Marlenka guličky z medových plátov. Rýchle, jednoduché, vynikajúce. Skvelý recept nielen na Vianoce so značkou Ženy v meste.

Marlenka guličky z medových plátov - fotorecept kliknite

Milujete Marlenku? Čo tak si pripraviť domáce Marlenka guličky z medových plátov, ktoré sú rýchle, jednoduché a chutia úžasne. Stavte na skvelý recept z dielne kuchyne portálu Ženy v meste.

Nepečiete? Vianočné sviatky sú aj pre vás. Naša kuchyňa pre vás pravidelne pripravuje úžasné recepty. Výhodou nepečených koláčikov je, že ich príprava vám nezaberie veľa času a môžete si ich pripraviť aj na poslednú chvíľu.

Medové guľky Marlenka patria k Vianociam. Med, oriešky, karamel, to sú vône s nimi spojené. Naše guľky Marlenka nie sú príliš sladké, vyskúšajte. Pochutí si celá rodina. Šťastné a veselé Vianoce so značkou Ženy v meste.

Pripravili sme pre vás recept na tradičné mäkké medovníčky

 

Marlenka guličky, nepečené, super rýchle

  • Čas prípravy: 20 minút
  • Čas varenia Salka: 2 hodiny
  • Počet kusov: 30 guličiek

 

 

 Domáce guličky Marlenka - ingrediencie

  • 1 balenie medových plátov (240 g) 
  • 100 g vlašských orechov
  • 1/2 plechovky uvareného Salka originál
  • 60 g zmäknutého masla
  • 1 polievková lyžica medu

 

 

Marlenka guličky z medových plátov. Foto - Nela

 

Domáce guličky Marlenka - postup receptu

  1. Najprv si uvaríme Salko, ktoré varíme v hrnci ponorené vo vode minimálne 2 hodiny. Necháme dobre vychladnúť. Medové pláty najemno rozmixujeme. 
  2. Orechy rozmixujeme alebo pomelieme. Rozmixované pláty a orechy zmiešame. Dve kopcovité polievkové lyžice zmesi si odložíme na obaľovanie guliek.
  3. K sypkej zmesi (rozmixované medové pláty a orechy) pridáme polovicu uvareného a vychladnutého Salka, zmäknuté maslo a med. Všetko spolu premiešame.
  4. Z týchto surovín nám vznikne lepkavejší bochníček. Necháme ho postáť v chlade 15 minút, môžeme aj viac, bude sa s ním lepšie pracovať v tvarovaní guliek.
  5. Z tejto hmoty odoberáme kúsky vo veľkosti vlašského orecha a tvarujeme guličky, ktoré obalíme v sypkej zmesi, ktorú sme si odložili. Skladujeme ich v chlade.

Tip na záver: Salko si uvaríme deň vopred, ušetríme si čas. Môžeme kúpiť aj Salko, ktoré už nie je potrebné variť. Namiesto medových plátov môžeme zvoliť aj medovníčky v rovnakom množstve (240 g). Marlenkové guličky nádherne prevoňajú. Ak prilejeme trochu rumu, budú mať ešte výraznejšiu chuť.

Sladké maškrtenie.

Tradičný recept vynikajúci medový krémeš zo špaldovej múky