Palacinky – mňamka, ktorú milujeme všetci. Nielen deti, ale palacinky milujeme aj my dospelí. Múka, mlieko, vajcia, dostupné potraviny v každej domácnosti. Ponúkame recept na jemnučké palacinky, ktoré si určite obľúbite. Potrebujete iba hrnček.

Výborné hrnčekové palacinky - fotorecept kliknite

Portál Ženy v meste vám ponúka ďalší fantastický recept na palacinky, ktorý je nielen jednoduchý, ale aj chutný. Vyčarujete si tak výborné sladké jedlo či dezert.  😍

Vyskúšajte aj recept na výborné šišky, tradičné, domáce, fašiangové

Najlepšie palacinky 

  • Počet osôb: 4
  • Čas na prípravy: 30 minút

Palacinky - ingrediencie  (10-12 ks)

hrnček 250 ml

  •  1 hrnček hladká múka
  •  1,5 hrnček mlieka (najlepšie plnotučné)
  •  0,5 hrnček minerálky (perlivej vody)
  •  2 ks vajce
  •  5 polievkových lyžíc rozpusteného masla (oleja)
  •  štipka soli
  •  1 vanilínový cukor

Jednoduché palacinky - na pečenie, plnenie a zdobenie

  •  na pečenie - olej
  •  na plnenie - džem, lekvár, čokoláda, nutella, kakao
  •  na zdobenie - šľahačka alebo jogurt, čokoláda, ovocie

Vyskúšajte aj recept na domáce pirohy od babičky

Palacinky - jednoduché, hrnčeková a výborné. Foto - Nela

Palacinky, recept - výborné, hrnčekové a jednoduché 

  1. Cesto si najjednoduchšie pripravíme tak, že vymiešame všetky suroviny spolu, mlieko a vajcia by mali mať izbovú teplotu, aby sa cesto lepšie spojilo a nevytvorili sa hrudky. Môžeme si ho však pripraviť aj tak, že si do mlieka s minerálkou (cesto bude nadýchané) postupne zapracujeme múku, vanilínový cukor a štipku soli.

  2. Nakoniec pridáme rozpustené maslo a vajíčka. Malo by nám vzniknúť vláčne redšie cesto, ktoré necháme postáť aspoň 10 minút. Ak je cesto hustejšie (záleží to od múky), pridáme trošku mlieka.

  3. Teflónovú panvicu si potrieme (pierkom) troškou oleja. Čím kvalitnejšia panvica, tým menej tuku. Palacinky pečieme tak, že si na rozpálenú panvicu nalejeme cca 1 naberačku cesta (záleží od veľkosti panvice) a cesto necháme rozliať po celej ploche, aby nám vznikli tenké palacinky. Pečieme z oboch strán do zlatista.

  4. Ešte teplé palacinky naplníme obľúbeným, najlepšie domácim džemom, lekvárom, rozpustenou čokoládou alebo kakaom zmiešaným s cukrom (vanilínovým alebo práškovým), nutellou. Zrolujeme.

  5. Podávame so šľahačkou, zdravšia verzia je s bielym jogurtom a ovocím. Môžeme ich ešte vylepšiť rozpustenou čokoládou. Vynikajúco chutia aj bez náplne.

Dobrú chuť. 😍

Vysúšajte aj recept na najlepšie pečené buchty.