Výborné hrnčekové palacinky. Základný recept na klasické palacinky s domácim džemom, lekvárom, rozpustenou čokoládou alebo kakaom zmiešaným s cukrom.

Osvedčený recept na palacinky z kuchyne portálu Ženy v meste, ktorý patrí medzi tie najvyhľadávanejšie na slovenskom internete. Určite vám budú palacinky pripravené podľa nášho receptu chutiť.

Klasické hrnčekové palacinky - fotorecept kliknite

Palacinky – mňamka, ktorú milujeme všetci. Nielen deti, ale palacinky milujeme aj my dospelí. Múka, mlieko, vajcia, dostupné potraviny v každej domácnosti. Ponúkame recept na jemnučké palacinky, ktoré si určite obľúbite. Potrebujete iba hrnček.

Portál Ženy v meste vám ponúka ďalší fantastický recept na palacinky, ktorý je nielen jednoduchý, ale aj chutný. Vyčarujete si tak výborné sladké jedlo či dezert.  😍

Vyskúšajte aj recept na výborné šišky, tradičné, domáce, fašiangové

Základný recept na palacinky 

  • Počet osôb: 4
  • Čas na prípravy: 30 minút

 

 

Klasické palacinky - ingrediencie  (10-12 ks)

hrnček 250 ml

  •  1 hrnček hladká múka
  •  1,5 hrnček mlieka (najlepšie plnotučné)
  •  0,5 hrnček minerálky (perlivej vody)
  •  2 ks vajce
  •  5 polievkových lyžíc rozpusteného masla (oleja)
  •  štipka soli
  •  1 vanilínový cukor
  •  na pečenie - olej
  •  na plnenie - džem, lekvár, čokoláda, nutella, kakao
  •  na zdobenie - šľahačka alebo jogurt, čokoláda, ovocie

 

Palacinky - jednoduché, hrnčeková a výborné. Foto - Nela

 

Klasické palacinky, základný recept na hrnčekové palacinky - postup

  1. Cesto si najjednoduchšie pripravíme tak, že vymiešame všetky suroviny spolu, mlieko a vajcia by mali mať izbovú teplotu, aby sa cesto lepšie spojilo a nevytvorili sa hrudky. Môžeme si ho však pripraviť aj tak, že si do mlieka s minerálkou (cesto bude nadýchané) postupne zapracujeme múku, vanilínový cukor a štipku soli.
  2. Nakoniec pridáme rozpustené maslo a vajíčka. Malo by nám vzniknúť vláčne redšie cesto, ktoré necháme postáť aspoň 10 minút. Ak je cesto hustejšie (záleží to od múky), pridáme trošku mlieka.
  3. Teflónovú panvicu si potrieme (pierkom) troškou oleja. Čím kvalitnejšia panvica, tým menej tuku. Palacinky pečieme tak, že si na rozpálenú panvicu nalejeme cca 1 naberačku cesta (záleží od veľkosti panvice) a cesto necháme rozliať po celej ploche, aby nám vznikli tenké palacinky. Pečieme z oboch strán do zlatista.
  4. Ešte teplé palacinky naplníme obľúbeným, najlepšie domácim džemom, lekvárom, rozpustenou čokoládou alebo kakaom zmiešaným s cukrom (vanilínovým alebo práškovým), nutellou. Zrolujeme.
  5. Podávame so šľahačkou, zdravšia verzia je s bielym jogurtom a ovocím. Môžeme ich ešte vylepšiť rozpustenou čokoládou. Vynikajúco chutia aj bez náplne.

Dobrú chuť. 😍

Vyskúšajte aj recept na najlepšie pečené buchty.