Výborné pyré z Hokkaido tekvice ste už vyskúšali? Inšpirujte sa receptom na skvelú prílohu z dielne kuchyne portálu Ženy v meste.

Pyré z Hokkaido tekvice - fotorecept kliknite

Tekvica Hokkaido má nielen nádhernú farbu, ale má mnoho výživných látok a vitamínov. V poslednej dobe je u nás veľmi obľúbená pre jej nezameniteľnú chuť. Tekvica na mnoho spôsobov. 

Recept na skvelú a zdravú prílohu? Tak potom výborné pyré z Hokkaido tekvice podľa receptu kuchyne portálu Ženy v  meste.

 

Pravá hokkaido polievka

Najlepšia hokkaido polievka

Tekvica hokkaido recepty

Pečená tekvica hokkaido

Hokkaido ako priloha

Hokkaido polievka so zázvorom

 

Top recept pravá Hokkaido polievka - originálna chuť

Výborné pyré z Hokkaida

  • Čas prípravy: 30 minút
  • Počet porcií: 3-4

 

Fantastické pyré z Hokkaido tekvice - ingrediencie                                           

  • 1 ks tekvica Hokkaido strednej veľkosti
  • olivový olej
  • 3 strúčiky cesnaku (nemusia byť - podľa chuti)
  • na zjemnenie pyré: kúsok masla (cca 50 g)
  • na zriedenie pyré: horúci vývar alebo šľahačková smotana, prípadne mlieko (množstvo podľa potreby)

 

 

Výborné pyré z Hokkaido tekvice. Foto - Nela

 

Fantastické lahodné pyré z Hokkaida - postup receptu       

  1. Tekvicu umyjeme, rozpolíme a odstránime striedku s jadierkami. Tekvicu Hokkaido nelúpeme. Šupka je tvrdá, potrebujeme ostrý nôž, ale tepelnou úpravou zmäkne. Práve šupka je najvýživnejšia. Tekvicu krájame na mesiačiky alebo kocky.
  2. K príprave pyré si môžeme tekvicu upiecť v rúre pri teplote 200 oC cca 20 minút (tekvicu potrieme olivovým olejom s roztlačeným cesnakom - výborný proti bacilom), alebo tekvicu podusíme s pridaním vody (cca 2 poháre) do mäkka.
  3. Ak budeme mať veľa tekutiny, dáme ju nabok na zriedenie pyré. Zmäknutú tekvicu rozmixujeme na kašu, do ktorej pridáme maslo, na zriedenie použijeme vývar. Ak chceme pyré krémovejšie a lahodné, pyré zriedime šľahačkovou smotanou.
  4. Lahodné pyré z Hokkaido tekvice dochutíme soľou, mletým čiernym korením (nemusíme), citrónovou šťavou. Dôležité je  vyvážiť tú správnu chuť. Tekutinu (vývar alebo smotanu) pridávame podľa potreby, záleží, aké pyré obľubujeme.

Tip na záver: Výborné pyré z Hokkaido tekvice sa hodí nielen k dusenému alebo grilovanému mäsu, fantasticky ladí aj s pečenou rybou. Keď milujete rezne (kto z nás nie?), táto príloha je skvelou zdravou voľbou. Dobrú chuť.

Vyskúšajte aj recept na výborný tekvicový koláč, ktorý si zamilujete