborne sa spojí s cuketou a rozleje sa. Nezabúdame, že voda z cukety musí byť odparená, cuketa kašovitá. Pripravíme si syr.
  6. Syr nastrúhame. Môžeme zvoliť ľubovoľný obľúbený syr, vynikajúci je však parmezán, pretože má úžasnú chuť a aj arómu. Palacinky môžeme zrolovať, prípadne ich môžeme preložiť napoly, potom opäť napoly. Vznikne nám šatôčka.

Tip na záver: Ak nemáme cuketu, ale tekvicu alebo patizón, nevadí. Aj náplň tekvicová alebo patizónová sa do slaných palaciniek výborne hodí. Postup je rovnaký.

Dobrú palacinkovú chuť.

Inšpirujte sa najlepšie banánové palacinky, zdravé a chutné