Zdravá tekvicová nátierka alebo dip. Kuchyňa portálu Ženy v meste prichádza s novinkou na skvelú nátierku alebo dip. Dávate si pozor na kalórie? Očakávate návštevu? Máme pre vás skvelý tip.

Zdravá tekvicová nátierka alebo dip - fotorecept kliknite

Nakrájajte čerstvú zeleninu na tenké hranolčeky a spolu s týmto chutným dipom vykúzlite rýchle pohostenie. Určite budete za hviezdu.

Začiatok nového týždňa patrí jednoduchému a rýchlemu receptu z dielne kuchyne portálu Ženy v meste. Zdravú tekvicovú nátierku alebo dip sa oplatí vyskúšať.

Tekvicová pochúťka chutí úžasne, a čo je dôležité, je plná zdravia. Nech sa páči, nechajte sa inšpirovať.

Tekvica je skutočným pokladom pre naše zdravie. Je plná vitamínov a živín. Má veľmi málo kalórii, je vhodná pri rôznych diétach. Kuchyňa portálu Ženy v meste má pre vás pripravených mnoho chutných receptov, stačí si iba vybrať.

 

Pravá hokkaido polievka

Najlepšia hokkaido polievka

Tekvica hokkaido recepty

Pečené tekvica hokkaido

Hokkaido ako priloha

Hokkaido polievka so zázvorom

 

Odporúčame jednoduchý recept na zdravú hráškovú nátierku

Výborná tekvicová nátierka alebo dip, recept pre zdravie

  • Čas prípravy: 10 minút
  • Tepelná úprava tekvice: 5-10 minút
  • Počet porcií: 4

Fantastická tekvicová nátierka alebo dip - ingrediencie

  • 3 plné hrste nakrájanej tekvice (cca polovica menšej tekvice)
  • 1 polievková lyžica masla (na dusenie tekvice)
  • 1 ks cibuľa strednej veľkosti
  • 2 strúčiky cesnaku (podľa chuti)
  • 1 ks cottage cheese (200 g)
  • 3 polievkové lyžice smotanovej nátierky 
  • na dochutenie: soľ, mleté čierne korenie, drvená (mletá) rasca, kurkuma (výborná na kĺby)

 

 

Zdravá tekvicová nátierka alebo dip. Foto - Nela

 

Fantastická tekvicová nátierka alebo dip - postup receptu

  1. Na túto nátierku, pomazánku, dip je vhodnejšie použiť mäsitejší druh tekvice kvôli konzistencii. Výborne sa hodí oranžová, maslová alebo Hokkaido.
  2. Obľúbenú tekvicu ošúpeme, umyjeme, striedku vyberieme. Nakrájame na kocky, môžeme aj nastrúhať. Hokkaido nešúpeme, šupka zmäkne dusením.
  3. Cibuľu nakrájame nadrobno a na masle ju opražíme do sklovita. Pridáme tekvicu, nakrájaný cesnak, premiešame a trochu orestujeme. Pridáme korenie.
  4. Pridáme trochu vody, aby sa nepripálila. Tekvicu dusíme 5-10 minút do mäkka. Potom ju necháme vychladnúť a následne rozmixujeme na husté pyré.
  5. K tekvicovému pyré primiešame cottage cheese a smotanovú nátierku. Môžeme ešte dochutiť. Necháme chvíľu v chlade, aby prešli všetky chute. Hotovo.

Tip na záver: Tekvicová nátierka. Úžasná, zdravá a chutná. Výhododou tejto nátierky je, že ju môžete podávať nielen na chlebíku a pečive, môžeme ju využiť aj ako výborný dip. Postačí nakrájať zeleninu a máte skvelé fit raňajky. Alebo si upečte chrumkavé zemiaky podľa nášho receptu (postup nižšie) a úspech bude zaručený. 

Dobrú inšpiratívnu chuť.

 

 

Pripravili sme pre vás najlepšie pečené zemiaky v rúre na papieri