Karamelové burizónové guľky z kuchyne portálu Ženy v meste, máme pre vás ten najlepší recept. Ak máte chuť na výbornú domácu sladkú pochúťku, burizónovým guľkám sa nevyhýbajte. Tento vynikajúci recept bez lepku si získa aj vás!

Burizónové guľky

Domáce koláčiky bez pečenia sa tešia veľkej obľube. Burizónové guľky sú jednoduché a rýchle na prípravu aj na poslednú chvíľu. Môžete ich použiť kedykoľvek, ale burizónové guľky s karamelom padnú najlepšie vo vianočný čas. Vôňa karamelu a Vianoce, dokonalé spojenie.

  • Čas prípravy: 20 minút
  • Počet kusov: 35 guliek

Ak milujete karamel, tak naše burizónové guľky sú to pravé pre vás. Najlepšie burizónové guľky s karamelom sú tiež výborným riešením, keď hľadáte sladké a máte bezlepkovú diétu. Inšpirujte sa podľa úžasného receptu na burizónky kuchyne portálu Ženy v meste

Prekvapte svoju rodinu touto sladkou dobrotou. A ak to bude práve na Vianoce, tak vám prajeme šťastné, sladké a veselé Vianoce so značkou Ženy v meste.

Pripravili sme pre vás aj recept na mäkké medovníčky, alebo recept na kokosové guľky, alebo kokosové pusinky. A myslíte, že je toto recept na originál guľky Raffaello? Skúste aj recept na kokosové guľky s vaječným likérom.

Ingrediencie na burizónové guľky s karamelom

  • 150 g trstinový cukor (kryštálový cukor),
  • 1/2 plechovky karamelového Salka (bez varenia),
  • 1 balenie ryžových burizónov (70g),
  • 125 g maslo,

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

Postup prípravy burizónových guliek burizóniek

  1. Pripravíme si karamel. Do väčšieho kastrólika pridáme cukor a na miernom stupni ho pomaly rozpúšťame. Miešame.


     
  2. Za pár minút nám vznikne ťahajúci sa karamel. Prilejeme Salko (uvarené alebo bez varenia), prevaríme a odstavíme.


     
  3. Do horúcej karamelovej zmesi pridáme maslo a všetko spolu dôkladne vymiešame, aby sa ingrediencie dobre spojili.


     
  4. Ku tejto hmote nakoniec pridáme ryžové burizóny. Dôkladne ich premiešame, aby sa burizóny poobaľovali v hmote.


     
  5. Túto zmes necháme vychladnúť cca 15 minút, aby sme s ňou mohli pracovať. Nesmie byť ani horúca, skôr taká vlažná.


     
  6. Nakoniec z tejto karamelovej hmoty rukami tvarujeme burizónové guľky (ako väčší orech). Necháme stuhnúť. Skladujeme v chlade.

Tip na záver: Ak zvolíme Salko originál, je lepšie ho uvariť (Salko ponorené vo vode povaríme 2 hodiny a potom ho necháme vychladnúť). Burizónové guľky budú chutnejšie a budú aj lepšie držať tvar. Z druhej polovice uvareného Salka si môžeme pripraviť ďalšiu sladkú dobrotu na domáce nepečené guľky Marlenka. Skúste aj naše 2 koláče z jednej plechovky Salka. Máme aj rumové guľky s hrozienkami.

Sladké vianočné maškrtenie. Jednoduchý recept domáce Bounty tyčinky bez Salka, ktorý si zamilujete