Tentoraz tu máme normálne palacinky z polohrubej múky, vyskúšaný recept z webu Ženy v meste.
Normálne palacinky z polohrubej múky, fotorecept - kliknite
Palacinky som skúšala už asi na milión spôsobov. Väčšina z nich sa fajne vydarila. Avšak - klasika je klasika.
Obzvlášť, keď je človek niekde na chate, kde má iba základné suroviny. A tie postačia aj na klasické, dobré palacinky z polohrubej múky.
Vyskúšajte aj palacinky, tie najlepšie recepty 9x inak
Palacinky z polohrubej múky - ingrediencie
- 300 mililitrov mlieka (1 väčší hrnček),
- 250 mililitrov polohrubej múky (1 klasický hrnček),
- 1 vajce,
- 1 polievková lyžica cukru,
- olej,
Vyskúšaný recept na normálne palacinky z polohrubej múky. Foto - Jaja
Palacinky z polohrubej múky, úplne normálne - postup receptu
- Všetky suroviny okrem oleja si poriadne zmixujeme na palacinkové cesto.
- Na panvicu pridáme olej, necháme ho rozpáliť a pridáme časť cesta tak, aby pokrylo celú plochu panvice. Opečieme si palacinku z oboch strán na miernom stupni.
- Na palacinku si dáme oblohu podľa vlastných preferencií - nutella, domáci lekvár, tvaroh, šľahačka, ovocie….fantázii sa medze nekladú.
Dobrú chuť!
Vyskúšajte aj recept na výborné klasické hrnčekové palacinky