Všetci vieme, že palacinky sú najlepšie. Recept na klasické hrnčekové palacinkové cesto je overený. Tu je základný recept na prípravu palaciniek s domácim džemom, lekvárom, rozpustenou čokoládou alebo kakaom zmiešaným s cukrom.

Palacinky

Osvedčený recept na palacinky z kuchyne portálu Ženy v meste, ktorý patrí medzi tie najvyhľadávanejšie na slovenskom internete. Určite vám budú tie pripravené podľa nášho receptu chutiť.

Múka, mlieko, vajcia, dostupné potraviny v každej domácnosti. Máme aj tajnú ingredienciu, ktorou je v prípade hrnčekového receptu na palacinky minerálka. Už pol hrnčeka perlivej vody spôsobí, že cesto bude úžasne nadýchané.

Dokonalá mňamka, ktorú milujeme všetci. Ak ich máte napríklad pripravené od babičky, sú to potom celkom určite tie najlepšie palacinky na svete. Nielen deti, ale rovnako ich milujeme aj my dospelí.

Rovnako ako sa dajú jesť na sladko (klasické sú tie s džemom, domácou šľahačkou a poliate čokoládou), dokážete si ich ale napríklad so slaninkou a bryndzou pripraviť aj na slano.

  • Počet osôb: 4
  • Čas na prípravy: 30 minút

Palacinky a ich mierne pozmenené varianty sú populárne doslova po celom svete. V Číne ako jarné rolky, v Severnej Amerike s javorovým sirupom. Prípadne skúste aj náš recept na parené buchty, alebo recept palacinkám veľmi podobný na cisársky trhanec.

Ponúkame recept na jemnučké normálne palacinky, ktoré si určite obľúbite. Na ich prípravu okrem surovín potrebujete už iba hrnček. Portál Ženy v meste vám ponúka ďalší fantastický recept na palacinky, ktorý je nielen jednoduchý, ale aj chutný. Vyčarujete si tak výborné sladké jedlo či dezert. A ak by ste si s lekvárom chceli pripraviť aj šišky, tu je recept.

 

Ingrediencie na prípravu palaciniek

10 - 12 ks - hrnček 250 ml

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

 

Postup receptu na hrnčekové palacinky

  1. Cesto si najjednoduchšie pripravíme tak, že vymiešame všetky suroviny spolu, mliekovajcia by mali mať izbovú teplotu, aby sa cesto lepšie spojilo a nevytvorili sa hrudky. Môžeme si ho však pripraviť aj tak, že si do mlieka s minerálkou (cesto bude nadýchané) postupne zapracujeme múku, vanilínový cukor a štipku soli.


     
  2. Nakoniec pridáme rozpustené maslo a vajíčka. Malo by nám vzniknúť vláčne redšie cesto, ktoré necháme postáť aspoň 10 minút. Ak je cesto hustejšie (záleží to od múky), pridáme trošku mlieka.


     
  3. Teflónovú panvicu si potrieme (pierkom) troškou oleja. Čím kvalitnejšia panvica, tým menej tuku. Palacinky pečieme tak, že si na rozpálenú panvicu nalejeme cca 1 naberačku cesta (záleží od veľkosti panvice) a cesto necháme rozliať po celej ploche, aby nám vznikli tenké palacinky. Pečieme z oboch strán do zlatista.


     
  4. Ešte teplé palacinky naplníme obľúbeným, najlepšie domácim džemom, lekvárom, rozpustenou čokoládou alebo kakaom zmiešaným s cukrom (vanilínovým alebo práškovým), nutellou. Zrolujeme.


     
  5. Podávame so šľahačkou, zdravšia verzia je s bielym jogurtomovocím. Môžeme ich ešte vylepšiť rozpustenou čokoládou. Vynikajúco chutia aj bez náplne, alebo na slano.

A takto vyzerá výsledok. Dobrú chuť. Vyskúšajte aj recept na najlepšie pečené buchty, alebo slivkový koláč s tvarohom.