Marlenka guličky z medových plátov. Rýchle, jednoduché, vynikajúce. Skvelý recept nielen na Vianoce so značkou Ženy v meste.
Marlenka guličky z medových plátov - fotorecept kliknite
Milujete Marlenku? Čo tak si pripraviť domáce Marlenka guličky z medových plátov, ktoré sú rýchle, jednoduché a chutia úžasne. Stavte na skvelý recept z dielne kuchyne portálu Ženy v meste.
Nepečiete? Vianočné sviatky sú aj pre vás. Naša kuchyňa pre vás pravidelne pripravuje úžasné recepty. Výhodou nepečených koláčikov je, že ich príprava vám nezaberie veľa času a môžete si ich pripraviť aj na poslednú chvíľu.
Medové guľky Marlenka patria k Vianociam. Med, oriešky, karamel, to sú vône s nimi spojené. Naše guľky Marlenka nie sú príliš sladké, vyskúšajte. Pochutí si celá rodina. Šťastné a veselé Vianoce so značkou Ženy v meste.
Pripravili sme pre vás recept na tradičné mäkké medovníčky
Marlenka guličky, nepečené, super rýchle
- Čas prípravy: 20 minút
- Čas varenia Salka: 2 hodiny
- Počet kusov: 30 guličiek
Domáce guličky Marlenka - ingrediencie
- 1 balenie medových plátov (240 g)
- 100 g vlašských orechov
- 1/2 plechovky uvareného Salka originál
- 60 g zmäknutého masla
- 1 polievková lyžica medu
Marlenka guličky z medových plátov. Foto - Nela
Domáce guličky Marlenka - postup receptu
- Najprv si uvaríme Salko, ktoré varíme v hrnci ponorené vo vode minimálne 2 hodiny. Necháme dobre vychladnúť. Medové pláty najemno rozmixujeme.
- Orechy rozmixujeme alebo pomelieme. Rozmixované pláty a orechy zmiešame. Dve kopcovité polievkové lyžice zmesi si odložíme na obaľovanie guliek.
- K sypkej zmesi (rozmixované medové pláty a orechy) pridáme polovicu uvareného a vychladnutého Salka, zmäknuté maslo a med. Všetko spolu premiešame.
- Z týchto surovín nám vznikne lepkavejší bochníček. Necháme ho postáť v chlade 15 minút, môžeme aj viac, bude sa s ním lepšie pracovať v tvarovaní guliek.
- Z tejto hmoty odoberáme kúsky vo veľkosti vlašského orecha a tvarujeme guličky, ktoré obalíme v sypkej zmesi, ktorú sme si odložili. Skladujeme ich v chlade.
Tip na záver: Salko si uvaríme deň vopred, ušetríme si čas. Môžeme kúpiť aj Salko, ktoré už nie je potrebné variť. Namiesto medových plátov môžeme zvoliť aj medovníčky v rovnakom množstve (240 g). Marlenkové guličky nádherne prevoňajú. Ak prilejeme trochu rumu, budú mať ešte výraznejšiu chuť.
Sladké maškrtenie.
Tradičný recept vynikajúci medový krémeš zo špaldovej múky